Breaking News
03 Οκτωβρίου 2019

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του υφυπουργού Αθλητισμού για VΑR, τον «κακό Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ» και το «μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ»


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε μεταξύ άλλων για την εικόνα του πρωταθλήματος μπάσκετ μετά και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

«Δεν επικεντρώνομαι σε αυτό. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το μπάσκετ αυτή τη στιγμή έχει πέσει πολύ χαμηλά, συνολικά. Δεν είναι μόνο ευθύνη του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα του μπάσκετ είναι συνολικό και έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Είμαι βέβαιος πως και οι επενδυτές, οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, είτε υφιστάμενοι, είτε εν δυνάμει, όταν δουν ότι μπαίνουν κανόνες και αρχίζει και λειτουργεί με ένα φρέσκο αέρα - και διοικητικό - ο χώρος του μπάσκετ, τότε και οι ίδιοι θα εμπιστευτούν χρήματα και πρόσωπα και φυσικά και ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτήν την στιγμή θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στον πάτο. Το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι αυτό που πρέπει» είπε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το στοίχημα του ΟΑΚΑ

Ακόμη, χαρακτήρισε «στοίχημα της κυβέρνησης την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ»

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Ηδη σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, την Περιφέρεια Αττικής και την Ολυμπιακή Επιτροπή, εξετάζουμε το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΟΑΚΑ τμηματικά ή συνολικά, με το τμηματικό να κερδίζει έδαφος, που είναι το πρώτο στοίχημα. Κάνουμε μία προτεραιοποίηση και για εμάς πρώτος σταθμός είναι το ΟΑΚΑ και τα τμήματα τα οποία το αποτελούν. Θα είμαστε σε θέση τους επόμενους δύο μήνες να έχουμε μία πρώτη καθαρή εικόνα και ελπίζω να πετύχει το στοίχημα» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν «τρέξει» αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει τρόπος επιβίωσης, συντήρησης και ανάδειξης όλων αυτών των αθλητικών εγκαταστάσεων. Συζητάμε για έναν «θησαυρό» που σε άλλες χώρες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις είναι και τουριστικός προορισμός. Για εμάς είναι απλά εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις που λειτουργούν εξαιτίας του φιλότιμου κάποιων από τους εργαζόμενους και κάποιων σωματείων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτές. Δε μας αρκεί αυτό, δε μας αξίζει αυτή η εικόνα για τη χώρα μας».

Ο κακός Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και οι εύστοχες παρατηρήσεις

Για τον «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ των παραγόντων του ποδοσφαίρου έριξε το καρφί του στην ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας «κακό» τον Πειθαρχικό Κώδικα.

«Συμβαίνει ήδη. Ένας χαρτοπόλεμος δηλώσεων. Πρώτα απ` όλα είναι αποτέλεσμα ενός κακού πειθαρχικού κώδικα. Κάναμε κάποιες παρατηρήσεις στον κώδικα που πέρασε προσφάτως η ΕΠΟ, που τελικά ήταν εύστοχες. Ήταν παρατηρήσεις, οι οποίες δεν είχαν σκοπό να δηλώνουν απλά την αντίθεσή μας για λόγους εντυπώσεων, αλλά για λόγους ουσίας. Σήμερα λοιπόν, βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα ενός κακού πειθαρχικού κώδικα. Συν τοις άλλοις, βλέπουμε ότι ο αθλητικός εισαγγελέας, αλλά και εμείς ως Πολιτεία, εφαρμόζουμε σιγά-σιγά το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με την ελληνική Αστυνομία και την ελληνική Δικαιοσύνη. Επίσης, κρατήστε κάτι ακόμα» είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο Νόμου που η κυβέρνηση έχει έτοιμο.

«Έχουμε ήδη το σχέδιο νόμου έτοιμο, ήδη έχει ενημερωθεί γι` αυτό ο Πρωθυπουργός και έχει συμφωνήσει σε όλα τα σημεία. Ένα σχέδιο νόμου σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο το δικό μας. Έχει συζητηθεί και υπάρχουν παρατηρήσεις, όπως έπρεπε να υπάρχουν, από ΕΠΟ, Λίγκα, προέδρους των ΠΑΕ, που ήδη έχω συναντήσει, δημοσιογράφους, αλλά και δεκάδες φορείς της ποδοσφαιρικής οικογένειας».

«Υπήρξαν προβλήματα στο VAR»

Για το VAR ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «υπήρξαν προβλήματα, τα οποία δεν υπήρξαν μόνο στη φαντασία κάποιων».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Όπως φάνηκε από τη σύσκεψη που κάναμε, παρουσία των προέδρων της ΕΠΟ, της Super League της Football League και της ΚΕΔ και εκπροσώπων της FIFA, της UEFA της NOVA και της ΕΡΤ, υπήρξαν προβλήματα, τα οποία δεν υπήρξαν μόνο στη φαντασία κάποιων. Ήταν προβλήματα τεχνικής φύσεως, αλλά και προβλήματα ενημέρωσης. Γι΄αυτόν τον λόγο ανέλαβε τις ευθύνες της η κοινοπραξία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει όλο αυτό το project, αλλά ανέλαβαν και η ΕΠΟ με την ΚΕΔ την ευθύνη να πραγματοποιήσουν πρόσθετα σεμινάρια, για να ενημερωθούν παράγοντες, αθλητές, αλλά και δημοσιογράφοι. Είναι ένα καινούριο εργαλείο στην ποδοσφαιρική ζωή του τόπου μας. Αν το εμπιστευθούμε, εφ΄ όσον λειτουργήσει σωστά, είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε πολύ θετικότερα αποτελέσματα. Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει όλες οι πλευρές να καταλάβουν τα προβλήματα και τις παθογένειες. Όλα πάνω στο τραπέζι, ούτε ψίθυροι ούτε παραπολιτικά. Καθαρές κουβέντες και καθαρές προθέσεις. Θέλουμε να λειτουργήσει σωστά, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, έχουν συγκεκριμένοι αυτή την αρμοδιότητα και φυσικά, όπου χρειαστεί να βοηθήσει η Πολιτεία, θα το κάνει χωρίς δεύτερη κουβέντα».
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics