Breaking News
17 Μαρτίου 2017

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός

Ο Μίκαελ Σκίμπε μίλησε στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΠΟΡ FM 94,6 για όλους και για όλα, ενώ στάθηκε στην επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα στην Εθνική Ελλάδας. 

Αναλυτικά:

Τα πρώτα του χρόνια στο ποδόσφαιρο και το πως ξεκίνησε την προπονητική σε Σάλκε και τον τρόπο που πήγε σε Ντόρτμουντ: Σκίμπε: Ως παιδί το ποδόσφαιρο όπως το είχα στο μυαλό μου ήταν πάντα επαγγελματικό. Ανέλαβα πρώτα τμήματα υποδομής και έτσι ξεκίνησα. Με παρότρυναν ο Ρούντι Άσερ και ο Χουμπ Στέφενς τότε.
Ο Άσερ σταμάτησε ως Νο1 της Σάλκε. Ήρθε άλλος πρόεδρος και δεν ήθελε να επενδύσει και έτσι μετά από 7 χρόνια στην Σάλκε, μετακόμισε στον άσπονδο εχθρό, τη Ντόρτμουντ για 11 χρόνια. Ναι σίγουρα η Σάλκε είναι η ομάδα μου. Τα πιο μεγάλα αδέρφια μου έχουν παίξει εκεί. Γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί και σίγουρα είμαι οπαδός της Σάλκε.
Τις... μάχες του με Σάλκε και Ντόρτμουντ: Δεν έχασα κανένα ματς είτε υποδομές είτε αλλού με Ντόρτμουντ με αντίπαλο με Σάλκε. Ναι με Σάλκε έχω χάσει αλλά περισσότερα έχω κερδίσει.
Την Εθνική Γερμανίας και τo story με Ντάουμ και τον ίδιο για τον πάγκο της: Η ιστορία έχει ως εξής: ο Ντάουμ ήταν να αναλάβει την Εθνική. Ήταν μία μεταβατική περίοδο που όταν θα αναλάμβανε θα πήγαινα εγώ βοηθός. Ο Φέλερ θα γινόταν τεχνικός διευθυντής. Στην συνέχεια θα γινόμουν υπεύθυνος των Ακαδημιών των Γερμανών και τεχνικός της U-21. Έσκασε όλη η ιστορία με τον Ντάουμ και την κοκαϊνη και αυτό μου στέρησε την δυνατότητα από το να πάω στην Εθνική.
Το Euro 2004 και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ελλάδα: Είχα δει το παιχνίδι της Ελλάδας με Ρωσία στον Φάρο. Πολύ καλή άμυνα. Φοβερή άμυνα. Ανάγκασε τους αντιπάλους να απηυδήσουν με την άμυνά της. Πολύ οργανωμένη. Μετά ως τον τελικό αντιμετώπισε πολύ ποιοτικές ομάδες. Υπέροχες στιγμές. Μοναδική στιγμή για την Ελλάδα.
Τα νέα παιδιά και την κίνηση του Ολυμπιακού: Θέλω να πιστέψω στους μικρούς. Να τους δώσω χρόνο ωστόσο να δείξουν ότι αξίζουν να είναι σε αυτό το επίπεδο. Μου αρέσει η κίνηση του Ολυμπιακού. Ελπίζω να βρει μιμητές. Να συνεχίσουν ακόμα και οι μικροί δεν πάνε τόσο καλά μετά.
Την διαχείριση για την συνέχεια: Το μέλλον θα δείξει. Ανάλογα με την διαχείριση και το πως θα προχωρήσουν οι μικροί. Στην Εθνική Γερμανίας προωθήσαμε Λαμ και Μετσέλντερ και άλλους. Πρόσφατη προσθήκη του Μπακασέτα που έκανε κάποια καλά ματς και είχε καλή παρουσία σε Αυστραλία. Τώρα να δούμε και τους Μανθάτη και Ανδρούτσο.
Την ζωή του στην Ελλάδα: Μου αρέσει η Ελλάδα. Πολύ ωραία χώρα. Γεμάτη με ήλιο και θάλασσα. Η διαδρομή από Γλυφάδα, όπου μένω, μέχρι το κέντρο μου αρέσει πολύ. Επίσης σημαντικό ότι υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο στην αγγλική γλώσσα. Πολλοί έρχονται και μου μιλάνε. Είτε φίλαθλοι Παναθηναϊκού, είτε ΑΕΚ είτε Ολυμπιακού. Μετά τους συλλόγους μου λένε πάμε να πάρουμε κάτι καλό με Βέλγιο και Βοσνία. Μου αρέσει αυτό και το πάθος που έχουνε για τις ομάδες τους. Στο ποδόσφαιρο πολλοί οπαδοί λειτουργούν και σαν... προπονητές. Δεν μου έχουν πει ποτέ όμως γιατί πήρες αυτόν και γιατί δεν πήρες εκείνον.
Το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα: Όπως σε κάθε χώρα υπάρχουν οι καλύτερες και χειρότερες ομάδες έτσι και εδώ είναι μεγάλες της Αθήνας και ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν την Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία. Έχει συμμετοχές στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ξεφύγει και έχει οικονομική άνεση. Μου αρέσει πολύ που ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος έχουν πολλούς Έλληνες και διαπρέπουν. Ειδικά για τον Πανιώνιο.
Το γιατί δεν πήρε και άλλους από Πανιώνιο: Γιατί υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες στις θέσεις που λέτε. Είναι και ο Μπακασέτας που ήταν από τον Πανιώνιο. Θα συνεχίσει να βγάζει παίκτες. Όπως ο Τζαβέλλας που από Πανιώνιο ήρθε σε μένα μετά στην Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.
Την σύγκριση με Ελλάδα και Τουρκία: Σε επίπεδο υποδομών στην Ελλάδα είμαστε πολύ καλά. Είχα δει και ματς μικρών και παιχνίδι στην Youth League με Ολυμπιακό και Μπάγερν. Στην Τουρκία έχουν πολύ περισσότερο κόσμο και πολύ καλά γήπεδα. Πολύ ωραία και νέα γήπεδα. Και στην Γερμανία είχαμε τέτοιο πρόβλημα με τα γήπεδα πριν από χρόνια και το φτιάξαμε.
Το τι προτιμάει, ενασχόληση σε Εθνική ή σε συλλόγους: Και τα δύο μου αρέσουν. Και στην Εθνική και σε συλλόγους. Τώρα είμαι στην Εθνική. Θα ήθελα να μείνω πολύ καιρό και θα κάνουμε και επιτυχίες και διακρίσεις. Είμαι από τους λίγους που εργάζομαι διαρκώς. Τώρα με την Εθνική όμως θα βρω το καλοκαίρι χρόνο να ξεκουραστώ λίγο. Με σύλλογο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.
Το ποιός θα είναι κίπερ με Βέλγιο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αλλά δεν ανησυχώ. Έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο τερματοφύλακα όπως είναι ο Καπίνο. Ήταν τραυματίας όμως και δεν ήταν βασικός. Ο Γλύκος τα πηγαίνει αρκετά καλά ενώ συμπληρώνει την τριάδα ο Κυριακίδης.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics