Breaking News
05 Οκτωβρίου 2023

Από τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη ήρθαν σήμερα 04/10 τα ευχάριστα νέα για την ελληνική πλευρά στο World Table Tennis Feeder της Σουηδίας.

Κατά την τρίτη μέρα του δυνατού τουρνουά στη Στοκχόλμη, που ήταν παράλληλα η πρώτη για τα κεντρικά ταμπλό των αγωνισμάτων, ο εξαιρετικός αμυντικός πέρασε στον 2ο γύρο του απλού ανδρών με σπουδαία, από κάθε άποψη, νίκη. Κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο, που ήταν 6ο φαβορί του ταμπλό και μπήκε στους «32». Μπροστά του θα βρει αύριο 05/10 τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ και σαφώς έχει την ευκαιρία να προχωρήσει κι άλλο. Οι υπόλοιποι τρεις αθλητές μας αποκλείστηκαν εύκολα ή δύσκολα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που ήταν απευθείας στους «64», έδειξε και πάλι ότι παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς έδωσε «μάχη» με τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ, 1ο φαβορί και σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού μέχρι να λυγίσει με 3-2 σετ. Στα τέσσερα σετ αποκλείστηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος από τον Νορβηγό Μπόργκαρ Χάουγκ και στα τρία ο Γιώργος Σταματούρος από τον Γάλλο Λιλιάν Μπαρντέ. Σήμερα επίσης, άρχισε στην Ποντγκόριτσα το Youth Contender του Μαυροβουνίου με τους δύο Κωνσταντίνους της Φιλίας Ορεστιάδας, τον Αλεξούδη και τον Ισαακίδη να αποκλείονται στα γκρουπ της ηλικιακής κατηγορίας έως 13 ετών.

Στη Στοκχόλμη ο Αγγελάκης μετά τις δύο νίκες στα προκριματικά μπήκε στο ταμπλό με μία μεγάλη πρόκληση. Ο Ζμουντένκο είναι αθλητής εγνωσμένης αξίας, αλλά έχει δυσκολίες απέναντι στην άμυνα κι αυτές θέλησε να εκμεταλλευτεί ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2020. Έβγαλε σταθερότητα, είχε καλή τακτική με επιλεγμένες επιθέσεις και «υποχρέωσε» σε αρκετά λάθη τον Ουκρανό. Στο 4ο σετ προηγήθηκε 6-3 και είδε τον έμπειρο αντίπαλο να τον προσπερνά, όμως με εξαιρετικά ράλι διαμόρφωσε με οριακή διαφορά το τελικό 3-1 (11-8, 5-11, 11-9, 11-9). Θυμίζουμε ότι ο 26χρονος διεθνής μας είναι αβαθμολόγητος τους τελευταίους μήνες (και την ερχόμενη βδομάδα θα επανέλθει έχοντας σίγουρα βαθμολογικό όφελος), ενώ ο Ζμουντένκο βρίσκεται στο νούμερο 56 του κόσμου. Ο προσεχής αντίπαλος, ο Τούρκος Γκουντούζ έκαμψε στους «64» τον Ιταλό Τζον Ογιεμπόντε με 3-2 σετ. Ο αγώνας γίνεται αύριο στις 15:05 Ελλάδας στο τραπέζι 2. Αν ο Αγγελάκης μπει στη 16άδα τότε θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Τζουλ Ρολάν (Γαλλία)-Πάγιας Τζαιν (Ινδία).

Η πρώτη μέρα στα κεντρικά ταμπλό περιλάμβανε για τα ελληνικά χρώματα δύο αγώνες σε κάθε ενότητα και ο Γκιώνης με τον Σγουρόπουλο αγωνίστηκαν το μεσημέρι. Η αναμέτρηση του Γκιώνη (νούμερο 128 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης) με τον Σουηδό Μέρεγκαρντ τράβηξε μεγάλο μέρος της προσοχής όχι μόνο επειδή ο αντίπαλος είναι από τη διοργανώτρια χώρα, αλλά κι επειδή ο Έλληνας άσος πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση κι έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση το νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης. Προηγήθηκε με 2-1 σετ, άρχισε με ισχνό προβάδισμα το καθοριστικό 5ο σετ και τελικά λύγισε με 3-2 σε συναρπαστικό και άκρως θεαματικό ματς (17-15, 9-11, 11-9, 4-11, 6-11). Η τακτική του ήταν πολύ καλή, οι επιθέσεις του απέδωσαν, αλλά ο πρώην δευτεραθλητής κόσμου στο απλό ανδρών και εφήβων βρήκε τις λύσεις με πολλές και τεχνικές μπάλες και χτυπήματα σε δύσκολα σημεία.

Ο Σγουρόπουλος (Νο 439) αντιμετώπισε τον αριστερόχειρα Νορβηγό Μπόργκαρ Χάουγκ (Νο 224). Στα μέτρα του ο Σκανδιναβός, είχε τη δυνατότητα να τον νικήσει, αλλά παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και τελικά αποκλείστηκε με 3-1 σετ (8-11, 9-11, 11-7, 7-11).

Στη δεύτερη ενότητα, το βράδυ, αγωνίστηκε στους «64» ο Σταματούρος (Νο 779), που όπως ο Αγγελάκης και ο Σγουρόπουλος, είχε προχωρήσει κι αυτός με δύο νίκες από τα προκριματικά. Το έργο του ήταν πολύ δύσκολο απέναντι στον Γάλλο Λιλιάν Μπαρντέ (Νο 102) και φάνηκε και στην πράξη. Στο 1ο σετ δημιούργησε μικρό προβάδισμα αλλά δεν το αξιοποίησε. Μπροστά βρέθηκε και στο 3ο σετ ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2021, τελικά όμως ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο (8-11, 6-11, 8-11).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ U13 ΓΙΑ ΑΛΕΞΟΥΔΗ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Σε επίπεδο νεαρών ηλικιών άρχισε σήμερα (04/10) στην Ποντγκόριτσα το WTT Youth Contender του Μαυροβουνίου, όπου μετέχουν οι 13χρονοι Κωνσταντίνος Αλεξούδης και Κωνσταντίνος Ισαακίδης. Στο πρόγραμμα της Τετάρτης ήταν οι αγώνες της κατηγορίας Under 13, όπου σχηματίστηκαν 3 προκριματικά γκρουπ. Οι δύο πρωταθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα έκαναν μέχρι τέλους την προσπάθεια για την πρόκριση, αλλά πήραν τελικά την 3η θέση στους ομίλους τους και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Ο Αλεξούδης, που έχει πια σημαντική εμπειρία από διεθνείς αγώνες, ήταν στο 2ο γκρουπ. Έβαλε τις βάσεις για την υλοποίηση του στόχου του, αλλά έγινε κάτι παράδοξο στην περίπτωσή του, καθώς στα δύο πρώτα ματς, που αποδείχτηκαν και καθοριστικά, προηγήθηκε 2-0 σετ κι έχασε 3-2. Αρχικά κάμφθηκε από τον Σέρβο Νταβίντ Καπάντα (11-6, 11-9, 5-11, 5-11, 11-13) κι έπειτα από τον Ισπανό επικεφαλής Αλεξάντερ Μάλοφ (11-3, 11-8, 4-11, 6-11, 5-11). Στην 3η αγωνιστική επιβλήθηκε του Μαυροβούνιου Φέτζα Ταλάνοβιτς με 3-0 σετ και πήρε την 3η θέση (11-6, 11-6, 11-4).

Στο 3ο γκρουπ, που ήταν επίσης των 4ων, αγωνίστηκε ο Ισαακίδης και το ντεμπούτο του σε διεθνή τουρνουά ήταν θετικό. Κατάφερε να σημειώσει την παρθενική νίκη του στο εξωτερικό κι επίσης στάθηκε καλά και είχε «γεμάτα» στην πλειοψηφία τους σετ στα παιχνίδια, που έχασε. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Ιρλανδό Πίταρ Σέρινταν, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ (4-11, 8-11, 8-11). Ακολούθως νίκησε με 3-1 σετ τον Μαυροβούνιο Ντζόρντιε Μίτριτς (11-7, 11-2, 8-11, 11-6) και στο τέλος διεκδικώντας τη 2η θέση και την πρόκριση κάμφθηκε από τον Άγγλο Άνταμ Αλιμπέι με 3-0 σετ (8-11, 9-11, 8-11). Τα παιδιά μετέχουν και στην κατηγορία Under 15 κι εκεί οι αγώνες των γκρουπ γίνονται την Παρασκευή 06/10.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 04/10

 

 

 

 

Ο Νίκος Χριστογεώργος ι έμεινε εκτός από τη σημερινήπροπόνηση του ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics