Breaking News
-->

Formula 1: Στον τελευταίο αγώνα θα κριθεί ο τίτλος

16 Νοεμβρίου 2016

Στο Άμπου Ντάμπι θα κριθεί σε δύο εβδομάδες ο τίτλος των οδηγών στη Φόρμουλα Ένα.

Ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes και τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, τερμάτισε σήμερα πρώτος στο γκραν πρι που διεξήχθη υπό βροχή στο Σάο Πάουλο, πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Βραζιλία.

Παράλληλα, μείωσε στους 12 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Γερμανό «ομόσταυλό» του και πρωτοπόρο στην κατάταξη των οδηγών, Νίκο Ρόσμπεργκ (367 βαθμοί έναντι 355), ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

Έτσι, οι δύο πιλότοι θα λύσουν οριστικά τις... διαφορές τους στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση δέκα λεπτών, λόγω βροχής, ενώ οι οδηγοί εκκίνησαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και με βρόχινα ελαστικά. Ο Γκροζάν δεν συμμετείχε, καθώς έχασε τον έλεγχο της Haas του καθ΄ οδόν για την εκκίνηση και το μονοθέσιο υπέστη σημαντική ζημιά, αφού χτύπησε στον τοίχο.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε για επτά γύρους στην πίστα και η πραγματική «μάχη» άρχισε στον όγδοο, με κάποιους οδηγούς να μπαίνουν στα πιτ για να βάλουν ενδιάμεσα ελαστικά.

Όμως, στον 12ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε εκ νέου στην πίστα, αφού ο Έρικσον κατέστρεψε το μονοθέσιό του στην έξοδο από την τελευταία στροφή, και έμεινε εκεί μέχρι και τον 19ο.

Με την επανέναρξη, ωστόσο, του αγώνα ο Ράικονεν χτύπησε στον τοίχο και το αυτοκίνητο ασφαλείας επέστρεψε άμεσα στην πίστα, ενώ οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την διακοπή του αγώνα στον 20ο γύρο, με τον Χάμιλτον να έχει την πρωτοπορία και τους Ρόσμπεργκ και Φερστάπεν να ακολουθούν.

Όταν άρχισε εκ νέου το γκραν πρι, όλα τα μονοθέσια «φορούσαν» ελαστικά βροχής, ωστόσο οι αγωνοδίκες διέκοψαν γι' ακόμη μια φορά τον αγώνα στον 28ο γύρο, λόγω των συνθηκών που δεν έδειχναν να έχουν βελτιωθεί, με τους Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ και Φερστάπεν να συνθέτουν την πρώτη τριάδα.

Ο αγώνας επανάρχισε λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδας και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στα πιτ στον 31ο γύρο, ενώ στον 32ο ο Φερστάπεν προσπέρασε τον Ρόσμπεργκ με «έπαθλο» την δεύτερη θέση.

Στον 47ο γύρο ο Μάσα χτύπησε λόγω υδρολίσθησης στις μπαριέρες της τελευταίας στροφής και εγκατέλειψε, στο τελευταίο εντός έδρας γκραν πρι της καριέρας του, με αποτέλεσμα γι' ακόμη μια φορά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Έτσι, ο Χάμιλτον έχασε το προβάδισμα των 25 δευτερολέπτων έναντι του Ρόσμπεργκ και των 46 έναντι του Φερστάπεν που λόγω πιτ-στοπ είχε «πέσει» στην πέμπτη θέση.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στα πιτ στον 55ο γύρο, με τον Χάμιλτον να έχει την πρωτοπορία και τον Ρόσμπεργκ να βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

Όμως, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία ως το τέλος, να μειώσει στους 12 βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον Ρόσμπεργκ και να συνεχίσει να ελπίζει για την κατάκτηση του τίτλου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Sauber πήρε στον σημερινό αγώνα τους πρώτους βαθμούς της στο εφετινό πρωτάθλημα με την ένατη θέση του Βραζιλιάνου Φελίπε Νασρ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics