Breaking News
26 Απριλίου 2021

Η Νίκη Πίτα πραγματοποίησε ελπιδοφόρα επανεμφάνιση, προετοιμαζόμενη για το προολυμπιακό της πυγμαχίας. Τι έκαναν οι Νανιτζανιάν και Πεφάνης
Δημήτρης Ντζάνη

 

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη ήταν για την Νίκη Πίτα η επανεμφάνιση στη δράση. Η 23χρονη πυγμάχος με απολογισμό δύο νικών σε τρεις αγώνες, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 60κ. στο ισχυρό τουρνουά «58th Belgrade Winner» στο Βελιγράδι. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον Βαγγέλη Παπουτσάκη, είχε να αγωνιστεί από τον Μάρτιο του 2020 και το προολυμπιακό του Λονδίνου, που διεκόπη με την εμφάνιση της πανδημίας.

Η Πίτα, όπως και τα άλλα μέλη της προολυμπιακής ομάδας, προετοιμάζονται για τη συνέχεια του προολυμπιακού στο Παρίσι (4-8 Ιουνίου) και τα αποτελέσματα στο Βελιγράδι είναι αισιόδοξα. Η Νίκη Πίτα αρχικά νίκησε την Αντίνα Καλντιμπέι από το Καζακστάν με 5-0 κι έπειτα την Εκατερίνα Ντίνικ από τη Ρωσία με 3-2, για να προκριθεί στον τελικό. Εκεί σήμερα δεν τα κατάφερε με αντίπαλο την Χιλιανή, Βαλεντίνα Μπουσταμάντε, χάνοντας με 4-1 και καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.

 Ιδιαίτερη μνεία στην Ελληνίδα αθλήτρια έκανε ο Φάμπιο Παρανιάνι, τεχνικός της νικήτριας Βαλεντίνα Μπουσταμάντε. «Ιδιαίτερο κύρος στο χρυσό μετάλλιο έδωσε η ισχυρή Ελληνίδα, Νίκη Πίτα, που με τη σειρά της είχε κερδίσει στο Λονδίνο την Ντέλφιν Πέρσον». Εννοώντας τη νίκη της Πίτα με 4-1 τον περασμένο Μάρτιο στο «Copper Box» του Λονδίνου, στον πρώτο της αγώνα στο προολυμπιακό τουρνουά. Μια νίκη που προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο της πυγμαχίας. Καθώς μια νεαρή Ελληνίδα άφηνε εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την 35χρονη Βελγίδα πρωταθλήτρια κόσμου.

Χάλκινο ο Νανιτζανιάν, κάμφθηκε από Ολυμπιονίκη

Όμως η Πίτα δεν ήταν η μοναδική παρουσία της προολυμπιακής ομάδας στο τουρνουά του Βελιγραδίου. Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν, μπήκε στη μάχη μεταλλίων στην κατηγορία των 91κ. Έχοντας νικήσει τον Ρώσο, Σαλάχ Μουτσελχάνοφ με 3-2, ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ σήμερα βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν Ολυμπιονίκη στον ημιτελικό. Ο Βασίλι Λέβιτ, από το Καζακστάν, «ασημένιος» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, επικράτησε με 4-1. Ο Νανιτζανιάν, που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθειά του, πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Το τρίτο μέλος της προολυμπιακής ομάδας, ο Σάκης Πεφάνης, παίζοντας στα 69κ. έχασε από τον Βρετανό, Πα ΜακΚόρμακ, με τον πυγμάχο της ΠΓΕ να μένει εκτός συνέχειας.

sports3.gr

Διαβάστε επίσης

Πετρούνιας: "Αφιερωμένο στην Ελλάδα και στους αθλητές που είναι επτά μήνες απλήρωτο

Παναγιώτης Γκιώνης: Ο πόντος που τον στέλνει στο Τόκιο [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics