Breaking News
-->

GP Αυστρίας (FP3): Ταχύτερος ο Vettel, προβλήματα για Hamilton

08 Ιουλίου 2017

Ο Sebastian Vettel σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας που διεξάγεται στο Red Bull Ring

 

Μετά τις πρωτιές του Lewis Hamilton στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής για το αυστριακό Grand Prix, σήμερα ήρθε η απάντηση από τον Sebastian Vettel. Ο οδηγός της Ferrari ήταν ταχύτερος όλων στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Red Bull Ring. Μάλιστα το 1.05.092 αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας!

Η πίστα του Σπίλμπεργκ, φτιαγμένη σε ένα οροπέδιο στην καρδιά της Στυρίας, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 35. Στην 60λεπτη τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position, ήταν αρχικά ο Max Verstappen αυτός που "έδειξε το δρόμο" χρησιμοποιώντας την ultra soft ελαστικών της Pirelli. Είναι η πιο μαλακή στη γκάμα της και προφανώς η πιο μαλακή διαθέσιμη στην Αυστρία. Σύντομα μπήκαν στο παιχνίδι και οι συνήθεις ύποπτοι, μαχόμενοι με τα χρονόμετρα καθώς όπως συνηθίζεται στο FP3 είχαμε προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Hamilton και Vettel είχαν τη… στιγμή τους, με τον Βρετανό να κλείνει τον Γερμανό καταστρέφοντας το γύρο του. Όμως ο πιλότος της Ferrari απάντησε και σημείωσε το γύρο που τον έφερε στην κορυφή. Τα ασημί βέλη προσπάθησαν να τον εκτοπίσουν αλλά η προσπάθεια του Hamiltpon ολοκληρώθηκε πρόωρα, όταν προδόθηκε από τα φρένα της W08 EQ Power+.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπλόκαρε τροχούς και βγήκε εκτός πίστας προσεγγίζοντας τη στροφή 3. Σύμφωνα με τη γερμανική ομάδα, ήταν πρόβλημα που προέκυψε από δικό της εξάρτημα και όχι προμηθευτή, το οποίο θα αντικατασταθεί ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών. Υπενθυμίζουμε πως ο Hamilton θα έχει και ποινή 5 θέσεων στο grid της Κυριακής, για αλλαγή κιβωτίου.

Στη μάχη των teammates, o Valtteri Bottas ήταν μπροστά από τον Kimi Raikkonen ενώ στον εμφύλιο των ταύρων, επικράτησε ο Masx Verstappen. O Carlos Sainz έχασε το μεγαλύτερο μέρος του FP3 λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Toro Rosso ενώ η McLaren έβαλε στο μονοθέσιο του Fernando Alonso υβριδική μηχανή Spec 2, καθώς η Honda εντόπισε πρόβλημα στην αναβαθμισμένη μονάδα που είχε διαθέσιμη για τον Ισπανό.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics