Breaking News
21 Φεβρουαρίου 2024

Καταργεί τη βαλβίδα στο μήκος η IAAF


Τέλος στα άκυρα άλματα και στην αναμονή της καταμέτρησης θέλει να βάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
Γιώργος Μαζιάς

Έτοιμη για μια ιστορική αλλαγή στο άλμα εις μήκος είναι η IAAF.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θέλει να καταργήσει τη βαλβίδα και θα το δοκιμάσει άμεσα. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της World Athletics Τζον Ρίτζον, μετά από ανάλυση των στοιχείων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των προσπαθειών στο μήκος ήταν άκυρες.

Μετρήθηκαν μόνο τα άλματα του τελικού και προέκυψε ότι τα 20 στα 60 στο μήκος ανδρών κι άλλα τόσα στο γυναικών βγήκαν άκυρα, τα 22 (πάντα στα 60) στο τριπλούν ανδρών και τα 15 στο γυναικών.

Η αναμονή των τριάντα δευτερολέπτων μέχρι να γίνει γνωστή η επίδοση είναι καταστροφική για το αγώνισμα και την κάλυψή του.

«Δεν θα χάνεται κανένα άλμα»
Σύμφωνα με τον Ρίτζον θα δοκιμασθεί πειραματικά να βγει η βαλβίδα στο σημείο απογείωσης και να μπει απλά μια ζώνη στην θα καταγράφεται το πάτημα του άλτη. Από το σημείο αυτό θα μετράται και η προσπάθεια. Έτσι δεν θα χάνεται κανένα άλμα. «Αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό. Θα το δοκιμάσουμε φέτος σε αγώνες με ελίτ αθλητές. Αν οι δοκιμές δεν έχουν το αποτέλεσμα που περιμένουμε, τότε δε θα το εφαρμόσουμε ποτέ στους μεγάλους αγώνες» σημείωσε στην παρουσίαση της καινοτομίας για το μήκος ο Τζον Ρίτζον που συμπλήρωσε ότι αναζητείται και ο τρόπο να καταγράφεται αμέσως η επίδοση για να μην υπάρχει η αναμονή των 30 δευτερολέπτων μέχρι να βγει αν είναι έγκυρο ή άκυρο το άλμα.

Όλα έγκυρα και η μέτρηση θα γίνεται από το σημείο απογείωσης. Για να δούμε…
in.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 21/02/2024

 

 

 

 

Χωρίς τους Μεγιάδο και Λάρσον συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΟΦΗ για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics