Breaking News
13 Ιουνίου 2022

Δεύτερη χρονιά πρωταθλητής στο απλό παμπαίδων και πανελλήνιο ρεκόρ ο Κιοσελόγλου, πήρε όλα τα χρυσά μετάλλια στις παγκορασίδες η Τζενίδη

 

Pampaidiko Tzenidi_kai_Kioseloglou_nikitesΔύο κεντρικά πρόσωπα είχαν τα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων 2021-2022, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γιάννης-Παναγιώτης Κιοσελόγλου αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων, η Χριστίνα Τζενίδη πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων (αμφότεροι μαθητές της 6ης δημοτικού), αλλά η παραγωγική τους μέρα δεν σταματά σε αυτά. Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου κράτησε τα σκήπτρα από πέρσι κι έγινε ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού με δύο σερί τίτλους στο απλό αγοριών. Στον τελικό έκαμψε με 3-0 σετ τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη από τη Φιλία Ορεστιάδας. Το Σάββατο ήταν νικητής και στο ομαδικό, ενώ πρώτευσε και στο διπλό μικτό. Η αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης μετά την πρωτιά στο ομαδικό σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα, καθώς κυριάρχησε επίσης στο διπλό μικτό με τον Γιάννη Κιοσελόγλου και στο διπλό παγκορασίδων με την Άννα Μήτκα, επίσης από τη ΧΑΝΘ. Στον τελικό του απλού νίκησε με 3-0 σετ τη Δέσποινα Δημητρίου του ΓΑΣ Ελευσίς. Στο διπλό παμπαίδων κατέκτησαν την πρωτιά ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Σπυρίδων Φουσέκης από τον Διογένη Πάτρας.

Ήταν φινάλε με όμορφες στιγμές και συγκινήσεις, όχι μόνο γιατί στη… σκηνή βρέθηκαν τα παιδιά της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας (έως 12 ετών, καθώς το όριο ανεβαίνει του χρόνου, όπως και η κατηγορία Under 11 έχει δημιουργηθεί για τη νέα σεζόν) αλλά κι επειδή στα ατομικά αγωνίσματα υπήρχε μετά από 12 χρόνια και το διπλό μικτό ενώ συγγενείς και άλλοι φίλοι του αθλήματος γέμισαν την κερκίδα της αίθουσας. Επιπλέον, όπως από την αρχή του 4ημέρου, έτσι και στο τελευταίο κομμάτι, έγινε live streaming (στο λινκ https://youtu.be/yIiF9eKKjqo για όσους θέλουν να το ξαναδούν), οι τελικοί μεταδόθηκαν με περιγραφή, ενώ καλύφθηκαν και οι απονομές των επάθλων.

Τα παιδιά απόλαυσαν τα παιχνίδια κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην πρώτη χρονιά μετά από το τέλος της πανδημίας και στην ηλικιακή κατηγορία, που ίσως βίωσε τις μεγαλύτερες συνέπειες στην εποχή του κορωνοϊού. Στους πρωταγωνιστές και τα αδέρφια Φουσέκη, που κατάφεραν το μοναδικό «σπάσιμο» των δύο πρώτων φαβορί σε αγώνισμα, ενώ ξεχώρισαν ακόμα στα ατομικά η Δημητρίου με δύο τελικούς, ο Αλεξούδης με δύο τελικούς, η Μήτκα επίσης με δύο και μία πρωτιά και ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης με έναν τελικό στο διπλό και χάλκινο μετάλλιο στο απλό προχωρώντας περισσότερο από τη θέση του στα seeding.

Στον τελικό του απλού αγοριών ο Γιάννης Κιοσελόγλου (νούμερο 1 φαβορί) είχε τα προγνωστικά με το μέρος του και το επιβεβαίωσε με 3-0 σετ. Ο αριστερόχειρας Κωνσταντίνος Αλεξούδης άσκησε βεβαίως πίεση, όπως είχε κάνει και σε αντίστοιχα ματς στα αναπτυξιακά τουρνουά της σεζόν, όμως δεν βρήκε διεξόδους σε σημεία όπου υπήρχε μία ισορροπία στο σκορ. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στον ημιτελικό του περσινού Πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο αθλητής από το Λουτράκι έβγαλε ποιοτικά χτυπήματα, ήταν πιο σταθερός και με 11-8, 11-5 και 11-8 πανηγύρισε και φέτος το χρυσό μετάλλιο.

Ο Κιοσελόγλου άρχισε την πορεία του προς τον τελικό από τον γύρο των «16» ουσιαστικά, καθώς απέφυγε τα γκρουπ και είχε byeστον 1ο γύρο. Απέκλεισε κατά σειρά τον Δημήτρη Αλεξανδρίδη (ΑΚ Ζωγράφου) με 3-1 σετ, τον Απόστολο Βατσακλή (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης) με 3-0 και τον Αναστάσιο Φουσέκη, επίσης με 3-0 σετ.

Ο Αλεξούδης άρχισε με τα ίδια δεδομένα από τη βάση του ταμπλό. Στη 16άδα επιβλήθηκε του Στέφανου Μαυροματάκη (ΠΑΟ Φυλής) με 3-0 σετ, στην 8άδα του Σπυρίδωνα Φουσέκη (Διογένης Πάτρας) με 3-1 και στην 4άδα τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη, επίσης με 3-1.

Στον τελικό του απλού παγκορασίδων δικαίωσε τις προβλέψεις η Χριστίνα Τζενίδη (Νο 1). Μετά από τον τελικό του ομαδικού συνάντησε πάλι τη Δέσποινα Δημητρίου (Νο 2), έδειξε ανώτερη και σε αυτό το ματς και αντέχοντας στην πίεση έφτασε στο χρυσό μετάλλιο με 3-0 σετ. Η αθλήτρια από την Ελευσίνα βέβαια, ήταν ανταγωνιστική, έχασε οριακά το 1ο σετ κι έσωσε 8 ματς μπολ (!) στο 3ο. Η αριστερόχειρας Θεσσαλονικιά όμως, είχε συχνά τον εύκολο πόντο και αντέδρασε με ψυχραιμία σε όλες τις δύσκολες στιγμές (11-9, 11-4, 17-15).

Η Τζενίδη βρισκόταν απευθείας στην κορυφή του ταμπλό. Στη 16άδα κατέβαλλε την Αφροδίτη-Ιωάνα Σαρικάκη (Τελαμών Σαλαμίνας) με 3-0 σετ, στην 8άδα την Παρασκευή Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας) με το ίδιο σκορ και στην 4άδα την Αθανασία Γκόγκα, επίσης με 3-0. Έφτασε δηλαδή, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου χωρίς να χάσει σετ.

Η Δημητρίου από τη βάση του ταμπλό νίκησε την Παναγιώτα Μαυρίδη (Προφήτης Ηλίας Πειραιά) με 3-0 σετ στις «16» και την Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος) με το ίδιο σκορ στα προημιτελικά. Γερή αναμέτρηση έδωσε στα ημιτελικά με την Άννα Μητκα και επικράτησε με 3-2 σετ.

Στον τελικό του διπλού παμπαίδων ο 12χρονος Αναστάσιος Φουσέκης και ο 11χρονος Σπυρίδων Φουσέκης αναμετρήθηκαν με τον 12χρονο Δημήτρη Γεωργαλλίδη και τον 11χρονο Απόστολο Βατσακλή. Οι αθλητές από την Πάτρα θύμισαν πόσο καλή χημεία και συνεργασία μπορεί να παρουσιάσει ένα δίδυμο με αδέρφια και επικρατώντας δύσκολα με 3-1 σετ πήραν την πρωτιά (11-5, 11-9, 4-11, 11-7). Σημειωτέον ότι στην εξαιρετική πορεία τους απέκλεισαν στα ημιτελικά με 3-0 σετ το 1ο φαβορί, τους Γιάννη Κιοσελόγλου/Κωνσταντίνο Ισαακίδη.

Αναμέτρηση των πρώτων φαβορί αποτέλεσε ο τελικός του διπλού παγκορασίδων. Όπως και στο αντίστοιχο ματς του ομαδικού, έτσι και στο ατομικό αγώνισμα η Χριστίνα Τζενίδη και η Άννα Μήτκα (νούμερο 1) απέδωσαν καλύτερα και πήραν τη νίκη απέναντι στις Δέσποινα Δημητρίου/Αθανασία Γκόγκα (Νο 2) με 3-0 σετ (11-6, 11-7, 11-7).

Στον τελικό του διπλού μικτού συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί οι Γιάννης Κιοσελόγλου/Χριστίνα Τζενίδη και Κωνσταντίνος Αλεξούδης/Άννα Μήτκα αντίστοιχα. Από τη στιγμή που οι δεύτεροι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στα δύο πρώτα σετ η πλάστιγγα έγειρε σε βάρος τους. Στο 1ο σετ ο Κιοσελόγλου και η Τζενίδη ανέτρεψαν την κατάσταση από 3-8. Στο 2ο σετ ήταν πίσω 4-7 και 7-10 και βρήκαν ξανά τις λύσεις για να φτάσουν τελικά στην επικράτηση με 3-0 σετ (11-9, 13-11, 11-7).

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ξένια Στάθη, ενώ το Σάββατο οι απονομές στο ομαδικό είχαν γίνει από τον επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας και τον γενικό γραμματέα Γιάννη Κορδούτη.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

3. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

-. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Αθανασία Γκόγκα (ΓΑΣ Ελευσίς)

-. Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αναστάσιος Φουσέκης/Σπυρίδων Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

2. Απόστολος Βατσακλής/Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης)

3. Γιάννης Κιοσελόγλου/Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

-. Κωνσταντίνος Αλεξούδης/Γιώργος Σασσάνης (Φιλία Ορεστιάδας/ΠΑΟ Φυλής)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Χριστίνα Τζενίδη/Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Δέσποινα Δημητρίου/Αθανασία Γκόγκα (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Άννα Λιακοπούλου/Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΑΣ Πέρα Αθηνών/ΣΕΑ Κοζάνης)

-. Παρασκευή Σπανού/Ελπίδα Τασιού (ΟΕΑ Φλώρινας/ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου/Χριστίνα Τζενίδη (Ποσειδών Λουτρακίου/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης/Άννα Μήτκα (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Κωνσταντίνος Ισαακίδης/Παρασκευή Σπανού (Ποσειδών Λουτρακίου/ΟΕΑ Φλώρινας)

-. Σπυρίδων Φουσέκης/Παναγιώτα Μαυρίδη (ΑΟ Διογένης Πάτρας/Προφήτης Ηλίας Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Δείτε το υπέροχο γκολ που σημείωσαν οι πιτσιρικάδες της Κ20 Βραζιλίας

 

 

 

 

Η ΠΑΕ ΟΦΗ με ανάρτησή της εξέφρασε τη στήριξη και την αγάπη της στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

 

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics