Breaking News
20 Ιουλίου 2016

Οι Έλληνες κωπηλάτες και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες θα είναι οι πρώτοι από τη χώρα μας που θα πατήσουν το πόδι τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Σοφία Ασουμανάκη, Κατερίνα Νικολαΐδου και οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Διονύσης Αγγελόπουλος πέταξαν την Τρίτη (19/7) για τη Βραζιλία. Μαζί τους ταξίδεψαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος, ο γιατρός της ομάδας, Γιάννης Χριστογιάννης, ενώ στη Ρώμη θα συναντήσει τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε.
Ο λόγος που ταξίδεψαν τόσο νωρίς για τη Βραζιλία είναι να εξοικειωθούν με το στίβο της λίμνης Λαγκόα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μάλιστα θα παραμείνουν για τέσσερις ημέρες σε ξενοδοχείο πριν εγκατασταθούν στο Ολυμπιακό χωριό όπου θα καταλύσουν όλες οι Ολυμπιακές αποστολές.
Διάχυτη αισιοδοξία εξέφρασαν οι πρωταγωνιστές πως η ελληνική κωπηλασία μπορεί να συνεχίσει την παράδοση που ξεκίνησε το 2004 στην Αθήνα και να χαρίσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένα άθλημα για την Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τόλης Παλαιοπάνος επισήμανε: «Μετά από μια πολύ σκληρή προετοιμασία που ολοκληρώθηκε στην Καστοριά , με πολύ δυνατές προπονήσεις και πολύ μεγάλη αγωνιστική και προπονητική πίεση των παιδιών μπήκαμε στο τελικό στάδιο που περιμένουμε να δούμε τα καλύτερα αποτελέσματα πηγαίνοντας στο Ρίο. Και τα δυο πληρώματα είναι πολύ καλά προετοιμασμένα , τα αποτελέσματα τους και η αγωνιστικότητας τους δείχνουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους που περιμένουμε . Θα μας βοηθήσει πολύ η προσαρμογή πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία κι ευελπιστούμε ότι δε θα έχουμε μια απλή συμμετοχή θα είναι κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες Ολυμπιάδες που συμμετείχαν αυτά τα παιδιά. Είναι εφικτό να συνεχίσουμε την παράδοση της συγκομιδής μεταλλίων».
Ο Γιάννης Χρήστου δήλωσε: «Τελειώσαμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας , πάμε στο Ρίο όπου έχουμε ακόμη δέκα μέρες προετοιμασία και ελπίζουμε για μια καλή θέση. Και οι τέσσερις θέλουμε να τερματίσουμε σε μια θέση καλύτερη από την 4η που πήραμε στο Λονδίνο . Είναι πάρα πολύ δύσκολα, όλα τα τεστ δείχνουν ότι θα είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας . Ελπίζουμε να είμαστε στη μέρα μας και να βγάλουμε την απόδοση που βγάζουμε στις προπονήσεις αλλά μέχρι στιγμής δε μας βγαίνει στον αγώνα . Άγχος υπάρχει, δεν ξεπερνιέται αλλά το έχουμε συνηθίσει πλέον».  
Από την πλευρά της, η Σοφία Ασουμανάκη τόνισε: «Είναι πολύ συγκινητικό που είμαστε η πρώτη ομάδα που ξεκινάει για το Ρίο, ελπίζω να κάνουμε καλό ποδαρικό και να φέρουμε γούρι και στις υπόλοιπες ομαδες. Σ αυτό το μακρινό ταξίδι μεταφέρουμε τις ευχές και τις ελπίδες της οικογένειάς μας και όλων των Ελλήνων που ελπίζω να πιάσουν τόπο και να είναι ένα ευχάριστο αποτέλεσμα στον ήχο του τερματισμού. Είμαι πολύ ανυπόμονη για τις ημέρες των αγώνων, παραμένουμε συγκεντρωμένες μαζί με την Κατερίνα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics