Breaking News
-->

Tο πρώτο τσεκ απ των ομάδων της Formula 1

12 Μαρτίου 2017

 

Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για εφέτος, ποιες θα παίξουν τον ρόλο του αουτσάιντερ και ποιες κινδυνεύουν να καταποντιστούν με βάση τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη;

  Σε δύο εβδομάδες ξεκινά το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στη Μελβούρνη και οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη μας έδωσαν μία πρώτη εικόνα σχετικά με τη δυναμικότητα των ομάδων. Βεβαίως είναι ακόμη αδύνατον να προσδιορίσεις με ακρίβεια τη δύναμή τους, αφού κανένας δεν γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία. Για παράδειγμα, πόσα καύσιμα είχε η Ferrari του Ραϊκόνεν στον ταχύτερο γύρο της ή πόσο είχε ανοίξει η Mercedes τους κινητήρες των δικών της αυτοκινήτων;

Ωστόσο υπάρχουν στοιχεία, που μας βοηθούν να σχηματίσουμε μία ενδεικτική εικόνα για το τωρινό επίπεδο κάθε ομάδας, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα φθοράς των ελαστικών τους, η διαφορά χρόνων μεταξύ του ταχύτερου και αργότερου γύρου και η αξιοπιστία των μονοθεσίων τους. Κυρίως όμως οι εκφράσεις και η γλώσσα του σώματος των οδηγών και των μηχανικών, που προδίδουν στους παρατηρητές των δοκιμών την απογοήτευση ή την ικανοποίηση των εφετινών πρωταγωνιστών της Formula 1.
O γερμανικός ιστότοπος motorsport-total.com αποτόλμησε με βάση αυτά τα δεδομένα μία πρόβλεψη για όλες τις ομάδες και απένειμε σε δύο τιμ, που έχρισε φαβορί, πέντε αστέρια. Μία ομάδα έλαβε τέσσερα αστέρια, ενώ αντίθετα δύο τιμ αρκούνται σε μόλις ένα αστέρι και προβλέπεται, ότι θα βρεθούν στην ουρά της βαθμολογίας.

Ας δούμε λοιπόν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάλυση.

Ένα αστέρι. McLaren-Honda
Ο μεγάλος χαμένος των δοκιμών με προβλήματα αξιοπιστίας και αργούς χρόνους στις δύο εβδομάδες των δοκιμών, οι οποίες ήταν μάλιστα χειρότερες από τις αντίστοιχες περυσινές. Θα προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος το επόμενο διάστημα; Δύσκολο!

Ένα αστέρι. Sauber-Ferrari
Οι Ελβετοί τονίζουν μεν, ότι τα μονοθέσιά τους είχαν πολύ καύσιμο στις δοκιμές, όμως αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους. Η οικονομική τους κατάσταση βελτιώθηκε, ο Βερλάιν είναι ταλαντούχος, αλλά ζημιάρης, οπότε θα είναι δύσκολο να ανέβουν προς τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Δύο αστέρια. Haas-Ferrari
Τα προβλήματα με τα φρένα που εμφανίστηκαν το 2016, συνεχίστηκαν και το 2017. Η πρώτη εβδομάδα δοκιμών ήταν θετική, η δεύτερη όχι και τόσο πολύ. Οι νέοι κινητήρες της Ferrari θα βοηθήσουν σίγουρα, όμως η δεύτερη χρονιά στη Formula 1 είναι συνήθως δυσκολότερη από την πρώτη.

Δύο αστέρια. Renault
Ο Χούλκενμπεργκ και ο Πάλμερ μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τις δυνατότητες του μονοθεσίου R.S17, όμως ο κινητήρας εμφάνισε προβλήματα τη δεύτερη εβδομάδα των δοκιμών. Η Renault βρίσκεται στην αρχή ενός πενταετούς προγράμματος με στόχο την κορυφή, οπότε για εφέτος θα είναι ευχαριστημένη, αν τσιμπάει κάποιους βαθμούς στα περισσότερα Γκραν Πρι.

Δύο αστέρια. Force India-Mercedes
Ο Εστεμπάν Οκόν θεωρείται μεγάλο ταλέντο, ωστόσο τα αποτελέσματα στη Βαρκελώνη δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Μπορεί να μπλοφάριζε η ομάδα; Θεωρείται πιθανό ένα μέτριο ξεκίνημα και μία θεαματική ανάκαμψη μετά από μερικούς αγώνες, όταν θα γίνει και η μεγάλη αναβάθμιση του αυτοκινήτου.

Δύο αστέρια. Toro-Rosso-Renault
Ευάλωτο σημείο ο κινητήρας της Renault, που εμφανίζει προβλήματα αξιοπιστίας. Αντίθετα το σασσί θεωρείται επιτυχημένο, ενώ και το δίδυμο των οδηγών είναι δυνατό. Δύσκολα θα βρεθεί πάντως σε θέσεις πάνω από τη μέση.

Τρία αστέρια. Williams-Mercedes
Η σύνθεση των οδηγών συνιστά ένα ρίσκο. Ο Λανς Στρολ είναι εντελώς άπειρος, ο Μάσα επέστρεψε εκτάκτως και ενώ είχε αποσυρθεί, οπότε ενδέχεται να εμφανιστεί χορτασμένος. Πέτυχε πάντως γρήγορους χρόνους στη Βαρκελώνη, που της δίνουν το δικαίωμα να νιώθει αουτσάιντερ, αν και κανένας δεν γνωρίζει πόσα καύσιμα υπήρχαν στα μονοθέσιά της.

Τέσσερα αστέρια. Red-Bull-Renault
Όλοι ανέμεναν ότι ο Αντριαν Νιούι θα αξιοποιούσε ιδανικά τους νέους κανονισμούς, όμως τα αποτελέσματα στη Βαρκελώνη δεν ήταν κορυφαία, ενώ και ο κινητήρας της Renault εξακολουθεί να υστερεί ένα κλικ απέναντι σε εκείνους της Mercedes και της Ferrari. Στα υπέρ της το πιο ισορροπημένο δίδυμο οδηγών.

Πέντε αστέρια. Ferrari
Οι χρόνοι που πέτυχε στη Βαρκελώνη, ήταν εντυπωσιακοί, αν και πρέπει να κρατάμε ακόμη μικρό καλάθι, αφού και πέρυσι είχε αναδειχθεί σε «πρωταθλήτρια των χειμερινών δοκιμών» και τελικά πάτωσε. Εφέτος δείχνει πάντως πιο δυνατή και εξαιρετικά αξιόπιστη, μάλιστα ο Χάμιλτον και ο Λάουντα έχρισαν φαβορί τη Scuderia για τον τίτλο.

Πέντε αστέρια. Mercedes
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όποιος θέλει να κατακτήσει εφέτος τον τίτλο, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Mercedes. Η γερμανική ομάδα ξεμπέρδεψε με τα τεστ αξιοπιστίας ήδη την πρώτη εβδομάδα των δοκιμών, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπλοφάρισε περισσότερο από τους ανταγωνιστές της με τα καύσιμα και τις δυνατότητες του κινητήρα της. Επίσης ο Χάμιλτον καίγεται όσο ποτέ άλλοτε, να επιστρέψει στον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή μετά την περυσινή νίλα από τον Ρόσμπεργκ.

gazzetta.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics