Breaking News
15 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2: Έγραψε ιστορία με τεσσάρα ο Δικέφαλος, πρώτη ελληνική ομάδα με 16 βαθμούς σε όμιλο


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 4-2 της Ελσίνκι στην Τούμπα και ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο την πορεία του στους ομίλους του Conference League, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα με συγκομιδή 16 βαθμών σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε στο φετινό Conference League είναι ικανός να φτάσει πολύ ψηλά και το επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο για ένα ακόμη βράδυ Πέμπτης (14/12). Τελευταίο θύμα του ήταν η Ελσίνκι στο γήπεδο της Τούμπας, με την ομάδα του Λουτσέσκου να επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-2 και να σφραγίζει με πανηγυρικό τρόπο την παρουσία του στους "16" της διοργάνωσης, όντας πλέον η μοναδική ελληνική ομάδα με συγκομιδή 16 βαθμών σε όμιλο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό όμως αυτό δεν τους πτόησε, αφού πίεσαν και έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση πριν λήξει το πρώτο μέρος, για να στήσουν πάρτι στο δεύτερο μέρος όπου πέτυχαν τρία γκολ και να γνωρίζουν την αποθέωση στο φινάλε από τον κόσμο τους, συμπληρώνοντας πλέον 13 διαδοχικά ματς αήττητοι στην Ευρώπη (τα 12 στη φετινή σεζόν).

Σημειώνεται πως ο Δικέφαλος προσέφερε πλούσιο θέαμα στο κοινό του ανά διαστήματα, με τους ασπρόμαυρους να αφήνουν πλέον στην άκρη την Ευρώπη για μερικούςμήνες και να την ξαναβάζουν στη ζωή τους σε μερικούς μήνες από τώρα, όταν θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ματς
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο είχε την πρώτη του τελική, με το σουτ του Κωνσταντέλια εντός περιοχής να εξουδετερώνεται από τον Μαένπα, για να ακολουθήσει όμως ψυχρολουσία, αφού η Ελσίνκι άνοιξε το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ.

Αυτό έγινε στο 6ο λεπτό, με τον Μπαντέ να βρίσκει χώρο, όντας αμαρκάριστος, και να περνάει κάθετη πάσα, με τον Ραντούλοβιτς να νικάει με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής τον Κοτάρσκι παρά την επιτήση που είχε από τον Μιχαηλίδη (0-1).

Οκτώ λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα είχε τεράστια ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση όμως την πέταξε. Από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ ο Μιχαηλίδης έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με προβολή από το ένα μέτρο μπροστά σε κενή εστία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το κοντινό πλασέ του Τόμας αποκρούστηκε σωτήρια από τον Μαένπα.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Δικεφάλου να έχουν τη μπάλα στα πόδια αλλά να μη βρίσκουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, αδυνατώντας να βγάλουν ένταση, με την επόμενη καλή στιγμή τους να έρχεται στο 31' όταν ο Μαένπα μπλόκαρε σταθερά το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Ντεσπόντοφ

Στο 33ο λεπτό ο σούπερ δραστήριος Κωνσταντέλιας είχε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, όντας απελπιστικά άστοχος σε τετ α τετ του με τον κίπερ των τετράκις πρωταθλητών Φινλανδίας, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να επιμένουν όμως και να βρίσκουν το γκολ που άξιζαν στο 37'.

Το 1-1 ήταν μάλιστα προϊόν όμορφης οργανωμένης προσπάθειας, με τον Τάισον να επιτίθεται κατά μέτωπο και να τροφοδοτεί τον Μεϊτέ, εκείνον να γυρίζει υπέροχα στο ύψος του πέναλτι και τον Οζντόεφ που ακολουθούσε ως τρέιλερ τη μπάλα να εκτελεί τον Μαένπα με δυνατό σουτ (1-1).

Η μοναδική πραγματική απειλή που αισθάνθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ πέρα από τη φάση του γκολ στο 6' έλαβε χώρα στο 45+2' με το άστοχο πλασέ του Κέσκινεν, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει τους Θεσσαλονικείς να υπερτερούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες έναντι της αντιπάλου του (2.00-0.18 τα xgoals, 11-3 οι τελικές, 4-1 εντός εστίας, 62%-38% η κατοχή).

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει σε υψηλό τέμπο, όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο 45λεπτο, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να κλείνουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους και να βρίσκουν όχι μόνο ένα αλλά δύο γκολ.

Η ανατροπή έγινε στο 47ο λεπτό, με τους παίκτες της Ελσίνκι να αποτυγχάνουν να απομακρύνουν και τον Κωνσταντέλια να γίνεται κάτοχος της μπάλας, για να κάνει το κοντρόλ και να σκοράρει με αριστερό πλασέ, για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του στη φάση των ομίλων και έκτο του μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (2-1).

Έξι λεπτά αργότερα έγινε και το 3-1, με τους ασπρόμαυρους να συνεχίζουν να πιέζουν ασφυκτικά και μετά από σουτ του Μιχαηλίδη η μπάλα να βρίσκει το σώμα του Τοίβιο και να καταλήγει στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Μαένπα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν διαρκώς το πόδι στο γκάζι και στο 59' άγγιξαν το τέταρτο γκολ, με τον κίπερ της Ελσίνκι να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση, αποκρούοντας στη δεξιά γωνία του το σουτ του Τάισον από το ύψος του πέναλτι.

Μετά από τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας οι δύο προπονητές άρχισαν να φρεσκάρουν τις ομάδες τους κάνοντας αλλαγές (τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Τζίμας, που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο), με την Ελσίνκι να έχει την πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος στο 70' αλλά να αδυνατεί να προβληματίσει τον Κοτάρσκι.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει ρυθμό και ένταση όμως όχι μόνο δεν επέτρεπε στους Φινλανδούς να τον απειλήσουν αλλά στο 85' πρόσθεσε και το κερασάκι στην τούρτα, με τους παίκτες του να κρύβουν τη μπάλα και τον Μουργκ να δέχεται ασίστ από τον Τάισον, για να εκτελέσει με συρτό πλασέ εντός περιοχής τον Μαένπα (4-1).

Από την πλευρά της η Ελσίνκι βρήκε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με εύστοχο πέναλτι του Χετεμάι για να μειώσει σε 4-2, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, για να σφραγίσει μία μεγάλη νίκη που έστειλε με θριαμβευτικό τρόπο τον ΠΑΟΚ στους 16 του Conference League.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72' Βιεϊρίνια), Τροστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72' Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71' Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75' Μουργκ), Τάισον, Τόμας (80' Τζίμας)
ΕΛΣΙΝΚΙ: Μαένπα, Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66' Μπένισαν), Λίνγκαμ (80' Πανάνεν), Κέσκινεν (66' Ολίλα), Χόστικα (66' Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (65' Ολουσάνια), Μπαντέ
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο
Αμπερντίν - Άιντραχτ 2-0 (41' Ντουκ, 74' Σοκλέρ)
ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2 (37' Οζντόεφ, 47' Κωνσταντέλιας, 53' αυτ. Τοΐβιο, 85' Μουργκ / 6' Ραντούλοβιτς, 90+2' πεν. Χετεμάι)
sport24.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 14/12/2023

 

 

 

 

Ένας σοβαρός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάτσκα Τόπολα με σκορ 5-2

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics