Breaking News
09 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να δίνει την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς στο 90+5' με ένα τρομερό σουτ και τον Μιτρίτσα να σφραγίζει την πρόκριση στο 90+7' με εξίσου όμορφο γκολ. Νωρίτερα ο Σιμόες έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 83ο λεπτό, το οποίο δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

 

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν την πρόκριση χάρη στο γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς στο 90+5', το οποίο ισοφάρισε το τέρμα του Αντρέ Σιμόες στο 83ο λεπτό.

 Ο Μίτριτσα σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο 90+7' με ένα ακόμα υπέροχο γκολ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 2-1 και να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση.

 Ο Κούρτιτς από πολύ πλάγια θέση εντός περιοχής έπιασε ένα υπέροχο σουτ και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Τσιντώτα, με τον ασπρόμαυρο πάγκο να το πανηγυρίζει έξαλλα. Ωστόσο δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, καθώς στην επόμενη τελικής τους προσπάθεια, ο Μιτρίτσα έκανε ωραία παράλληλη κίνηση έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-2.

 Νωρίτερα η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Σιμόες στο 83'. Ο Λιβάι Γκαρσία έκοψε προς το πέναλτι ανάμεσα από δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος χαφ πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πασχαλάκη.

 Πριν από τα "έγκυρα" γκολ και των δύο ομάδων, ο Μήτογλου πέτυχε δύο γκολ, τα οποία ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Αρχικά στο 13' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ με γέμισμα στην περιοχή, ο Έλληνας στόπερ στην πλάτη της άμυνας και δεξιά, έπιασε ένα καλό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος

Στο 58ο λεπτό σκόραρε ξανά έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Πασχαλάκη, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μήτογλου στον Αραούχο, με τον Αργεντινό επιθετικό που επηρέαζε τη φάση να είναι εκτεθειμένος.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην βρίσκουν πολλές τελικές, ωστόσο οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκαν τα υπέροχα σουτ των Κούρτιτς και Μιτρίτσα στο τέλος και πήραν μια επική πρόκριση. Αυτό που κυριάρχησε κατά κύριο λόγο ήταν η ένταση και οι σκληρές μονομαχίες, δίχως όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.

Το ματς
Η πρώτη τελική της ΑΕΚ (και του αγώνα) ήταν η προσπάθεια του Εχσάν Χατζισαφί με κεφαλιά στο τρίτο λεπτό, την οποία απέκρουσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να αλληλοεξουδετερώνονται, ωστόσο η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ στο 12ο λεπτό, με την τελική προσπάθεια του Τσούμπερ να εξουδετερώνεται ξανά από τον Πασχαλάκη.

Στο 25' η Ένωση απείλησε με προϋποθέσεις, ωστόσο ο Άμραμπατ ήταν εκτεθειμένος. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πρόλαβε τον Κρέσπο, έκοψε προς το πέναλτι με την μπάλα να περνάει δίπλα απ' τον εξερχόμενο Πασχαλάκη, όμως δεν υπήρχε παίκτης της ΑΕΚ να ακολουθήσει, με τον Ίνγκασον να απομακρύνει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, δείγμα της κρισιμότητας του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με Άμραμπατ και Μπίσεσβαρ.

Στο δεύτερο μέρος ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε για πρώτη φορά και για τις δύο ομάδες στο 53', ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 67ο λεπτό. Ο Αραούχο που ήταν στο τείχος βρήκε λίγο την μπάλα και της άλλαξε πορεία, με τον Τσιντώτα να απομακρύνει σε κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση.

Η Ένωση απείλησε πριν από το γκολ του Σιμόες με μια εκπληκτική προσπάθεια του Αραούχο στο 82'. Ο Τσούμπερ σήκωσε από τα αριστερά και ο Αραούχο με ένα εκπληκτικό εναέριο γυριστό για να προλάβει πριν την μπάλα βγει άουτ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Μετά το γκολ του Σιμόες, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και το πέτυχε στις δύο τελικές που βρήκε στις καθυστερήσεις με τους Κούρτιτς και Μίτριτσα, ρίχνοντας στον καναβάτσο την Ένωση.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (89' Μισελέν), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Άμραμπατ (90+3' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (89' Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (64' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (64' Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

sport24.gr
Διαβάστε επίσης:

Σήμερα 08 Φεβρουάριου γιορτάζουν

 

 

 

 

Το "διπλό" για την Επισκοπή στο Ελ Πάσο επί της Καλλιθέας και η σπουδαία νίκη για τον Ηρόδοτο επί της ΑΕΚ Β

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics