Breaking News
16 Φεβρουαρίου 2023

Η γαλλική Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου προκρίθηκε πανηγυρικά απόψε 15/02 στον τελικό του Europe Cup 2022-2023

και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση βλέπει με καμάρι μία ακόμα μεγάλη διάκριση εκπροσώπου της σε διασυλλογικό επίπεδο. Με βασικό τον Ελευσίνιο άσο η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας νίκησε δεύτερη φορά την Ποντουάζ Σερζί από την ίδια χώρα, αυτή τη φορά εύκολα με 3-0 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο. O Σγουρόπουλος, που αποδίδει εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, θα γίνει ο 3ος Έλληνας αθλητής, που με φανέλα ξένης ομάδας, θα πάρει μέρος σε τελικό Ευρωπαϊκού διασυλλογικού Κυπέλλου μετά από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ευχή όλων των φίλων του αθλήματος μάλιστα, είναι ν’ ακολουθήσει και ο Γκιώνης από αύριο 16/02, στην άλλη ημιτελική αναμέτρηση του Europe Cup ανδρών, τον ίδιο δρόμο με την πολωνική Μπογκόρια και να έχουμε μία μοναδική επιτυχία με δύο Έλληνες αθλητές στον τελικό!

Απέναντι στην Ποντουάζ των τριών ευρωπαϊκών τροπαίων η Ενεμπόν είχε δείξει από τον πρώτο ημιτελικό ότι είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Στην έδρα της αντιπάλου επιβλήθηκε με 3-1, παίρνοντας και το θετικό αποτέλεσμα από τον Σγουρόπουλο και το βράδυ της Τετάρτης κλήθηκε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα. Το κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη πίεση, καθώς μάλιστα η Ποντουάζ φάνηκε να ρίχνει …λευκή πετσέτα. Σε σχέση με το προχτεσινό ματς είχε αλλαγμένη την ομάδα κατά τα 2/3 και συμπεριέλαβε στην αποστολή δύο εφήβους. Τον Γάλλο Λαρός και τον Καμπρέρα από τη Δομινικανή δημοκρατία (αντικατέστησαν τους Γάλλους πρωταθλητές Τριστάν Φλορέ, Εμμανουέλ Λεμπεσόν), οι οποίοι μπορεί να είναι δυνατοί για την ηλικιακή κατηγορία τους, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορούν να γίνουν απόλυτα ανταγωνιστικοί. Έτσι η Ενεμπόν έφτασε δίχως υψηλά εμπόδια στο τελικό 3-0 με 9-0 επί μέρους σετ και οι 1.100 φίλαθλοι, που βρέθηκαν στο αθλητικό της κέντρο, μπορεί να μην απόλαυσαν μεγάλο παιχνίδι, αλλά πανηγύρισαν την εμφατική πρόκριση στον διπλό τελικό του Europe Cup και αποθέωσαν την ομάδα για την ευρωπαϊκή της διάκριση.

Ο Σγουρόπουλος πάντως, ανέλαβε δύσκολο έργο διότι από τη θέση 2 της Ενεμπόν αντιμετώπισε ξανά, όπως και την περασμένη Δευτέρα, τον Γάλλο Εστέμπαν Ντορ, τον 1ο παίκτη της Ποντουάζ. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης συνέχισε τις θαυμάσιες εμφανίσεις και με σταθερή απόδοση και πολύ καλή συγκέντρωση πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

Στο φινάλε εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και σε δήλωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, της διοργανώτριας ETTU: «Όλοι στο κλαμπ είμαστε ευτυχισμένοι που φτάσαμε ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Η Ποντουάζ δεν ήρθε με την πιο δυνατή ομάδα της για τον δεύτερο ημιτελικό, πάντως είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε στον τελικό και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κατακτήσουμε τον τίτλο», τόνισε ο Σγουρόπουλος.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Ποντουάζ 3-0:

Κρίστιαν Κάρλσον-Τόμας Λαρός 3-0 (11-6, 11-6, 11-6)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Εστέμπαν Ντορ 3-0 (11-8, 11-9, 11-8)

Άντερς Λιντ-Ραφαέλ Καμπρέρα 3-0 (11-6, 11-5, 11-4)

Ο ένας ημιτελικός του Europe Cup ήταν γαλλική υπόθεση, ο δεύτερος θα είναι πολωνική. Με τον Γκιώνη να είναι πάλι στα δυνατά χαρτιά της η Μπογκόρια δίνει αύριο Πέμπτη, εκτός έδρας (ώρα έναρξης 17:40 Ελλάδας), τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ντζιάλντοβο. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη 22/02.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 15/02

 

 

 

 

Με λαμπρή τελετή βραβεύσεων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics