Breaking News
-->

Νικητής στην Κίνα ο Χάμιλτον

09 Απριλίου 2017

 

Ο Λιούις Χάμιλτον αυτή τη φορά ήταν σταθερός, δεν έχασε ουδέποτε την πρωτιά και πανηγύρισε τη νίκη στον αγώνα της Σανγκάης.

Δεύτερος ο Φέτελ, με τους δύο πιλότους να ισοβαθμούν στην κορυφή. Τρίτος ο Φερστάπεν, ξανά ατύχημα ο Τζιοβινάτσι.

 Λίγο το λάθος της Ferrari να βάλει νωρίς τον Σεμπάστιαν Φέτελ για πιτ στοπ, λίγο η σταθερότητα του Λιούις Χάμιλτον οδήγησαν τον Βρετανό στην πρώτη νίκη της σεζόν και 54η στην καριέρα του. Ο πιλότος της Mercedes δεν κατάφερε να πάει μέχρι τέλους με ένα πιτ στοπ, αφού χρειάστηκαν νωρίς αλλαγή τα ενδιάμεσα ελαστικά, όμως αυτό δεν τον ανησύχησε, αφού άπαντες μπήκαν και για δεύτερο.

Έτσι, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και άφησε τους υπόλοιπους να μάχονται για τη δεύτερη θέση. Αυτή μετά... κόπων πήγε στον Φέτελ, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που του έβαλε η ομάδα του με τη στρατηγική της.

Αυτή τη φορά η Ferrari δεν έκανε ό,τι στην πρεμιέρα και ο Γερμανός έμεινε να παλεύει με τον ομόσταυλό του, Κίμι Ραϊκόνεν, σε πρώτη φάση, και τις δύο Red Bull. Γι' αρκετή ώρα δεν επιχειρούσε να απειλήσει, όμως κάποια στιγμή πέρασε... στην επίθεση και ξεκίνησε τις προσπεράσεις για να τερματίσει δεύτερος.

Όσον αφορά τον Iceman, τον δεύτερο πιτ στοπ τον βρήκε πίσω από τα μονοθέσια των «κόκκινων ταύρων», με αποτέλεσμα να δει την καρό σημαία από την πέμπτη θέση. Από τη μεριά τους, οι Αυστριακοί είδαν... εμφύλια μάχη στο φινάλε, με τον Μαξ Φερστάπεν να μην επιτρέπει με την ικανότητά του στον Ντάνιελ Ρικιάρντο να περάσει μπροστά και να είναι ο τελευταίος που ανέβηκε στο πόντιουμ, αφήνοντας τον Αυστραλό τέταρτο.

Από εκεί και πέρα, πίσω από τον Ραϊκόνεν, βρέθηκε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος έχασε θέσεις στο πιτ στοπ του υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας και στο τέλος πάλευε για το καλύτερο δυνατό. Ακολούθησαν οι Κάρλος Σάινθ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Σέρχιο Πέρεζ, με τον Εστεμπάν Οκόν να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.


Επίσης, είχαμε διπλή εγκατάλειψη για τη McLaren (Φερνάντο Αλόνσο, Στόφελ Φαντόρν), ενώ είχε και σήμερα ατύχημα ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι σχεδόν στο ίδιο σημείο. Ο Ιταλός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού λίγο μετά την είσοδο των πιτς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον τοίχο, να προκαλέσει ζημιά στο μονοθέσιό του και να έχουμε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα για μερικούς γύρους.

Λίγο νωρίτερα είχαμε το πρώτο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στη σεζόν, όταν ο Λανς Στρολ κατέληξε στο χώμα, έπειτα από επαφή με τον Πέρεζ, με τον Ντανιίλ Κβιάτ να ολοκληρώνει τις εγκαταλείψεις στην πίστα της Κίνας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέτελ δεν είχε τοποθετήσει σωστά το μονοθέσιό του στην εκκίνηση, όμως οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην τον τιμωρήσουν.

Έτσι, στη βαθμολογία οι Φέτελ και Χάμιλτον ισοβαθμούν στην κορυφή με 43 βαθμούς και ακολουθεί ο Φερστάπεν με 25, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes πέρασε μπροστά από τη Ferrari για έναν πόντο (66 έναντι 65), με τη Red Bull να είναι πολύ πιο πίσω στους 37.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Φέτελ Ferrari +6.250

Φερστάπεν Red Bull +45.192

Ρικιάρντο Red Bull +46.035

Ραϊκόνεν Ferrari +48.076

Μπότας Mercedes +48.808

Σάινθ Toro Rosso +72.893

Μάγκνουσεν Haas +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Οκόν Force India +1 γύρο

Γκροζάν Haas +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Renault +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Αλόνσο McLaren 33ο γύρο

Κβιάτ Toro Rosso 18ο γύρο

Φαντόρν McLaren 17ο γύρο

Τζιοβινάτσι Sauber 3ο γύρο

Στρολ Williams 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 43

Χάμιλτον 43

Φερστάπεν 25

Μπότας 23

Ραϊκόνεν 22

Ρικιάρντο 12

Σάινθ 10

Μάσα 8

Πέρεζ 8

Μάγκνουσεν 4

Κβιάτ 2

Οκόν 2

Χούλκενμπεργκ 0

Γκροζάν 0

Τζιοβινάτσι 0

Φαντόρν 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Αλόνσο 0

Βερλάιν 0

Στρολ 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 66

Ferrari 65

Red Bull 37

Toro Rosso 12

Force India 10

Williams 8

Haas 4

Renault 0

Sauber 0

gazzetta.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics