Breaking News
01 Ιουλίου 2021


Ευαγγελία Πλατανιώτη / Εβελίνα Παπάζογλου στο Sports3: Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, μέλη του Ντουέτου και του Ομαδικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μιλούν για το τεράστιο επίτευγμα
Γιάννης Κορακής  

 


Είναι οι δύο γλυκές γοργόνες της πισίνας, οι πιο διακεκριμένες Ελληνίδες μπαλαρίνες του νερού και αποτελούν το Ολυμπιακό Ντουέτο της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης, που με τη χάρη και αρμονία θα βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά μαζί στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Αυτή τη φορά, όμως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν θα είναι μόνες τους. Με τη δική τους εμπειρία και συνεισφορά, αλλά και με ισπανικό κοουτσάρισμα από τον… πάγκο, κατάφεραν να πετύχουν την ολυμπιακή πρόκριση και για το Ομαδικό, για πρώτη φορά μετά από το 2004. Επίτευγμα τεράστιο, που έμοιαζε ακατόρθωτο, αλλά εκείνες το πέτυχαν και πλέον πάνε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για ένα νέο θαύμα.

Συναντήσαμε την Ευαγγελία Πλατανιώτη και την Εβελίνα Παπάζογλου στην παρουσίαση της ελληνικής ολυμπιακής ενδυμασίας για το Τόκιο, στο κτήριο της ΕΟΕ. Οι κοπέλες της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης είχαν επιλεγεί ως μοντέλα για την παρουσίαση των στολών που θα φορούν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην ενδιαφέρουσα συζήτησή μας ας αποκαλύπτουν το μυστικό για την επιτυχία της πρόκρισης του Ομαδικού, χωρίς να διστάζουν να πουν ότι θυσίασαν το κάτι παραπάνω που θα μπορούσαν να πετύχουν στο Ντουέτο, για να πετύχει η Εθνική την πρόκριση και στο δεύτερο Ολυμπιακό αγώνισμα.

-Φέτος η ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση θα έχει την τιμητική τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πλήρη σύνθεση και στα δύο αγωνίσματα (Ντουέτο και Ομαδικό). Τι άλλαξε και ήρθε αυτή η επιτυχία;

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Είναι τεράστια η συμβολή της νέας ομοσπονδιακής προπονήτριας, της Ισπανίδας Άννα Τάρες και της συνεργάτιδάς της Ελίζαμπεθ Φερνάντεζ. Αυτές οι δύο γυναίκες μεταμόρφωσαν την Εθνική μας ομάδα. Επίσης, η ανανέωση που έγινε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπου μπήκαν τα τελευταία τρία χρόνια νέες αθλήτριες, κορίτσια γεμάτα με ταλέντο και όρεξη για δουλειά, νέο αίμα. Με αυτές δουλέψαμε σκληρά και σε συνδυασμό με τις σπουδαίες προπονήτριες, η ομάδα μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο κι έφερε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα»

-Δηλαδή, θέλετε να μας πείτε ότι είχαν το μαγικό ραβδάκι, που έφερε την πρόκριση και στο Ομαδικό;

Εβελίνα Παπάζογλου: «Δεν θα το χαρακτήριζα έτσι ακριβώς, Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Αυτές οι δύο γυναίκες δεν είναι τυχαίες, ξέρουν πολύ καλά το άθλημα και ήταν ήδη διακεκριμένες. Ήταν πολλά χρόνια στην ισπανική εθνική ομάδα και έχουν πάρει μετάλλια και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν με την Ουκρανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έχουν δώσει δείγματα της πετυχημένης δουλειάς τους και αυτή εφαρμόζουν κι με εμάς. Μαζί τους έχουμε δέσει κι εμείς ως ομάδα, υπάρχει καλή χημεία και μας έδωσαν την ώθηση που μας έλειπε τόσα χρόνια.

-Επειδή το Ντουέτο προκρίθηκε πάλι, αλλά δεν έχουμε δει το πρόγραμμά σας, καθώς πήρε εισιτήριο χάρη στην πρόκριση του ομαδικού και χωρίς να κάνει αγώνα στο Προολυμπιακό, πέστε μας γι αυτό. Πόσο πιο ψηλά μπορεί να πάει στο Τόκιο;

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Για να είμαστε ειλικρινείς: Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο στόχος ήταν να πετύχουμε το θαύμα, δηλαδή να πάρει την ολυμπιακή πρόκριση το Ομαδικό. Γι αυτό -θα το πω- εγώ με την Εβελίνα θυσιάσαμε την καριέρα μας ως Ντουέτο και την εμφάνισή μας σε αυτό το Προολυμπιακό τουρνουά για να δώσουμε όλη μας την ψυχή στο Ομαδικό. Φυσικά και θα δώσουμε και στο Ντουέτο τον καλύτερό μας εαυτό στους Αγώνες του Τόκιο για μια καλή εμφάνιση. Όμως, αυτά τα τελευταία δύο χρόνια όλη η μας η προσοχή ήταν στο να δώσουμε ό,τι έχουμε γι αυτή την ομάδα.

-Και τι πιθανότητες, λοιπόν, έχει αυτό το Οαμδικό, πλέον, για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

Εβελίνα Παπάζογλου: Ο στόχος μας ήταν η πρόκριση και καταφέραμε το ακατόρθωτο. Αφήσαμε πίσω μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην κατάταξη του Προολυμπιακού -και προκριθήκαμε σε βάρος τους-, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Σίγουρα ήταν ένας δύσκολος αγώνας, όμως, δείξαμε ότι έχουμε ψυχή, δύναμη, ταλέντο, πείσμα. Είχαμε και μια σπουδαία χορογραφία στο πρόγραμμά μας με θέμα τον μύθο του Ίκαρου, που αποδείχτηκε γούρικος. Έχουμε δουλέψει γι αυτό τον στόχο και αξίζουμε να είμαστε εκεί. Κι έχουμε το κάτι παραπάνω που δεν είχαμε. Τώρα στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχουμε πολύ βάρος στους ώμους, αλλά πλέον χωρίς άγχος, θα το διασκεδάσουμε και θα δώσουμε πάντα για το κάτι παραπάνω, για το θαύμα».

-Υπήρχαν άλλοι παράγοντες που θεωρείτε ότι συνέβαλαν στην επιτυχία σας;

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ναι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία μας (ΚΟΕ), αλλά και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), που στάθηκε δίπλα μας και μας βοήθησε, στηρίζοντάς μας σε αυτό το τελικό στάδιο της προετοιμασίας πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά. Το καμπ αυτό στη Βαρκελώνη συνέβαλε σημαντικά στο να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα».
sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Κουγιουμτσίδης: «Ηθελα να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος»

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics