Breaking News
-->

Αστρονομικό ποσό για το μονοθέσιο του Schumacher

17 Νοεμβρίου 2017

Η F2001 με την οποία ο Michael Schumacher έτρεχε τη σεζόν του 2001 και κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς πωλήθηκε έναντι 7.5 εκατομμύρια δολαρίων.



Όσο ο Michael Schumacher εξακολουθεί να δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, αυτόν την ανάκαμψης από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι τον Δεκέμβριο του 2013, οτιδήποτε σχετικά με αυτόν και την καριέρα του, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Πράγμα που αποδείχθηκε σε δημοπρασία που έγινε στη Νέα Υόρκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Συγκεκριμένα στο Contemporary Art Evening Sale του Sotheby, ανάμεσα στα εκθέματα ήταν και η Ferrari F2001, το μονοθέσιο με το οποίο ο Γερμανός έτρεχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2001, το οποίο και κατέκτησε.

Το συγκεκριμένο ήταν το σασί #211 με το οποίο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είχε κατακτήσει την τελευταία του νίκη στο Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό αλλά και την καρό σημαία στην Ουγγαρία, σφραγίζοντας έτσι τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με τη Scuderia και τέταρτου συνολικά.

Το ιστορικό αυτό μονοθέσιο λοιπόν, που συνολικά κατέκτησε εννέα νίκες εκείνη τη σεζόν, πωλήθηκε έναντι $7.504.000, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για σύγχρονο μονοθέσιο. Μάλιστα γνωστοποιήθηκε από τον πρώην πλέον ιδιοκτήτη του, πως ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα πάει στο ίδρυμα του Schumacher "Keep Fighting".
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics