Breaking News
-->

Formula 1: H Toro Rosso-Honda του 2019

11 Φεβρουαρίου 2019

Η νέα Toro Rosso STR14 θα επωφελείται φέτος από περισσότερα εξαρτήματα της μητρικής Red Bull, καθώς θα χρησιμοποιούν πια τις ίδιες ιαπωνικές μονάδες ισχύος. (PICSK



Η Scuderia Toro Rosso αποκάλυψε διαδικτυακά την STR14, το μονοθέσιό της για το Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2019, με το οποίο η ομάδα της Φαέντσα μπαίνει στο δεύτερό της χρόνο με τις μονάδες ισχύος της Honda.

Στα κόκπιτ των δύο Toro Rosso θα βρίσκονται φέτος οι Ντάνιλ Κβίατ και Αλεξάντερ Άλμπον. Ο Ρώσος αποκτά, έτσι, μια τρίτη ευκαιρία στο σπορ και στην ομάδα, μετά το 2014 και έπειτα το 2016-‘17, ενώ ο Ταϊλανδός Αλεξάντερ Αλμπον ανελίσσεται σε σχετικά μεγάλη ηλικία στην «κορωνίδα» του μότορσπορ έχοντας πρωταγωνιστήσει στη Formula 2. Από το περσινό δίδυμο, ο Πιέρ Γκασλύ ανελίχθηκε στη Red Bull Racing, ενώ το συμβόλαιο του Μπρέντον Χάρτλεϊ δεν ανανεώθηκε.


Η Toro Rosso θα έχει το 2019 περισσότερα κοινά εξαρτήματα με το νέο μονοθέσιο της μητρικής Red Bull, διότι από φέτος θα έχει και η δεύτερη την ίδια μονάδα ισχύος της Honda. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας, Φραντς Τοστ, οι κινητήρες θα είναι ίδιων προδιαγραφών και στις δύο ομάδες, ενώ η αξιοπιστία των εξαρτημάτων που η ομάδα εξέλιξε πέρσι θα επιτρέψουν στην Toro Rosso να προχωρά ταχύτερα φέτος την βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου της.


Παράλληλα, η STR14 αποκαλύπτει με περισσότερη σαφήνεια, σε σχέση με τη Haas-Ferrari που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τα νέα αεροδυναμικά δεδομένα των φετινών μονοθεσίων -κυρίως στο χώρο των πλευρικών αεραγωγών- που αποσκοπούν στη μείωση της παραγώμενης άντωσης.

Το 2018, στην πρώτη της χρονιά με τους κινητήρες της Honda, η STR τερμάτισε δύο θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με το 2017 (από την έβδομη στην ένατη θέση) συγκεντρώνοντας 33 έναντι 53 βαθμών. Παρόλα αυτά, ο Πιέρ Γκασλύ κέρδισε μια 4η θέση, στο GP του Μπαχρέιν, αφήνοντας σαφείς ενδείξεις για την πρόοδο της απόδοσης -αλλά και της αξιοπιστίας- των μονάδων ισχύος της Honda σε σχέση με τα καταστροφικά χρόνια με τη McLaren.


Ένα μεγάλο φετινό μειονέκτημα για την STR, ωστόσο, είναι η απώλεια του ευφυούς και ιδιαίτερα αποτελεσματικού τεχνικού διευθυντή της Τζέιμς Κι, ο οποίος μετακινήθηκε στη McLaren.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics