Breaking News
-->

F1 χωρίς δοκιμαστικά την Παρασκευή;

25 Οκτωβρίου 2017


H Liberty Media εξετάζει αυτό το σενάριο στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων μέσα στη σεζόν.



Το διαρκές θέλω των κατόχων των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, ειδικά τώρα που η Liberty Media έχει πάρει τα ηνία από τον Bernie Ecclestone, αφορά στη διεξαγωγή περισσότερων αγώνων μέσα στη σεζόν.

Φέτος το καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιλαμβάνει 20 Grand Prix αλλά θέλουν αυτός ο αριθμός να ανέβει στους 25. Και ψάχνουν τρόπους να το πετύχουν…

Δεδομένου πως τα κόστη θα αυξηθούν σημαντικά για τις ομάδες και πως τα πέντε επιπλέον αγωνιστικά ραντεβού ανεβάζουν σημαντικά τον αριθμό ημερών που όλα τα μέλη τους πρέπει να ταξιδεύουν, η παραπάνω αύξηση δεν φαντάζει εύκολη. Όμως η Liberty Media, που φέρεται να έχει λάβει πολλές υποψηφιότητας για φιλοξενία αγώνων, αναζητά τη μαγική λύση.

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα είναι αυτή που αποκάλυψε στο περιθώριο του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Ross Brawn. Ο αγωνιστικός διευθυντής της F1 αποκάλυψε πως το σενάριο να μη διεξάγονται ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή, είναι αρκετά ρεαλιστικό.


"Σε ότι αφορά στους αγώνες, είναι σημαντικό να διατηρηθεί ποιότητα. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε περισσότερους αγώνες αν δεν αξίζει τον κόπο: να είναι σε καλή τοποθεσία, σε όμορφη πίστα, το να έχουμε ωραίους αγώνες είναι καθοριστικής σημασίας. Οι ομάδες προφανώς αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα logistic s όταν προσθέτουμε αγώνες στο καλεντάρι. Ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε αφορά στη μορφή του αγωνιστικού τριημέρου. Αν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη δομή, βοηθώντας τους από πλευρά Logistics για να έχουμε περισσότερους αγώνες.

Είμαστε ανοιχτόμυαλοι σχετικά με αυτό το θέμα. Ο αγώνας είναι όλη η ουσία, δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε κάτι σχετικά με το βασικό κομμάτι του τριημέρου. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι: χρειαζόμαστε τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής; Γιατί αν δεν είχαμε αυτές, θα ήταν πιο εύκολο για να τις ομάδες να κάνουν περισσότερους αγώνες. Από την άλλη, αυτή η μέρα είναι σημαντική για τους διοργανωτές. Πως θα βρούμε την ιδανική λύση; Αυτά είναι τα στοιχεία που εξετάζουμε", αποκάλυψε ο Brawn.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics