Breaking News
-->

Έρχεται η πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση από τη BMW

17 Απριλίου 2019

Η BMW είναι πεπεισμένη ότι η αυτόνομη οδήγηση θα έχει αποφασιστική επίδραση στην ατομική και βιώσιμη μετακίνηση του μέλλοντος...

 


Ήταν μόλις το 2000 όταν η BMW ξεκίνησε για πρώτη φορά να διερευνά την ιδέα ενός αυτοκινήτου που θα μπορούσε να κινείται με οδηγό αλλά και αυτόνομα.


Έξι χρόνια αργότερα, το 2006, μία BMW έκανε το γύρο του αγωνιστικού σιρκουί του Hockenheim χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για πρώτη φορά!

Από το 2011, σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένα οχήματα δοκιμών της BMW κινούνται στον αυτοκινητόδρομο A9 μεταξύ Μονάχου και Νυρεμβέργης. Στο πλαίσιο του CES το 2014, η BMW έκανε μία επίδειξη πολύ αυτοματοποιημένης οδήγησης στο όριο, στον Αυτοκινητόδρομο του Las Vegas.

Αυτά είναι μερικά από τα ορόσημα που έχει πετύχει η εταιρία οδεύοντας προς το στόχο της υψηλής αυτοματοποιημένης και – στη συνέχεια – της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης, δηλαδή της αυτόνομης οδήγησης.


Τα σημερινά συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως το Driving Assistant Professional της νέας Σειράς 3 Sedan, αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο στο δρόμο για υψηλή αυτοματοποιημένη οδήγηση. Πέρα από τη διασφάλιση της ασφάλειας, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για βελτίωση της άνεσης αλλά και της απόδοσης.

Ο επόμενος στόχος είναι σαφής: το 2021, η έκδοση παραγωγής του BMW Vision iNEXT, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το καλοκαίρι του 2018 κατά τη διάρκεια του BMW Vision iNEXT World Flight, θα γίνει το πρώτο μοντέλο της BMW με προαιρετικό σύστημα Επιπέδου 3.

Αυτό θα επιτρέπει στους οδηγούς να αναθέτουν στο αυτοκίνητο τον έλεγχο της οδήγησης για μεγαλύτερο διάστημα στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 130 km/h.

Παράλληλα, ένας στόλος οχημάτων δοκιμών θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2021 με σκοπό τη δοκιμή του Επιπέδου 4 – δηλ. με μηδενική παρέμβαση του οδηγού – σε δοκιμές μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται σε καθορισμένες αστικές ζώνες.

Το “D3” στο όνομα της νέας πλατφόρμας πληροφορικής συμβολίζει το ‘Data-Driven Development’, που αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και αξιολόγηση των λειτουργιών της υψηλής / πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης.


Το BMW Group εφαρμόζει τη μέθοδο Data-Driven Development εδώ και δύο χρόνια. Ως βασική Αρχή ορίζεται ότι ο μοναδικός τρόπος προσδιορισμού – και κατ’ επέκταση διαχείρισης – της περιπλοκότητας και ποικιλίας των συνθηκών κυκλοφορίας που συναντώνται σε κάθε ήπειρο, είναι η συλλογή τεραστίων ποσοτήτων δεδομένων.

Αυτό σημαίνει ότι οι αλγόριθμοι και η συνολική αυτόνομη οδήγηση πρέπει να ελέγχονται και να εγκρίνονται χρησιμοποιώντας μία ευρεία γκάμα δεδομένων.

Ο στόλος απαριθμεί αυτή τη στιγμή περίπου 80 οχήματα BMW Σειράς 7, που λειτουργούν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, και σε Γερμανία, Ισραήλ και Κίνα. Ο αριθμός των οχημάτων πρόκειται να αυξηθεί σε περίπου 140 μέχρι το τέλος του 2019.

Ακολουθούν μερικά αριθμητικά στοιχεία που δείχνουν τις ικανότητες της πλατφόρμας BMW Group High Performance D3:
Καθημερινή συλλογή άνω των 1.500 TB πρωτογενών δεδομένων
Αποθηκευτική ικανότητα της πλατφόρμας D3 πάνω από 230 PB
Υπολογιστική ισχύς: > 100.000 Cores και > 200 GPU´s
Κάθε δύο εβδομάδες 50 PB αποστέλλονται στο HiLs

Για να πάρετε μία ιδέα από τις ποσότητες δεδομένων που πρέπει να μεταφέρονται: 1.500 TB νέων δεδομένων αντιστοιχεί με 23.000 iPhone X, 230 PB ισοδυναμεί με τη χωρητικότητα 45 διαμερισμάτων (περίπου 80m², ύψος οροφής 3m) γεμάτων αποκλειστικά με CD!

Ένα εύρος ζώνης 3.75 Tbit/s είναι σχεδόν αρκετό για τη μετάδοση ενός εκατομμυρίου τηλεοπτικών προγραμμάτων HD ταυτόχρονα – ή επιτρέπει σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά να παρακολουθούν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα HD ταυτόχρονα.

Η πλατφόρμα BMW Group High Performance D3 ολοκληρώθηκε σε διάστημα λίγων μηνών, σε πλήρη λειτουργία, στην ώρα της και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό. Απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από το Κέντρο Αυτόνομης Οδήγησης του BMW Group στο Unterschleiheim κοντά στο Μόναχο.
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics