Breaking News
12 Ιουλίου 2022

Έγιναν δύο οι υποψήφιοι από την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες 2022.

Η πολύ ευχάριστη εξέλιξη ήρθε από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης του Ιουλίου και φυσικά τα νέα θετικά αποτελέσματα, που είχαν προηγηθεί για τα γαλανόλευκα χρώματα σε διεθνή τουρνουά. Μαζί με τον Γιώργο Μουχθή, που από καιρό ήταν γνωστό ότι κυνηγάει με πολλές πιθανότητες το «εισιτήριο» για την κορυφαία διοργάνωση, είναι τώρα κοντά στην πρόκριση και η νεαρή Ευανθία Μπουρνιά, που μόλις αξιολογήθηκε! Στο καινούργιο rankinglist ο Μουχθής βρίσκεται στο νούμερο 15 της κλάσης 6 (σ.σ. των ορθίων) και πάντα σε «τροχιά» για τη λίστα των συμμετεχόντων. Η 16χρονη Μπουρνιά πρωτοεμφανίζεται στους πίνακες στο νούμερο 3 της κλάσης 1 (σ.σ. των αθλητριών σε αμαξίδιο) και φυσικά είναι βασική υποψήφια για να περάσει, μέσω αυτού του «δρόμου», στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η μεγάλη διοργάνωση θα γίνει από τις 6 έως τις 12 Νοεμβρίου στη Γρανάδα της Ισπανίας. Οι προκρίσεις θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και η Ελλάδα είναι μπροστά στην υπέροχη προοπτική να έχει πρώτη φορά δύο συμμετέχοντες.

Τον περασμένο μήνα η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες πραγματοποίησε αποστολή σε δύο ακόμα διεθνή όπεν, μέσα από τα οποία ήρθαν βαθμοί και αξιολόγηση και γι’ άλλους αθλητές. Ο Μουχθής αγωνίστηκε στο τουρνουά της Τσεχίας, στην Οστράβα, ακριβώς για να διατηρήσει τα κεκτημένα στην παγκόσμια κατάταξη. Δεν έφτασε σε μετάλλιο αυτή τη φορά, προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά, ωστόσο είχε πολύ μικρή απώλεια βαθμών. Με 1213 βαθμούς από τους 1217 μετακινήθηκε στο νούμερο 15 από το 14 του Ιουνίου και παραμένει πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. 2022. Στο νούμερο 20 της κλάσης 6 έμεινε ο Μάριος Χατζηκυριάκος, που δεν είναι ενεργός τον τελευταίο καιρό (στην ηλικιακή κατηγορία Under 23 είναι Νο 3).

Η Μπουρνιά μετείχε διαδοχικά στα τουρνουά του Μαυροβουνίου και της Τσεχίας. Τα πήγε εξίσου καλά, στην Ποντγκόριτσα κατέκτησε τη 2η θέση στις κλάσεις 1-2, στην Οστράβα την 3η στην κλάση 1 και όπως περίμενε ήρθε το βαθμολογικό όφελος και η είσοδος στο worldrankinglist. Τον Ιούλιο λοιπόν, εμφανίζεται στο νούμερο 3 της κλάσης 1 των γυναικών με 709 βαθμούς όταν ήταν αβαθμολόγητη μέχρι τον προηγούμενο μήνα. Έχει έναν βαθμό παραπάνω από τη Γερμανίδα Γιάννα Σπέγκελ, που κι αυτή αξιολογήθηκε πρώτη φορά. Επιτυχία επίσης, ότι στην αντίστοιχη κατάταξη για τις αθλήτριες μέχρι 23 ετών η Μπουρνιά φιγουράρει στην κορυφή.

Νέα παρουσία στην παγκόσμια κατάταξη είναι και ο Γρηγόρης Χρυσικός. Στην κλάση 1 ο πρωταθλητής μας βρίσκεται στην πρώτη του εμφάνιση στο νούμερο 25 με 514 πόντους. Μέσα στον προηγούμενο μήνα είχε αγωνιστεί κι αυτός σε Μαυροβούνιο και Τσεχία. Στην κλάση 6 πήρε βαθμούς από τις πρόσφατες διεθνείς συμμετοχές του και ο Λευτέρης Μαύρης και πήγε στο νούμερο 57 με 607 βαθμούς.

Μετά από το τουρνουά της Τσεχίας ο Χρήστος Στάμου επανήλθε στους πίνακες και είναι στο νούμερο 44 της κλάσης 2 με 692 πόντους, ενώ ο Αλέξανδρος Διακουμάκος πήγε στο νούμερο 42 της κλάσης 10 με 1166 πόντους. Ο τελευταίος έχει 3 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και είναι παράλληλα στο νούμερο 6 της κατηγορίας έως 23 ετών.

Το κομμάτι του Para TT στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (IΡTTC) ανακοινώνει και ενεργούς μη βαθμολογημένους αθλητές (Active unrated players). Εκεί συναντάμε τη Μαρία Καΐπη στην κλάση 8 και την Ειρήνη Δρακωνάκη στην κλάση 6, που επίσης έχουν διαδοχικές διεθνείς συμμετοχές τον τελευταίο καιρό και περιμένουν την είσοδό τους στους πίνακες.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα 11 Ιουλίου γιορτάζουν

 

 

 

Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο ακόντιο και στη σφαίρα κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics