Breaking News
-->

Νέο "φλερτ" μεταξύ Αλόνσο και Ferrari

21 Δεκεμβρίου 2018

Οι Ντομενικάλι και Μπριατόρε υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να γυρίσει ο Ισπανός στη F1 και στη Scuderia.



Δύο κεντρικά πρόσωπα της καριέρας του Φερνάντο Αλόνσο στη Formula 1 για πρώτη φορά μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ισπανού στο σπορ, και στη Ferrari, το 2020. Εξάλλου, και ο ίδιος ο Αλόνσο επέμενε τους τελευταίους μήνες ότι η αποχώρησή του από τη F1 ίσως και να μην είναι οριστική.

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας του Μαρανέλο, Στέφανο Ντομενικάλι, και ο μόνιμος μάνατζερ του Αλόνσο, Φλάβιο Μπριατόρε, δήλωσαν ότι είναι πιθανό ο 37χρονος να γυρίσει στη Scuderia. Όλα δείχνουν να πηγάζουν, και να εξαρτώνται, από την απόδοση των Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρκ το 2019.

Ο Φέτελ, που παραδέχθηκε ανοιχτά ότι η απόδοσή του το 2018 δεν ήταν στα επίπεδο που επιθυμούσε, καλέιται τη νέα σεζόν να αντιμετωπίσει έναν Λιούις Χάμιλτον καλύτερο από ποτέ, ενώ ο Λεκλέρκ να συνδέσει το φαινομενικό του ταλέντο με τον πρωταθλητισμό στο ύψιστο επίπεδο - κάτι που θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για το Μονεγάσκο, λόγω της έλλειψης εμπειρίας του.

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποχώρησε από τη Ferrari στο τέλος του 2014, έπειτα από μια θυελλώδη διαφωνία με τον τότε αγωνιστικό διευθυντή Μάρκο Ματιάτσι - ο οποίος είχε αναλάβει τον άχαρο ρόλο να αντικαταστήσει τον Ισπανό με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο «Ελ Νάνο» επέστρεψε μετά το 2007 στη McLaren με τις ελπίδες να αναγεννήσει την επιτυχία της συνεργασίας McLaren-Honda, αλλά ποτέ την επόμενη τριετία δεν φάνηκε έστω και η παραμικρή ελπίδα για κάτι τέτοιο.

«Θα ήταν μια σπουδαία ιστορία αν συνέβαινε [η επανένωση Αλόνσο-Ferrari] αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επιβληθεί», είπε ο Ντομενικάλι, πλέον αγωνιστικός διευθυντής της Lamborghini. «Αλλά αν λάβει στο μέλλον αυτή την απόφαση, γιατί όχι; Φυσικά, εξαρτάται από το αν ο Φερνάντο θα επιστρέψει, και από όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, οπότε αφήνω την απόφαση σε εκείνους».

Ο Φλάβιο Μπριατόρε, στο μεταξύ, δήλωσε στον ισπανικό Τύπο: «Αν δεχθεί μια πρόταση από τη Mercedes ή τη Ferrari, θα επιστρέψει; Πιστεύω πως ναί. Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά σε μια φανταστική περίσταση, πιστεύω ότι θα γυρίσει. Υπάρχουν μόνο δύο κορυφαίες ομάδες. Οι άλλες επιλογές είναι να τερματίζει τέταρτος, πέμπτος ή έκτος. Νομίζω ότι με το ταλέντο που διαθέτει, αν τον βάλεις στο σωστό αυτοκίνητο θα μπορεί ακόμα να είναι ο πιο δυνατός οδηγός μαζί με τον Χάμιλτον».

«Θα δούμε τι θα γίνει, σε λίγους μήνες ή σε έναν χρόνο», συνέχισε ο Ιταλός, που διήυθυνε την Renault F1 με την οποία ο Αλόνσο κατέκτησε τα δύο μοναδικά του πρωταθλήματα στη Formula 1, το 2005 και '06. «Θέλει να ξεκουραστεί, και νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια το χρειάστηκαν πολλοί στο παρελθόν, όπως ο [Αλέν] Προστ. Τώρα χρειάζεται μια περίοδο χαλάρωσης. Πέρασε ορισμένα εκνευριστικά χρόνια με την γελοία απόδοση της McLaren, αλλά ο Φερνάντο πάντοτε συμπεριφερόταν άψογα και οδηγούσε στο ύψιστο επίπεδο».

Όσον αφορά στη φήμη που συνοδεύει τον Αλόνσο για τη δυσκολία του χαρακτήρα του, ο Στέφανο Ντομενικάλι δήλωσε ότι αυτό δεν θα ήταν εμπόδιο για μια πιθανή επανένωση του Ισπανού με τη Scuderia: «Όταν συνεργάζεσαι με τέτοιου είδους προσωπικότητες, με τόσο ταλέντο, δεν μπορείς να πεις αν είναι δύσκολοι ή μη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ο Αλόνσο ήταν πολύ δυνατός, με πολύ ισχυρό κίνητρο, και ήθελε να πετύχει τόσα πολλά. Πέραν αυτού, το να λέμε ότι ήταν δύσκολος, είναι λανθασμένο».
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics