Breaking News
12 Φεβρουαρίου 2022

Φακέλους υποψηφιότητας για να αναλάβει κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις κατέθεσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Μετά το Ευρωπαϊκό Τοπ 16, το οποίο οργάνωσε με επιτυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο μίας βασικής επιδίωξης της νέας διοίκησης ν’ αρχίσει να διεκδικεί σταθερά και διεθνή events, ζητάει επίσημα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον για το 2023 ή το 2024, όπως και δύο όπεν βετεράνων για το τρέχον έτος! Κατ’ αρχάς, για το ετήσιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με νόσο Πάρκινσον, που όπως είναι ευνόητο, πέρα από τη μεγάλη εμβέλεια έχει και άλλη βαρύτητα, λόγω και του κοινωνικού χαρακτήρα, η υποψηφιότητα προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, αναφέρει ότι η χώρα μας μπορεί να το διοργανώσει στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια, είτε την επόμενη χρονιά είτε το 2024. Όσον αφορά στα διεθνή τουρνουά βετεράνων (δηλαδή για αθλητές και αθλήτριες από 40 ετών και άνω) οι υποψηφιότητες, που εστάλησαν στην ITTF, τονίζουν ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει ένα τον Οκτώβριο στο Λουτράκι, στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» κι ένα τον Νοέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης, επίσης στα Δύο Αοράκια.

Το ITTF Parkinson’s World Table Tennis Championships είναι νέος θεσμός με διαπιστωμένο επιστημονικά από χρόνια το γεγονός ότι το πινγκ πονγκ βοηθάει ανθρώπους με αυτό το χρόνιο εκφυλιστικό νόσημα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Πέρσι πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας και φέτος θα γίνει στην Πούλα της Κροατίας. To ITTF Foundation ασχολείται με εκδηλώσεις του αθλήματος, που σχετίζονται και με την κοινωνική δράση και προς το ίδρυμα κατατέθηκε η υποψηφιότητα. HΕΦΟΕπΑ τόνισε ότι ενδιαφέρεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και του 2023 και του 2024, αλλά βέβαια εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα, θα της δοθεί μία χρονιά η διοργάνωση. Εξασφάλισε τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, όπως και τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το χρονικό διάστημα των αγώνων υπολογίζεται στα τέλη Οκτωβρίου. Η διεθνής ομοσπονδία θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έως τις 31 Μαρτίου 2022, μετά προβλέπεται να κάνει επιθεώρηση εγκαταστάσεων από κοντά και έως τις 11 Απριλίου 2022 αναμένεται να έχει αποφασίσει για την ανάθεση του πρωταθλήματος του 2023. Με την ίδια διαδικασία πρόκειται ν’ αποφασίσει σύντομα και για τον τόπο διεξαγωγής του Parkinson’s World Table Tennis Championships του 2024 και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Όσον αφορά στα όπεν βετεράνων η ΕΦΟΕπΑ εκτιμά ότι με την υποψηφιότητά της θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα μία σκέψη, που είχε και στο κοντινό παρελθόν. Ζητάει από την ITTFνα διοργανώσει δύο τουρνουά που θα ενταχθούν στη σειρά των VeteransToursγια το 2022. Έχει προτείνει τις ημερομηνίες από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου για το Λουτράκι κι από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου για το Ηράκλειο. Λογικά δεν θ’ αργήσουν πολύ κι εδώ ο αποφάσεις της διεθνούς ομοσπονδίας, καθώς μιλάμε για αγώνες του τρέχοντος έτους.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η ΕΦΟΕπΑ έχει στο πλάνο της να ενδιαφερθεί έμπρακτα κάποια στιγμή και για τη διοργάνωση ενός WTT Youth Contender, δηλαδή ενός τουρνουά μικρών ηλικιών από την ετήσια σειρά της ITTF.
Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός σήμερα 12/02/2022 [vid]

 

 

 

 

Γερές αναμετρήσεις σε μπαράζ και πλέι οφ για Α1, Α2 και Β’ Εθνική

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics