Breaking News
26 Ιανουαρίου 2021

Σκληρή δουλειά εν όψει Προολυμπιακού και μια πρωτότυπη χορογραφία για τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Συγχρονισμένης στο ΟΑΚΑ
Γιάννης Κορακής  

 

Μέχρι και ιδανικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνθήκες προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, με καθημερινές προπονήσεις των κοριτσιών, στο κολυμβητήριο ΟΑΚΑ, προκειμένου να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα στο Προολυμπιακό τουρνουά, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Τόκιο αρχές Μαρτίου.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να προκριθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Ομαδικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίονουν το καλοκαίρι στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Όσον αφορά το Ντουέτο, η πρόκριση είναι πολύ πιο εφικτή.

Την πρόκριση στο Ομαδικό έχουν εξασφαλίσει ήδη επτά Εθνικές ομάδες: η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα, η Νότιος Αφρική και η Ουκρανία. Τις υπόλοιπες τρεις προνομιούχες θέσεις, από το Προολυμπιακό τουρνουά, θα διεκδικήσουν παραδοσιακά στο άθλημα εθνικά συγκροτήματα όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το έργο των κοριτσιών μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά η αισιοδοξία είναι διάχυτη στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Όλοι εκτιμούν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τους τελευταίους μήνες.

Πιο εύκολο, σχετικά, θα είναι το έργο για την εκ νέου εκπροσώπηση της χώρας στο Ντουέτο. Εκεί όπου η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου θεωρούνται φαβορί για να προκριθούν για μια ακόμη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Θα είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για την Ευαγγελία και οι δεύτεροι για την Εβελίνα.

Οι προπονήσεις, με τη βοήθεια της διοίκησης του ΟΑΚΑ και του διευθυντή Χαλιωρή, σε απόλυτη συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, γίνονται κάτω από ιδανικές συνθήκες, γεγονός που τονίζουν στις αναφορές τους οι προπονήτριες και οι αθλήτριες. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Μαρία Θηβαίου μαζί με την συνεργάτιδά της, την Ισπανίδα Άννα Τάρες, αλλά και την ομοσπονδιακή τεχνικό Ναταλία Τσερνέσκα.

Στην προετοιμασία μετέχουν 14 αθλήτριες εκ των οποίων οι 10 θα επιλεγούν για τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Πρόκειται για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, την Εβελίνα Παπάζογλου, την Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, την Δανάη Καριώρη, την Ανδριάνα Μισίκεβιτς, την Γεωργία Βασιλόπουλου, την Βιολέτα Ζουζούνη, την Κρυσταλένια Γιαλαμά, την Έλενα Φαρμάκη, την Έλενα Δεληγιάννη, την Πηνελόπη Καραμέσιου, την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, την Ζωή Καράγγελου και την Βασιλική Μολώζη.

«Fly Icarus Fly»

Η χορογραφία του ελεύθερου προγράμματος που θα παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στο οποίο πάνω δουλεύει σκληρά, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και έχει σαν θέμα της τον Ίκαρο. «Fly Icarus, fly». Αυτός είναι ο τίτλος και δημιουργός είναι η Ισπανίδα Άννα Τάρες και η Μαρία Θηβαίου. Τη μουσική έγραψε Ισπανός και συνεργάτης της Άννα Τάρες. Στην έναρξη της χορογραφίας υπάρχει η αφήγηση της ιστορίας του Ικάρου στα αγγλικά, έτσι ώστε όλοι να μάθουν ή να θυμηθούν το θέμα.

«Αλλάξαμε λίγο την ιστορία του Ικάρου, ενός γενναίου της ελληνικής μυθολογίας που με την βοήθεια του πατέρα του, του Δαίδαλου, απέδρασε από τον Λαβύρινθο. Αυτή την φορά ο Ίκαρος δεν θα πέσει στην θάλασσα. Θα μάθουμε στον Ίκαρο να συνεχίσει να πετάει σαν συμβολισμό της ελπίδας, της συνεργασίας, του κουράγιου, της υπερπήδησης των εμποδίων της ζωής, της δύναμης που μπορεί να εκφράσει μια ομαδική προσπάθεια. Ο Ίκαρος δεν θα είναι μόνος του στο ταξίδι αυτό».

Να σημειώσουμε την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης συμβάλλει και ο ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων Πέτρος Φυρίγος.
sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης, τις καταγγελίες...

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Επισκοπής, Γιώργος Χαρλαύτης σχολιάζει (vid)

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics