Breaking News
28 Απριλίου 2016

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Τάισον Φιούρι, αντιμετωπίζει τον Βλαντιμίρ Κιλίτσκο στις 9 Ιουλίου, στη ρεβάνς του αγώνα του Νοεμβρίου, όπου είχε επικρατήσει. Παρόλ’ αυτά, φαίνεται πως έχει να παλέψει και με τη ρατσιστική επίθεση που δέχεται, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνει.

«Ο αγώνας με τον Κλίτσκο θα είναι ο τελευταίος μου στην Αγγλία και γενικά στη Μεγάλη Βρετανία. Θα τον νικήσω και θα φύγω» μιλώντας στο BBC. «Η χώρα αυτή με περίμενε για 120 χρόνια και όταν τελικά έφτασα, με φωνάζουν τσιγγάνο, χοντρό και άλλα τέτοια. Γι’ αυτό θα φύγω στην Αμερική, όπου οι πρωταθλητές απολαμβάνουν εκτίμησης».

Μάλιστα, συνέχισε στον ίδιο επιθετικό και μάλλον αυτάρεσκο τόνο: «Έχω αποφασίσει να πάω στο Λος Άντζελες. Εκεί θαυμάζουν όσους προβάλουν τον εαυτό τους και είναι επιτυχημένοι. Είμαι γεννημένος για να ζω στις ΗΠΑ. Εκεί ζουν όλοι οι εκατομμυριούχοι, είναι ευπρόσδεκτοι και πλέον είμαι κι εγώ τέτοιος».

Πάντα τα «φώτα» στραμμένα πάνω του

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο Άγγλος υπερπρωταθλητής μετρά 25 νίκες σε 25 αγώνες, με 18 απ’ αυτούς να τους τελειώνει με knock-out, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές για τα σεξιστικά, ομοφοβικά, ρατσιστικά σχόλια εις βάρος αντιπάλων του.


Κατά καιρούς έχει πληρώσει ουκ ολίγα πρόστιμα στην πειθαρχική επιτροπή της βρετανικής πυγμαχίας, για σχόλια που έχει κάνει. Τον περασμένο Αύγουστο, σε συνέντευξη του στη Daily Mail είχε εκφράσει την οργή του, για τον αυξανόμενο αριθμό των χωρών που νομιμοποιούν τις εκτρώσεις και το γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. «Υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που χρειάζεται να γίνουν, πριν έλθει ο Διάβολος: ένα είναι να νομιμοποιηθεί η ομοφυλοφιλία, ένα δεύτερο οι εκτρώσεις και ένα τρίτο η παιδοφιλία. Ποιος μπορούσε να φανταστεί στις δεκαετίες του '50 και του '60 ότι τα δυο πρώτα θα γίνονταν νόμιμα»;

Μάλιστα, πάνω από 130.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει διαδικτυακά, ώστε να του αφαιρεθεί ο τίτλος του «Αθλητή της χρονιάς» για το 2015, λόγω της εριστικής και προσβλητικής συμπεριφοράς του. Ο ύψους 206 μέτρων και βάρους 117 κιλών πυγμάχος όμως μάλλον απολαμβάνει τη δημοσιότητα: άλλωστε και ο ίδιος είναι μάλλον διαταραγμένη προσωπικότητα.

Λατρεύει να προκαλεί, είναι αθυρόστομος, ενώ ο ίδιος έχει αποκαλύψει πως είναι και ασθενής, αφού πάσχει από κατάθλιψη και στο παρελθόν έχει υπάρξει αλκοολικός και με αυτοκτονικές τάσεις.

Η κόντρα με τον Κλίτσκο

Ο Φιούρι είναι ανίκητος ως τώρα στην καριέρα του, ενώ η νίκη του επί του Κλίτσκο είχε προκαλέσει εντύπωση παγκοσμίως, αφού ο Ουκρανός δεν είχε ηττηθεί απ’ το 2004 στο Ντίζελντορφ. Οι δυο τους έχουν περάσει την κόντρα τους σε άλλο… στάδιο, ειδικά τον τελευταίο καιρό.


Ο Κλίτσκο τον είχε χαρακτηρίσει «κλόουν», ενώ ο ίδιος, παρά τον χαρακτηρισμό «χοντρός» που του έχουν αποδώσει κατά καιρούς, βγήκε στην… κόντρα με τον ίδιο τρόπο και είχε πει πως ο Κλίτσκο δεν έχει τη σωματική διάπλαση για να αντέξει απέναντι του σε αγώνα!

Στις 13 Νοεμβρίου, σε τηλεοπτική συνέντευξη των αντιπάλων, είχαν ρωτήσει τον Κλίτσκο αν νιώθει πως ο Φιούρι του φέρθηκε με ασέβεια, μέσω όσων είχε πει για εκείνον. «Αυτός ο νέος άνθρωπος χρειάζεται δίχως αμφιβολία, ένα μάθημα συμπεριφοράς και ήμουν ευτυχής να του δώσω δύο (τον είχε νικήσει δυο φορές). Είμαι έμπειρος ψυχοθεραπευτής και έχω δει πολλά. Έχω δει και κάτι νέο, κάτι διαφορετικό σε εκείνον. Μπορώ να τον κάνω καλύτερο». Η απάντηση του Φιούρι ήρθε... πληρωμένη: «Λέω την αλήθεια. Ο τρόπος που το βλέπω το θέμα είναι πως ο Κλίτσκο είναι ψυχοθεραπευτής και καταλαβαίνει το παιχνίδι του, το πεδίο δράσης του. Αντιλαμβάνεται ό,τι διδάσκει. Δεν πιστεύω ότι καταλαβαίνει την πυγμαχία βαρέων βαρών. Δεν πιστεύω πως μπορείς να με διδάξεις κάτι».

Το σίγουρο είναι πως καταφέρνει πάντα να διατηρείται στην επιφάνεια και αρκεί απλώς να έχει κανείς το χρόνο και την όρεξη να καταγράψει όποιο άλλο «επεισόδιο» προκύψει μέχρι τη μάχη του Ιουλίου…

 

gazzetta

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics