Breaking News
-->

O Tάνακ θριάμβευσε στο Ράλι Σουηδίας

17 Φεβρουαρίου 2019

Ο Οτ Τάνακ νίκησε άνετα με το Toyota Yaris WRC στα χιόνια της Σουηδίας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λάπι με Citroen C3 WRC και στην τρίτη τον Νεβίλ με Hyundai i20 WRC.

 



O Oτ Τάνακ κατέκτησε τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας με μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο τιμόνι του Toyota Yaris WRC. Ο Τάνακ ακολούθησε από το Σάββατο το πρωί μία συντηρητική τακτική αποφεύγοντας τα ρίσκα, αφού στο παρελθόν είχε χάσει αρκετές φορές τη νίκη εξαιτίας κάποιου μικρού λάθος και δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο και στη Σουηδία. Ωστόσο o Εσθονός έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες στην τελευταία Power-Stage με την οποία έπεσε η αυλαία στο εφετινό Ράλι Σουηδίας, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο.

«Είχα βρει έναν καλό ρυθμό και οδήγησα λίγο γρηγορότερα, αλλά χωρίς να ρισκάρω. Ήταν μία πραγματικά καλή ειδική διαδρομή» δήλωσε καταχαρούμενος μετά τον αγώνα ο Οτ Τάνακ. Ήταν η έβδομη νίκη του οδηγού της Toyota στην καριέρα του στο WRC, η οποία τον έφερε για πρώτη φορά πρώτο στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Μεγάλη μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση, την οποία υπερασπίστηκε με επιτυχία ο Εσαπέκα Λάπι με Citroen C3 WRC αντέχοντας στην πίεση του Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC. Πίσω από τον Βέλγο πλασαρίστηκαν με μικρές διαφορές οι Μίκελσεν με Hyundai και Εβανς με Ford Fiesta WRC. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ τερμάτισε έβδομος μετά από έξι χρόνια απουσίας από το Ράλι Σουηδίας. Ο Γάλλος βρέθηκε πίσω από τον Κρις Μικ με Toyota, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «υπήρχαν καλές και κακές στιγμές και είμαι χαρούμενος που τερμάτισα. Πετύχαμε καλούς χρόνους, αλλά και λιγότερο καλούς. Είχαμε να μάθουμε πολλά και στο τέλος δεν ήταν και τόσο άσχημα».

Ο Οζιέ καταποντίστηκε τερματίζοντας στην 29η θέση της γενικής. Ο οδηγός της Citroen άνοιξε τον αγώνα ξεκινώντας πρώτος, γλίστρησε και βγήκε εκτός, οπότε έχασε νωρίς κάθε ελπίδα για μία από τις πρώτες θέσεις. «Κάθε χρονιά η ίδια ιστορία για εμένα σε αυτό το πολύ ωραίο ράλι», γκρίνιαξε ο εφετινός νικητής του Μόντε Κάρλο μετά τον τερματισμό του.

Όμως και ο Μάρκους Γκρόνχολμ είχε φανταστεί σίγουρα πιο εύκολη τη σύντομη επανεμφάνισή του στο WRC. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC είχε ήδη την Παρασκευή μία έξοδο στο παχύ χιόνι, ενώ το Σάββατο είχε προβλήματα με τα φρένα και την κακή σειρά εκκίνησης. Τελικά τερμάτισε στην 37η θέση με πάνω από 40 λεπτά διαφορά από τον νικητή Τάνακ, ενώ απέκλεισε κάποια νέα συμμετοχή σε αγώνα του WRC.

Επόμενος αγώνας είναι στο Μεξικό, από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου.

Η πρώτη δεκάδα του Ράλι Σουηδίας

1.Tänak / Järveoja

Toyota Yaris WRC

2:47:30.0

2.

Lappi / Ferm

Citroën C3 WRC

+0:53.7

3.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+0:56.7

4.

Mikkelsen / Jæger

Hyundai i20 WRC

+1:05.4

5.

Evans / Martin

Ford Fiesta WRC

+1:08.2

6.

Meeke / Marshall

Toyota Yaris WRC

+1:38.8

7.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+1:49.7

8.

Tidemand / Floene

Ford Fiesta WRC

+3:37.7

9.

Tuohino / Markkula

Ford Fiesta WRC

+8:21.4

10.

Östberg / Eriksen

Citroën C3 R5

+8:24.5

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics