Breaking News
-->

Νίκη του Χάμιλτον και στο ουγγρικό γκραν πρι

29 Ιουλίου 2018

Την πέμπτη φετινή και συνολικά 67η νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes τερμάτισε πρώτος στο ουγγρικό γκραν πρι, το οποίο διεξήχθη σήμερα (29/7) στην πίστα "Hungaroring", και αύξησε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του έναντι του Σεμπάστιαν Φέτελ στη βαθμολογία των οδηγών. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari τερμάτισε δεύτερος, καθώς κατάφερε να προσπεράσει τη Mercedes του Βάλτερι Μπότας στον 65ο γύρο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν με το δεύτερο μονοθέσιο της «σκουντερία». Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Χάμιλτον αύξησε στους 24 βαθμούς το προβάδισμά του έναντι του Φέτελ στην κατάταξη των οδηγών (213 έναντι 189).

Ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε σε μια εύκολη νίκη, βοηθούμενος από το γεγονός ότι ο «ομόσταυλός» του, Βάλτερι Μπότας, κρατούσε πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Η Mercedes όδευε προς το «1-2», αλλά στον 65ο γύρο ο Φέτελ προσπέρασε τον Μπότας, με το μονοθέσιο του Φινλανδού να έχει στη συνέχεια επαφή με τη Ferrari του Γερμανού. Από τη σύγκρουση έπαθε ζημιά η εμπρός πτέρυγα της Mercedes, με τον Μπότας να πέφτει στην τέταρτη θέση, καθώς τον προσπέρασε και ο Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ λίγο αργότερα το μονοθέσιο του Φινλανδού συγκρούστηκε και με τη Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Από αυτή την εξέλιξη ο Μπότας ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ωστόσο λίγο αργότερα την... επέστρεψε στον Ρικιάρντο, ο οποίος τερμάτισε τελικά τέταρτος, με τον Φινλανδό να παίρνει την πέμπτη θέση.

Το ουγγρικό γκραν πρι είναι ο δωδέκατος αγώνας της σεζόν στη Φόρμουλα Ένα και ο τελευταίος πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Το επόμενο... ραντεβού ομάδων και οδηγών είναι το βελγικό γκραν πρι, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 26 Αυγούστου.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics