Breaking News
11 Απριλίου 2024

Με «buzzer beater» του Κωστάκη στο 95’ η πρόκριση για την Μικτή Ηρακλείου!
 Καλιακάκης Γιάννης



Στις «8» κορυφαίες ομάδες του Πανελλήνιου Ενωσιακού Πρωταθλήματος προκρίθηκε η Μικτή Κ16 του Ηρακλείου, μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη νοκ-άουτ παιχνίδι στην έδρα της ΕΠΣ Αχαΐας.

Τα «εισιτήριο» για τα προημιτελικά ήρθε με γκολ του Βασίλη Κωστάκη στο 95’ (για το τελικό 1-2), λίγα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ο "χρυσός" σκόρερ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ για την ΕΠΣΗ στο 45' ("χτύπησε" στο φινάλε κάθε ημιχρόνου), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 47' με τον Δαραμούσκα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΕΠΣ Αχαΐας να είναι ζητάει περισσότερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την εστία του Αλεξανδράκη.

Μόλις στο 1ο λεπτό χρειάστηκε η απομάκρυνση του Ζουραράκη σε καίρια θέση στο γύρισμα του Γκολφίνου, ενώ στο 15’ ο Καραβασίλης αστόχησε από καλή θέση.

Στο 30’ η Αχαΐα απείλησε εκ νέου με το γύρισμα του Κορμπάκη, όμως κανείς δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ στο 41’ ο Γκολφίνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η… αφύπνιση του Ηρακλείου ήρθε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως απέδωσε καρπούς. Η ευκαιρία του Βγόντζα στο 44’ (απέκρουσε σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος) ήταν η… προειδοποίηση, καθώς στην εξέλιξη της φάσης με την εκτέλεση του κόρνερ από τον Κουντούρη, ο Κωστάκης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σημείωσε το 0-1.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με το… καλημέρα, όταν ο Δαραμούσκας βρέθηκε σε θέση βολής και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο, ο ρυθμός ανέβηκε και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πιέσουν, όμως η σημασία του αγώνα οδήγησε σε νευρικότητα και λανθασμένες αποφάσεις.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η κανονική διάρκεια θα λήξει χωρίς νικητή, το φινάλε ήταν… θρίλερ. Αρχικά η Αχαΐα… σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της νίκης στο 90’ με τον Σπαλιάρα, όμως ο επίλογος έγραφε… Ηράκλειο.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καλογιαννάκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κωστάκης νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-2, με τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής να γίνονται ένα «κουβάρι» στους ξέφρενους πανηγυρισμούς.

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ Κ16 (Δημήτρης Βαλσάμης): Αναστασόπουλος, Κορμπάκης, Πέλο, Σταματάκης Χρ., Χαβάνης, Δαραμούσκας (83’ Σταματάκης Σπ.), Καραβασίλης (46’ Παπαευθυμίου), Μπαλάσκας (53’ Μαλιούκης), Μπούρδος (62’ Ασπρούλιας), Σπαλιάρας, Γκολφίνος.

ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κ16 (Γιώργος Ανωγειαννάκης): Αλεξανδράκης, Βγόντζας, Μενεγάτος, Ντελής (89’ Τσέρος), Ζουραράκης (63’ Ζέφι), Καλογιαννάκης Στ. (46’ Σταματάκης), Καλογιαννάκης Φ., Κουντούρης (63’ Χατζηκυριάκος), Μαυρογιάννης (75’ Αδαμάκης), Ψαρολογάκης, Κωστάκης.
neakriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics