Breaking News
-->

Αποχαιρετιστήρια νίκη του Lorenzo

14 Νοεμβρίου 2016

 

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελευταίο αγώνα του 2016 για το Moto GP. Η αυλαία του δημοφιλέστατου πρωταθλήματος έπεσε στην Ισπανία, στην πίστα της Valencia.

Ο Jorge Lorenzo έδειξε από τις πρώτες κιόλας δοκιμές πως βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έκανε απίστευτους χρόνους ενώ ήταν και πολύ σταθερός.

Στα χρονομετρημένα όχι απλά κατέκτησε την pole position αλλά στη διάρκεια τους «έσπασε» τρεις φορές το ρεκόρ πίστας που κατείχε ο ίδιος. Οι Marc Marquez και Valentino Rossi συμπλήρωσαν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, κάτι που έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει του αγώνα. Μόλις άναψαν τα πράσινα φώτα ο Lorenzo έκανε κάτι που μας έχει συνηθίσει, μια εκπληκτική εκκίνηση. Έστριψε πρώτος και δεν απειλήθηκε σε καμία φάση του αγώνα.

Οι μάχες δόθηκαν πίσω του, αρχικά για τη δεύτερη θέση και στη συνέχεια για την τρίτη. Οι Iannone και Rossi εναλλάχθηκαν πολλές στη δεύτερη θέση. Όμως ο Marquez που για μια ακόμα φορά έχασε θέσεις στην εκκίνηση, ανέκαμψε και κάνοντας, ως συνήθως, αποφασιστικές και επιθετικές κινήσεις, πέρασε αυτός στη δεύτερη θέση. Έτσι, οι μάχες Iannone-Rossi συνεχίστηκαν αλλά για την τρίτη πλέον θέση. O Marquez μείωσε τη διαφορά του από τον Lorenzo αλλά όχι όσο έπρεπε για να τον απειλήσει. Έτσι, ο Lorenzo, στον τελευταίο του αγώνα με την ομάδα της Yamaha πήρε μια άνετη νίκη, κάτι που είχε να κάνει από τον Μάιο. Έδωσε, έστω και αργά, τέλος στο αρνητικό σερί της Yamaha που δεν είχε νίκη στους τελευταίους 10 αγώνες, από τον Ιούνιο και την πίστα της Βαρκελώνης, όταν είχε κερδίσει ο Valentino Rossi. Ο Jorge Lorenzo είχε πάρει την τελευταία του νίκη, τον Μάιο, στην πίστα του Mugello.

Ο Marq Marquez τερμάτισε δεύτερος κι έτσι ανέβηκε στο βάθρο, κάτι που δεν είχε καταφέρει στους δύο τελευταίους αγώνες, όντας πρωταθλητής του 2016.Ο Iannone κέρδισε τελικά τη μάχη με τον Rossi και πήρε ένα τελευταίο βάθρο με την ομάδα της Ducati από την οποία αποχωρεί. Ο Valentino Rossi περιορίστηκε στην 4η θέση ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Maverick Vinales. Ο Pole Espargaro επικράτησε του Andrea Dovizioso τερματίζοντας στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα με τον Aleix Espargaro να τερματίζει 8ος. Πτώση είχε ο Dani Pedrosa που επέστρεψε στον τελευταίο αγώνα αλλά και ο Cal Crutchlow ο οποίος όμως ολοκλήρωσε τη χρονιά στην πρώτη θέση ανάμεσα στους μη εργοστασιακούς αναβάτες. Ο Mika Kallio σε μια έκτακτη εμφάνιση της KTM τη φετινή χρονιά, εγκατέλειψε στη μέση του αγώνα ενώ ήταν στην τελευταία θέση όλων των ελεύθερων δοκιμών.

festaΜετά τον αγώνα, το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η γιορτή της απονομής του πρωταθλήματος σε όλες τις κατηγορίες. Ομάδες και αναβάτες παραμένουν στην Ισπανία αφού ακολουθεί ένα διήμερο δοκιμών (Τρίτη και Τετάρτη) που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού πολλοί αναβάτες θα οδηγήσουν τις νέες τους μοτοσυκλέτες. Έτσι, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Jorge Lorenzo με τη Ducati, τον Maverick Vinales με τη Yamaha, τον Andrea Iannone με τη Suzuki.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Πηγή: MotoGP

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics