Breaking News
-->

Το νέο Ford Focus ανιχνεύει τις λακκούβες; (video)

12 Ιουλίου 2018

Δείτε πως λειτουργεί στο video που ακολουθεί:


Εκτός από την Ελλάδα, οι οδηγοί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις λακκούβες και η Ford έχει μια πρωτότυπη λύση.


Το πρόβλημα των κατεστραμμένων σημείων του οδοστρώματος και των επακόλουθων δαπανηρών επισκευών των οχημάτων επιδεινώθηκε φέτος για τους Ευρωπαίους οδηγούς μετά από έναν δριμύ χειμώνα με έντονα καιρικά φαινόμενα, λόγω του λεγόμενου ‘Τέρατος από την Ανατολή’, μιας ψυχρής μάζας αέρα που δημιούργησε παγερές συνθήκες προκαλώντας ζημιές στο οδόστρωμα.


Μία λακκούβα επισκευαζόταν κάθε 21 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο σε Αγγλία και Ουαλία τον περασμένο χρόνο.

Xαρακτηριστικά, στη Ρώμη, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η πόλη δεσμεύτηκε να επισκευάσει 50.000 λακκούβες σε ένα μήνα, ενώ υπήρξε και εισαγγελική εντολή προς τις Δημοτικές Αρχές για το θέμα των δρόμων. Στην Κολωνία, αναφέρθηκαν πάνω από 6.000 λακκούβες μετά τον φετινό εξαιρετικά βαρύ χειμώνα.

Οι δρόμοι με λακκούβες δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην άνεση του ταξιδιού: η βίαιη πρόσκρουση σε μεγάλες λακκούβες μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε ζάντες, ελαστικά και τα συστήματα ανάρτησης ενός οχήματος, με αποτέλεσμα δαπανηρό κόστος επισκευών για τους ιδιοκτήτες.

Η Ford βοηθά στον περιορισμό των επιπτώσεων των κατεστραμμένων δρόμων για τους οδηγούς του νέου Ford Focus λανσάροντας την πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης λακκουβών .

Το σύστημα ανιχνεύει πότε ένας τροχός πέφτει σε λακκούβα και προσαρμόζει την ανάρτηση, ώστε ο τροχός να μην πέσει πολύ βαθιά.

Επειδή το ελαστικό και η ζάντα πέφτουν ελεγχόμενα, δεν χτυπάνε βίαια στην απέναντι πλευρά της λακκούβας. Η πίσω ανάρτηση μπορεί να αντιδρά ακόμα ταχύτερα από την εμπρός, αφού το σήμα από τον εμπρός τροχό προειδοποιεί τον πίσω, πριν φτάσει στη λακκούβα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.


«Οι μηχανικοί μας αναζητούν πάντα τους πιο κακοτράχαλους δρόμους για να δοκιμάσουν τις αναρτήσεις στο όριο, ωστόσο οι ανωμαλίες στο οδόστρωμα αποτελούν όλο και συχνότερο φαινόμενο» δήλωσε ο Guy Mathot, vehicle dynamics supervisor του Ford Focus.

«Οι λακκούβες είναι ένα πρόβλημα από το οποίο δεν θα απαλλαγούμε σύντομα, αλλά με την προηγμένη μας τεχνολογία ανάρτησης στο νέο Focus, καταφέραμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις.»

Το σύστημα ανίχνευσης λακκουβών του νέου Focus είναι ένα στοιχείο της προαιρετικής τεχνολογίας Continuously Controlled Damping, που κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα από την ανάρτηση, το αμάξωμα, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα φρένων, και προσαρμόζει την απόκριση της ανάρτησης για βέλτιστη ποιότητα κύλισης.

Η Ford εξελίσσει τα συστήματα ανάρτησης, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο τμήμα δρόμου στις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρίας στο Βέλγιο, που αποτελείται από ακριβείς απομιμήσεις μερικών από τις χειρότερες λακκούβες και επικίνδυνων σημείων που υπάρχουν στον πλανήτη.

Οι μηχανικοί βελτιώνουν περαιτέρω τα συστήματα με εκατοντάδες ώρες δοκιμών σε μία μεγάλη ποικιλία Ευρωπαϊκών δημόσιων δρόμων, παρακολουθώντας φορτία και καταπονήσεις με εξοπλισμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι σεισμολόγοι για να μελετούν τις σεισμικές δονήσεις.

 sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics