Breaking News
-->

Ρεκόρ τελικής ταχύτητας από τον Bottas στο Baku

25 Ιουνίου 2016

Ρεκόρ όλων των εποχών σε τελική ταχύτητα σημείωσε ο Valtteri Bottas στην... ατελείωτη ευθεία των 2,2 χιλιομέτρων στο circuit του Baku όπως επιβεβαίωσε η Williams.


 ΣχόλιαΣυγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών η FW38 του Φινλανδού που βρισκόταν στο slipstream της Red Bull του Verstappen "έπιασε" τα 366.1 km/h, σύμφωνα με τον μετρητή ταχύτητας που υπήρχε σε εκείνο το σημείο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε αργότερα η Williams έχοντας μελετήσει τα στοιχεία της τηλεμετρίας, ο Bottas συνέχισε να επιταχύνει και μετά το σημείο της μέτρησης φτάνοντας τα 378 km/h!

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Juan Pablo Montoya ο οποίος στη Monza, το 2005, έφτασε μέχρι τα 372,6 km/h με τη McLaren MP4-20.

Ρεκόρ ταχύτερου pit-stop...

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το ρεκόρ που πέτυχε στο Baku η Williams. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι μηχανικοί της ομάδας κατάφεραν να αλλάξουν λάστιχα στο μονοθέσιο του Massa σε μόλις 1,92 δευτερόλεπτα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε η Red Bull.

Λίγα 24ωρα αργότερα όμως η Williams έχοντας μελετήσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της από το εσωτερικό της FW38 του Βραζιλιάνου ανακοίνωσε πως ο χρόνος ήταν ακόμα μικρότερος - 1,89 δευτερόλεπτα!

«Έμεινα έκπληκτος που καταφέραμε να κάνουμε ένα τόσο γρήγορο pit-stop στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Baku», σχολίασε ο Massa.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics