Breaking News
01 Απριλίου 2021

H Mercedes κέρδισε στο πρώτο Γκραν Πρι της F1 για το 2021, όμως το μέλλον την τρομάζει…

 

Ποιος είναι ο φόβος της Mercedes ενόψει των προσεχών αγώνων της Formula 1 σε Ίμολα και στο Πορτιμάο; Αν τα μονοθέσιά της θα είναι αρκετά γρήγορα για ν’ αντιμετωπίσουν τις Red Bull. Αυτοί οι φόβοι εντείνονται από δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως οι «ταύροι» είναι πιο δυνατοί εφέτος από τις Mercedes. Και το δεύτερο ότι τα δύο συγκεκριμένα Γκραν Πρι είναι γρήγορα και ευνοούν τις Red Bull.

Ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε με… νύχια και με δόντια πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν στο Μπαχρέιν. Μάλιστα, αν οι… αγωνοδίκες δεν επέβαλαν στον Ολλανδό να δώσει πίσω την πρωτοπορία στον Χάμιλτον, ο τελευταίος δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα ν’ ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η Σακίρ «βοήθησε» τις Mercedes
Όμως, όσα συνέβησαν στο εναρκτήριο Γκραν Πρι της σεζόν, είναι παρελθόν. Και στη Mercedes σκέφτονται τους επόμενους αγώνες. Στους οποίους, αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί προς τις Red Bull, θα πρέπει να κάνουν σημαντικές βελτιώσεις στα μονοθέσιά τους.

2021 Bahrain Grand Prix, Sunday – LAT ImagesΣτην Mercedes θεωρούν πως η πίστα Σακίρ (Μπαχρέιν) ήταν τέτοια που βοηθούσε τα μονοθέσιά της. Όμως, οι πίστες της Ίμολα και του Πορτιμάο είναι πολύ πιο γρήγορες. Κάτι, που σύμφωνα πάντα με την Mercedes, θα ευνοήσει τις Red Bull. Εξ άλλου, τα δύο μονοθέσια της αυστριακής ομάδας έχουν δείξει πως εφέτος βρίσκονται ένα κλικ πάνω από τις Mercedes.

To πλεονέκτημα στις Red Bull
Ο επικεφαλής μηχανικός της Mercedes AMG, Andrew Shovlin, δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι είμαστε αρκετά καλοί στις υψηλές ταχύτητες, που θα έχουμε σε Ίμολα και Πορτιμάο. Aυτός είναι ένας τομέας που έχει το πλεονέκτημα η Red Bull».

Και πρόσθεσε:

«Το Μπαχρέιν είναι μια πίστα-εξαίρεση. Είναι πολύ σκληρή για τα πίσω ελαστικά και πραγματικά έχει πολύ αέρα στην περιοχή. Είχαμε ταχύτητες 30/40 km/h στον άνεμο, που είναι ουσιαστικά και ότι μεγαλύτερο θα δούμε σε μια κανονική σεζόν αγώνων. Εάν δείτε τη Red Bull στις δοκιμές, στα ελεύθερα δοκιμαστικά, το μονοθέσιό τους απλά δουλεύει πολύ καλά. Δεν δείχνουν αδυναμίες σε κανένα σημείο. Ελπίζουμε να βρούμε πίστες όπου ταιριάζουν σε μας περισσότερο απ’ αυτούς».

Ο αγώνας στην Ίμολα, στην Ιταλία, θα γίνει στις 18 Απριλίου. Και το Γκραν Πρι στο Πορτιμάο, στην Πορτογαλία, στις 2 Μαΐου.
Διαβάστε επίσης:

Ο έμπειρος τεχνικός, Μανώλης Παπαματθαιάκης στη "Στρογγυλή Θεά"

   Όλα τα ζώδια 01/04

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics