Breaking News
-->

Το τελευταίο βραβείο του Χάμιλτον για το 2018

17 Δεκεμβρίου 2018

Οι διευθυντές 9 ομάδων της Formula 1 ανακήρυξαν σχεδόν παμψηφεί τον Βρετανό ως τον καλύτερο οδηγό της χρονιάς μπροστά από τον Φερστάπεν και τον Φέτελ!

 


Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο αναμφισβήτητος σταρ της Formula 1 για το 2018. Τώρα έλαβε ο οδηγός της Mercedes από τους εννέα διευθυντές των ομάδων την τελευταία του διάκριση για την εφετινή αγωνιστική σεζόν, καθώς ψηφίστηκε από αυτούς ως ο καλύτερος οδηγός της χρονιάς. Η ψηφοφορία ήταν –όπως πάντα- μυστική και ο Βρετανός έλαβε συνολικά 218 βαθμούς, ενώ να σημειώσουμε ότι δεν μετείχε σε αυτήν ο διευθυντής της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα σημαίνει, ότι ο Χάμιλτον ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των οκτώ από τους εννέα διευθυντές, ενώ ένας από αυτούς τον επέλεξε ως δεύτερο καλύτερο πιλότο. Η δεύτερη θέση προέρχεται με βεβαιότητα από τον διευθυντή της ομάδας της Red Bull, που ψήφισε πάνω από τον Χάμιλτον ως πρώτο τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος τρέχει με τα χρώματα των «Ταύρων».

Στη γενική βαθμολογία κατέλαβε τελικά ο Mad Max τη δεύτερη θέση με 139 βαθμούς, ανεβαίνοντας έτσι δύο σκαλιά σε σχέση με πέρυσι, όταν είχε καταταχθεί τέταρτος. Μία θέση χαμηλότερα συγκριτικά με το 2017 βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που ψηφίστηκε τρίτος καλύτερος οδηγός της χρονιάς με 105 βαθμούς και δεν επρόκειτο να πάει ψηλότερα, ακόμη και αν είχε λάβει μέρος στην ψηφοφορία και ο Αριβαμπένε. Για την τέταρτη θέση του Αλόνσο με 103 βαθμούς ίσως έπαιξε ρόλο και η αποχώρηση του Ισπανού από τη Formula 1, που του έδωσε πιθανότατα κάποιο μπόνους από πλευράς των διευθυντών των ομάδων.

Πώς ψήφισαν οι 9 διευθυντές των ομάδων της Formula 1 για το 2018

(σε παρένθεση η περυσινή κατάταξη των οδηγών)

1.

Hamilton (1.)

218 βαθμοί

2.

Verstappen (4.)

139 βαθμοί

3.

Vettel (2.)

105 βαθμοί

4.

Alonso (10.)

103 βαθμοί

5.

Ricciardo (6.)

85 βαθμοί

6.

Leclerc (14.)

71 βαθμοί

7.

Räikkönen (3.)

57 βαθμοί

8.

Bottas (5.)

38 βαθμοί

9.

Ocon (11.)

27 βαθμοί

10.

Hülkenberg (7.)

23 βαθμοί
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics