Breaking News
10 Ιουλίου 2023

Με επτά τελικούς έπεσε σήμερα Κυριακή 09/07 το μεσημέρι η αυλαία στοPanellinio protathlima_2023_aponomi_diplo_amaxidia Πανελλήνιο πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες.

Το μεγάλο ετήσιο event διήρκησε τρεις ημέρες και φιλοξενήθηκε και φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα ακόμα κομμάτι της θαυμάσιας συνεργασίας της διοργανώτριας Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με τη σταθερή αρωγό Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Περιλάμβανε περισσότερες από 60 συμμετοχές, συναρπαστικά παιχνίδια, υψηλού επιπέδου θέαμα και σηματοδότησε το φινάλε στον «μαραθώνιο» των Πανελληνίων πρωταθλητών, που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στα αθλήματά της από τον περασμένο Μάιο. Τους αγώνες επισκέφτηκε την Κυριακή και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου και τα είπε για αρκετή ώρα με την ομόλογό του από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη. Πολυνίκης σύλλογος αναδείχτηκε άλλη μια χρονιά ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.), που χάρηκε 10 χρυσά μετάλλια. Οκτώ κατηγορίες έγιναν στο απλό για αθλητές όρθιους και σε αμαξίδιο και 2 στις αθλήτριες. Το πρόγραμμα, που είχε τελικούς από την Παρασκευή 07/07, περιλάμβανε επίσης διπλά ανδρών και γυναικών, αλλά και μικτό.

Παραθέτουμε όλο το ρεπορτάζ με πηγές την ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αλλά και τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία προέρχονται και οι φωτογραφίες:

«Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.) είναι ο πολυνίκης σύλλογος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, η αυλαία του οποίου έπεσε σήμερα (Κυριακή, 9/7), στις αίθουσες του ΣΕΦ, που χρησιμοποιεί η ΕΦΟΕπΑ. Η συνεργασία με την Ομοσπονδία της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι εξαιρετική, όπως επισήμανε και ο πρόεδρός της Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και συνομίλησε για αρκετή ώρα και με την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Από την Παρασκευή (7/7) έως και σήμερα έγιναν συναρπαστικά παιχνίδια, με τελικούς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, πρωταθλητές που αναδείχθηκαν με ανατροπή και πρωταγωνιστές τα φαβορί των κατηγοριών τους.

Με τον καλύτερο τρόπο και με υψηλού επιπέδου θέαμα ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, το τελευταίο από τον «μαραθώνιο» των πανελληνίων πρωταθλητών, που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, από τον περασμένο Μάιο, όπως τόνισε και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννα Καρυοφύλλη, στον σύντομο χαιρετισμό της, στην πρεμιέρα των αγώνων. «Με το δικό σας άθλημα κλείνουμε αυτόν τον «μαραθώνιο», που κάνει η Ομοσπονδία μας με τη διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων και να διαδέχεται το ένα το άλλο. Έχουμε αρχίσει από το Μάιο και προσπαθούμε να διοργανώσουμε όλα τα πανελλήνια. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Χαίρομαι που είμαστε μαζί για ακόμη μια φορά. Χαίρομαι που κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε τη διοργάνωση των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Το σκάκι τυφλών απέμεινε, που θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω του χρόνου να είναι καλύτερες οι συνθήκες. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε και να παλεύουμε, να γινόμαστε πιο καλοί, αλλά αυτό εξαρτάται δυστυχώς και από τα οικονομικά. Σας εύχομαι καλούς αγώνες αυτό το τριήμερο και να επιτύχετε τους στόχους σας».

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και θρυλικός πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου μετά το τέλος των αγώνων υπογράμμισε, για την αγαστή συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών: «Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο Ομοσπονδίες πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η μια στηρίζει την άλλη όσο μπορούμε. Το έχουμε δείξει και οι δύο πλευρές εμπράκτως. Πολλά συγχαρητήρια για την άρτια αυτή διοργάνωση με τις αρκετές συμμετοχές εν μέσω καλοκαιριού, με δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε και περισσότερες συμμετοχές, καλύτερες συνθήκες και να πηγαίνουν όλα κατ’ ευχή».

Αγωνιστικά πολυνίκης με 10 πρωτιές αναδείχθηκε ο ΠΑΣΚΑ, ακολούθησαν οι Αετοί Θεσσαλονίκης με 3 και ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ με 2 πρωτιές.

Οι πρωταθλητές ανά κατηγορία είναι:

Διπλά ανδρών

MW4

1. Παναγιώτης Ζαφείρης-Γρηγόρης Χρυσικός (ΠΑΣΚΑ)

2. Γιώργος Μακρής-Θανάσης Γκίκας (ΑΣΑΧ)

MW8

1. Χρήστος Φράγκος-Χαρίλαος Μπακαλης (ΑΣΑΧ)

2. Χρήστος Μελέτης-Κώστας Κατωπόδης (Παναθηναϊκός)

3. Θεμιστοκλής Γιαννακάρας-Νίκος Δαβράδος (ΠΑΣΚΑ).

MS14

1. Γιώργος Μουχθής-Μάριος Χατζηκυριάκος (ΠΑΣΚΑ)

2. Λευτέρης Μαύρης- Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης (Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σωματι Υγιεί).

MS18

1. Ιάσονας Μεγακλής-Αλέξανδρος Διακουμάκος (ΠΑΣΚΑ)

2. Κωνσταντίνος Κάππας-Μεραμπί Τσαναβα (Τριπτόλεμος)

3. Ιωάννης Δημητρακόπουλος-Θεολόγος Τσιάμης (Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σωματι Υγιεί)

4. Γιώργος Σίμης-Δημήτρης Κοκκινομάτης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

MD22

1. Γιάννης Τσιάκος-Πέτρος Κονδάκης (ΠΑΣΚΑ)

2. Ιωάννης Βαροζάκης-Λευτέρης Βενετσανάκης (Ζωοδόχος Πηγή)

3. Βασίλης Τοπούζης-Θανάσης Κυρκογλου (Πανσερραϊκός)

4. Κωνσταντίνος Πλαϊτης-Αλέξανδρος Παπάζογλου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

Ατομικά Ανδρών

ΤΤ11

1. Δημήτρης Αδαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

2. Κωνσταντίνος Μανώλης (ΑΣΑΧ)

3. Γιάννης Τσιάκος (ΠΑΣΚΑ), Βασίλης Τοπούζης (Πανσερραϊκός)

ΤΤ10

1. Αλέξανδρος Διακουμάκος (ΠΑΣΚΑ)

2. Στράτος Πετρόπουλος (ΠΑΣΚΑ)

3. Γιώργος Σιμης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

ΤΤ8

1. Ιωάννης Δημητρακόπουλος (Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σωματι Υγιεί)

2. Μεραμπί Τσανάβα (Τριπτόλεμος)

3. Κωνσταντίνος Κάππας (Τριπτόλεμος), Μπιόρις Τσελάνκι (Τυρταίος)

ΤΤ6

1. Μάριος Χατζηκυριάκος (ΠΑΣΚΑ)

2. Γιώργος Μουχθής (ΠΑΣΚΑ)

3. Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης (Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σωματι Υγιεί), Λευτέρης Μαύρης (Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σωματι Υγιεί)

ΤΤ5

1. Θεμιστοκλής Γιαννακάρας (ΠΑΣΚΑ)

2. Σεργκέι Γκαβριλίτσα (Τυρταίος)

3. Μάριος Παπαδόπουλος (Ήφαιστος Πάτρας)

ΤΤ4

1. Χρήστος Μελέτης (Παναθηναϊκός)

2. Μανώλης Κουνενος (Τριπτόλεμος)

3. Κωνσταντίνος Κατωπόδης (Παναθηναϊκός)

4. Νίκος Γιαννούσης (ΑΣΑΧ)

ΤΤ3/ΤΤ2

1. Παναγιώτης Ζαφείρης (ΠΑΣΚΑ)

2. Θανάσης Γκίκας (ΑΣΑΧ)

3. Χαρίλαος Μπακάλης (ΑΣΑΧ), Νίκος Δαβράδος (ΠΑΣΚΑ)

ΤΤ1

1. Γρηγόρης Χρυσικός (ΠΑΣΚΑ)

2. Γιώργος Μακρής (ΑΣΑΧ)

Ατομικά Γυναικών

ΤΤ11

1. Νεκταρία Βασιλειάδου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

2. Θεανώ Παπαβασιλείου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

3. Ελένη Τουγγελίδου (Αετοί Θεσσαλονίκης), Ίντα-Ελένη Γρατσώνη (Παναθηναϊκός)

Panellinio protathlima_2023_telikos_Kaipi_DrakonakiΤΤ9-ΤΤ7

1. Μαρία Καϊπη (ΠΑΣΚΑ)

2. Ειρήνη Δρακωνάκη (Κότινος)

Διπλό Γυναικών

WD22

1. Νεκταρία Βασιλειάδου-Θεανώ Παπαβασιλείου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

2. Μαρία Κουταντου-Νίκη Γιαλιτάκη (Ζωοδόχος Πηγή)

Μεικτό

XD22

1. Νεκταρία Βασιλειάδου- Αλέξανδρος Παπάζογλου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

2. Γιάννης Λυγεράκης- Νίκη Γιαλιτάκη (Ζωοδόχος Πηγή)»

Panellinio protathlima_2023_episimoi- Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Παπαγεωργίου παρακολούθησε τους αγώνες και τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών και απένειμε τα μετάλλια και τα κύπελλα των νικητών.

- Γεύση από τους αγώνες στο ΣΕΦ πήρε από κοντά και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστος Τζαμούσης, ο οποίος απένειμε τα μετάλλια σε ορισμένες κατηγορίες νικητών.

- Το Σάββατο 08/07 τις απονομές επάθλων έκανε ο έφορος των Εθνικών ομάδων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κώστας Σιάχος, που βρέθηκε στις κερκίδες του ΣΕΦ, για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών και ως πρώην πρωταθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

- Την Κυριακή επισκέφτηκαν το ΣΕΦ και οι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, όπως και η συμπαίκτριά τους στον Παναθηναϊκό Μαρία Αρτσέτου για να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Πολλές υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον από τη νέα γενιά της άρσης βαρών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics