Breaking News
22 Ιουλίου 2022

Δύο ακόμα μετακινήσεις σε υψηλών προδιαγραφών πρωτάθλημα του εξωτερικού προέκυψαν αυτό το καλοκαίρι για αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών.

Η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου συμφώνησαν για την περίοδο 2022-2023 με ομάδες της γαλλικής Pro B, δηλαδή της 2ης επαγγελματικής λίγκας της χώρας, που για τις γυναίκες επανήλθε φέτος στην αγωνιστική σκηνή. Η Τόλιου θ’ αγωνιστεί στη Ρεν Πολ Μπερ 1 και η Τέρπου στην Ισί λε Μουλινό 1. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουν το δικαίωμα να μετάσχουν παράλληλα και σε άλλο ξένο πρωτάθλημα, συνεπώς συνεχίζουν στην ελληνική Α1, ενώ η Τόλιου από καιρό έχει ανανεώσει τη συνεργασία της με την ισπανική Ρέους, ομάδα 1ης εθνικής κατηγορίας. Στη Γαλλία θ’ αγωνιστούν αυτή τη σεζόν δύο ακόμα διεθνείς αθλήτριες μας. Η Κωνσταντίνα Παρίδη, που βασικά θα έχει φέτος τη συνεργασία με την ιταλική Πράτο στη Serie A, συμφώνησε και με την Μπουργκουάν Τζαλιό της National 2, ενώ συνεχίζει στη Γαλλία και τη Ρομάν Πολ Μπερ η Αλίκη Κιούφη για να ενισχύσει τη 2η ομάδα της, επίσης στη National 2 (4η τη τάξει κατηγορία). Το δικαίωμα να παίξει και σε άλλο πρωτάθλημα διατήρησε και η Κιούφη κι έτσι θα δοκιμάσει νέα εμπειρία στη Βουλγαρία με την Ασαρέλ Μέντετ, ομάδα 1ης εθνικής κατηγορίας (αμφότερες βέβαια, θα μπορούν ν’ αγωνίζονται και στην Ελλάδα).

Να σημειωθεί ότι η Τόλιου, η Παρίδη και η Τέρπου βρίσκονται στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του προσεχούς Αυγούστου στο Μόναχο, ενώ και οι τέσσερεις αθλήτριες θ’ αναχωρήσουν σε λίγες ημέρες για την Τσεχία προκειμένου να μετάσχουν σε δυνατό προπονητικό καμπ στο Χάβιροφ από τις 31/07 έως τις 07/08 (το ταξίδι οριστικοποιήθηκε, επικεφαλής θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας και στην 5άδα των Ελληνίδων και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου).

Στο εξωτερικό η 27χρονη Τόλιου έχει φέτος ως κύρια συμφωνία αυτή με τη Ρέους. Με 12 ομάδες στη σούπερ κατηγορία θα είναι πολλά τα παιχνίδια φέτος, γι’ αυτό η ομάδα ενισχύθηκε και από Ασία με αθλήτρια του Χονγκ Κονγκ, ενώ ενέταξε στο δυναμικό της και την Ολλανδέζα Μπριτ Έρλαντ. Εμφανίζοντας μάλιστα, υψηλό ranking, απέκτησε και το δικαίωμα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και δήλωσε συμμετοχή!

Με τη γαλλική Ρεν η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια συμφώνησε να μετάσχει σε τουλάχιστον 8 αγώνες. Η ομάδα ανέβηκε το 2022 στην ProB (με τη βοήθεια και της Κιούφη) και μέσα από τους 2 γύρους του πρωταθλήματος επιδιώκει την παραμονή. Μεταξύ άλλων, έχει στο ρόστερ της τη Γαλλίδα Ρομάν Λε Σκουρ, γνωστή και στο ελληνικό κοινό από την παρουσία στις Σάρισες Φλώρινας και την Καμίλα Αργκουέλες, αθλήτρια της εθνικής ομάδας Αργεντινής (πριν από δύο χρόνια η Τόλιου ήταν μαζί της στην ιταλική Νορμπέλο). Η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών επανεμφανίζεται στη Γαλλία, όπου είχε αρχίσει τη διεθνή καριέρα της κι έχει ήδη εμπειρία από την Pro B.

Η 22άχρονη Τέρπου ήταν πέρσι και πρόπερσι αθλήτρια της Σεν Πιερ. Παραμένει στα γαλλικά εδάφη και στον 3ο χρόνο των πολύτιμων παραστάσεών της από το εξωτερικό, όμως κάνει βήμα από τα πρωταθλήματα National. Η φετινή μεταγραφική συμφωνία κιόλας αποτελεί επιβράβευση για περσινές πολύ καλές εμφανίσεις στη National 1, καθώς δέχτηκε προτάσεις από τρεις συλλόγους. Τον δικό της, την Ισί Λε Μουλινό, που υποβιβάστηκε από την Pro A και την Κουινπέρ, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στη National 1 και προάγεται στην Pro B.

Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών επέλεξε την ιστορική Μουλινό, που εδρεύει στο βολικό για τις μετακινήσεις Παρίσι και διαθέτει και εξαιρετικό προπονητικό κέντρο, ενώ ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι και στη Σεν Πιερ να έμενε, πάλι στη 2η εθνική κατηγορία της χώρας θα έπαιζε. Η τέως ομάδα της είχε καταταγεί 5η στη National1 και η Μουλινό 2 ήταν μέσα στην προνομιούχο 4άδα. Το τωρινό σωματείο της Τέρπου όμως, δεν γίνεται να εμφανίσει δύο ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα κι έτσι στην πορεία η γαλλική ομοσπονδία έδωσε στη Σεν Πιερ τη θέση που έμεινε κενή για την ProB. Το πρωτάθλημα αρχίζει στο διάστημα 23 με 25 Σεπτεμβρίου, μάλιστα η Τέρπου συναντά στην πρεμιέρα τη Σεν Πιερ!

Στη Γαλλία επανέρχεται και η Παρίδη. Η γαλλική Μπουργκουάν Τζαλιό, στην οποία έκλεισε για τη νέα περίοδο, βρίσκεται στην Λυών κι έχει στόχο την άνοδο από τη Νational 2 στη Νational 1. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών άρχισε τη διεθνή σταδιοδρομία στη Γαλλία, είχε επίσης θητεία σε Σουηδία και Τσεχία, ενώ καινούργιος της σταθμός θα γίνει η Ιταλία.

Η Αλίκη Κιούφη, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών, επίσης θα γεμίσει το πρόγραμμά της με αγώνες στο εξωτερικό. Θα παίξει στην κορυφαία κατηγορία της Βουλγαρίας με την Ασαρέλ Μέντετ και θα ενισχύσει σε κάποια ματς τη Ρεν Πολ Μπερ 2 στη Γαλλία στην προσπάθεια για προαγωγή από τη National 2 στη National 1.

Πέρσι μόνο η Παρίδη δεν είχε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί σε δεύτερο διασυλλογικό πρωτάθλημα παράλληλα με την Τσεχία (είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού μόνο στο Κύπελλο). Φέτος κανένα από τα τέσσερα κορίτσια δεν έχει τέτοιο περιορισμό, καθώς με τις συμφωνίες τους στη Γαλλία ξεπέρασαν και τη δυσκολία στο ίδιο κομμάτι, που ήρθε με την τροποποίηση κανόνων της οικείας ομοσπονδίας. Από την Pro B μόνο μία αθλήτρια από κάθε ομάδα επιτρέπεται ν’ αγωνιστεί παράλληλα σε άλλο ξένο πρωτάθλημα. Από τις National μόνο δύο. Είναι εξέλιξη, που εμπόδισε αρκετούς Έλληνες να κλείσουν φέτος νέες συνεργασίες με γαλλικά κλαμπ.

Διαβάστε επίσης

 Σήμερα 21 Ιουλίου γιορτάζουν

 

 

 

 

ΠΑΟΚ και ο Άρης απόψε (21/7) στη «μάχη» του Confenrecne κόντρα σε Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics