Breaking News
03 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος και στην Τρίπολη παρά τις πολλές αλλαγές και με το 1-1 πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δοκιμές (από τον Σίλβα) και... αποδείξεις (από τους βασικούς του Αστέρα και τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού) ήταν ο επαναληπτικός προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ Αρκάδων και Πειραιωτών. Άλλωστε, το 5-0 του Καραϊσκάκη δεν άφηνε περιθώρια για ένα παιχνίδι με οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με... πειραματική ενδεκάδα, η οποία δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί σε φετινό ματς και λογικά δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά ως το τέλος της σεζόν. Στα αξιοσημείωτα για τους ερυθρόλευκους η επιστροφή Μπουχαλάκη-Κασάμι στην ενδεκάδα, ο πρώτος μετά τον τραυματισμό του και ο δεύτερος μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του, ενώ φανέλα βασικού πήραν και πάλι και οι Κολοβός, Βούρος και Τσιμίκας.

Επιθετικό ήταν το ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο ματς, με τους Πειραιώτες να έχουν κατοχή μπάλας από τα πρώτα δευτερόλεπτα σε μεγάλο ποσοστό και έντονο πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες που επέλεξε ο Μάρκο Σίλβα έδειξαν να μπαίνουν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με διάθεση να αρπάξουν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, παρά το 5-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα η απόδοσή τους ξεφούσκωνε.

Σε εντελώς παθητικό ρόλο περιορίστηκε από την πλευρά του ο Αστέρας, όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς του Φαλήρου, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε την ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου να προηγηθεί στο σκορ στην πρώτη καλή φάση που βρήκε στο ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν μόλις στο 2', με τον Σεμπά να υποδέχεται κάθετη μπαλιά και να κάνει το γύρισμα προς τον Κολοβό, με την άμυνα του Αστέρα να κόβει τελευταία στιγμή. Στο 7' υπήρξε ένα ωραίο πλασέ του Κολοβού λίγο έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Φουστέρ, το οποίο ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 13', σε γύρισμα του Κολοβού από αριστερά προς τον Πουλίδο, ο Μεξικανός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι από κοντά και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

Μετά τις φάσεις αυτές για τους νταμπλούχους Ελλάδας, μόλις στην πρώτη δική του ο Αστέρας κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ήταν το 20ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Μάσα, ο Ιγκλέσιας νίκησε τους αμυντικούς στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Συνολικά κακή αμυντική αντίδραση του Ολυμπιακού σε αυτή τη στημένη μπάλα, όπως και του Καπίνο.

Μετά το 1-0 ο Αστέρας προσπάθησε να επιτεθεί με αξιώσεις για τα επόμενα 10-15 περίπου λεπτά λεπτά, ως το 35', ωστόσο λίγα πράγματα κατάφερε επί της ουσίας. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός διατηρούσε σχετικά εύκολα την κατοχή της μπάλας (σε ποσοστό που έφτασε μέχρι και 70%), ενώ οι πολλές διακοπές για αρκετά δυνατά φάουλ και κάρτες, δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου.

Όσον αφορά στις καλές στιγμές, καταγράφηκε ένα δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη λίγο άουτ στο 24', ένα του Σεμπά (πολύ άουτ) στην αντεπίθεση του 28' και άλλο ένα από τον Κασάμι στο 31' που μπλόκαρε σταθερά ο Θεοδωρόπουλος.

Στο 43' ο Αστέρας, στη δεύτερη ουσιαστικά φάση του στο παιχνίδι, κατόρθωσε να βρει και πάλι δίχτυα με κοντινό σουτ του Γιάννου, αλλά το γκολ κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη, τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς απολύτως τίποτα το αξιοσημείωτο από πλευράς φάσεων, με το παιχνίδι να παραμένει σκληρό και τα φάουλ με τις διακοπές, να έχουν τον πρώτο λόγο. Στην πρώτη του φάση στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός ευτύχησε από την πλευρά του να αξιοποιήσει μια στημένη φάση και να ισοφαρίσει το ματς σε 1-1. Ήταν το 54ο λεπτό, όταν Φουστέρ εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Ντα Κόστα που σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Θεοδωρόπουλο με καρφωτή κεφαλιά.

Στο 62' ο Καπίνο έσωσε στο τετ-α-τετ του Γιάννου, φάση που πάντως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Φουστέρ μπήκε στην περιοχή μετά από κάθετη του Σεμπά, όμως γλίστρησε και δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε.

Από την πλευρά του Αστέρα, μέχρι το φινάλε υπήρξαν επίσης δύο μακρινά σουτ από Ντουντού και Χαμντανί (ο πρώτος αποβλήθηκε σωστά στο 86'), σ' ένα δεύτερο ημίχρονο που υπήρξε λίγος καθαρός χρόνος παιχνιδιού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Θεοδωρόπουλος, Μουκάμ, Αλόκο, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Δημούτσος (55' Χαμντανί), Ντουντού, Ιγκλέσιας, Μάσα (72' Ιγκόρ Σίλβα), Τσοκάνης, Γιάννου (76' Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας (46' Σάλιακας), Μπουχαλάκης (90' Λάτσι), Κασάμι, Σεμπά, Κολοβός, Φουστέρ (90' Μανθάτης), Πουλίδο.

 

πηγή Φίλαθλος

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics