Breaking News
15 Νοεμβρίου 2016

 

Μετά από 9 χρόνια στη Yamaha, o Jogre Lorenzo γυρίζει σελίδα στην καριέρα του...



Ο Jorge Lorenzo έκλεισε το 2016 και μαζί το κεφάλαιο Yamaha, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξεκίνησε το βράδυ της 10ης Μαρτίου στο Καταρ: τερματίζοντας πρώτος. Η σεζόν ξεκίνησε καλά για τον Ισπανό με τρεις νίκες, δύο δεύτερες θέσεις και μια εγκατάλειψη στους πρώτους έξι αγώνες, η συνέχεια όμως δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα περίμενε λόγω κυρίως με τα προβλήματα εμπιστοσύνης που είχε με τα νέα λάστιχα της Michelin, ιδιαίτερα στο βρεγμένο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος και υπερήφανος για αυτό το φινάλε. Δεν θα μπορούσα να κάνω καλύτερο δώρο στη Yamaha», σχολίασε.

Η νίκη στη Valencia, που έβαλε ένα τέλος στην πολύμηνη «ανομβρία» -από το Mugello, στις 22 Μαϊου είχε να νικήσει-, αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του με τη Yamaha καθώς η ώρα της αλλαγής, της νέας, μεγάλης πρόκλησης, έφτασε.

Για τα επόμενα δύο χρόνια ο "Por Fuera" θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ducati έχοντας ως στόχο να φέρει την ιταλική ομάδα και πάλι στην κορυφή. Κάτι που στη μετά-Stoner εποχή, πολλοί επιχείρησαν, αλλά κανείς δεν κατάφερε, μεταξύ αυτών και ο Valentino Rossi...

Ο Jorge Lorenzo έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το 2008. Ήταν 21 χρόνων και είχε προλάβει να στεφθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc (2006, 2007). Η Yamaha ήταν αυτή που πρόλαβε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του αφού ήταν περιζήτητος και κάπως έτσι ξεκίνησε η περιπέτειά του στην κορυφαία κατηγορία.

Με την ιαπωνική εταιρεία ανδρώθηκε αγωνιστικά, κατακτώντας τρεις φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σημειώνοντας δεκάδες νίκες και pole positions.


Ποτέ δεν έγινε το αγαπημένο παιδί της Yamaha. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον μεγάλο του αντίπαλο, Valentino Rossi με τον οποίο ποτέ δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν αρμονικά. Κατάφερε, ωστόσο, να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην αγωνιστική ιστορία της.

«Το επίπεδο του Valentino ήταν πάντα εξαιρετικό, απίστευτο. Η συνύπαρξή μας στην ίδια ομάδα αποτέλεσε κίνητρο ώστε να ωριμάσουμε ως αναβάτες», λέει τώρα που γυρίζει σελίδα.

Όσο για τις σημαντικότερες στιγμές που βίωσε με τη Yamaha; «Η νίκη μου στη Valencia πέρσι που μου έδωσε τον τίτλο. Υπήρχε τεράστια πίεση πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θυμάμαι, επίσης και τον αγώνα στο Assen, το 2013, που τερμάτισα στην πέμπτη θέση λίγες ώρες μετά την εγχείρηση που έκανα στον ώμο».

Από τις 9 σεζόν που πέρασε με την εταιρεία των "τριών διαπασών" ξεχωρίζει «...το 2015. Πιστεύω ότι έφτασα στο πικ μου ως αναβάτης. ελπίζω όμως ότι μπορώ ακόμα να βελτιωθώ».

Η καριέρα του JL99 με τη Yamaha
- 2008 - 2016: 9 χρόνια

- 156 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, όλοι με Yamaha.

- 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα: 2010, 2012, 2015

- 44 νίκες

- 107 παρουσίες στο βάθρο (42 2ες, 21 3ες)

- 39 pole positions

- Ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία: Κατάρ, 2008

- Πρώτη pole: Κατάρ, 2008

- Πρώτη νίκη: Estoril, 2008

- Τελευταία νίκη: Valencia, 2016

Τα συνολικά στατιστικά του στα GP

sport24.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics