Breaking News
12 Μαρτίου 2021

Η… παλιά Αιμιλία Τσουλφά και η… νέα Αριάδνη Σπανάκη προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Δημήτρης Ντζάνης

 

Η 48χρονη Αιμιλία Τσουλφά και η 20χρονη Αριάδνη Σπανάκη θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ιστιοπλοΐα στην κατηγορία 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σήμερα τα δύο ελληνικά πληρώματα ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας, μένοντας εκτός 10άδας και του αγώνα μεταλλίων, όμως στον υδάτινο στίβο της πορτογαλικής πόλης κρίθηκε η ολυμπιακή πρόκριση.

Η διοργάνωση αποτελούσε εσωτερικό αγώνα για την ΕΙΟ και το εισιτήριο πήγε στις Τσουλφά και Σπανάκη, έναντι των Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνας Κλωναρίδου.

Συγκεκριμένα κι έπειτα από 11 ιστιοδρομίες οι Τσουλφά/Σπανάκη πήραν την 18η θέση της κατάταξης με 139β. ποινής και οι Μπόζη/Κλωναρίδου την 20ή με 142β. ποινής.’

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η ομοσπονδία από τις 12 Φεβρουαρίου «για την κλάση 470 ανδρών-γυναικών η τελευταία εσωτερική πρόκριση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 05-13/03/2021 στην Πορτογαλία.

Σε περίπτωση που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αναβληθεί, δεν θα μετρήσει άλλος αγώνας εσωτερικής πρόκρισης.

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν το αντρικό και γυναικείο πλήρωμα που προηγείται στην βαθμολογία μετά τον 1ο αγώνα πρόκρισης “Athens International Sailing Week 2019”».

Οι Μπόζη/Κλωναρίδου είχαν πάρει την 1η θέση (25β.) και οι Τσουλφά/Σπανάκη τη 2η (29β.) στον πρώτο εσωτερικό αγώνα πρόκρισης. Όμως τώρα στο παγκόσμιο οι Τσουλφά/Σπανάκη είχαν καλύτερη κατάταξη, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Δείτε εδώ το συνολικό αποτέλεσμα

Η Τσουλφά «χρυσή» με την Μπεκατώρου το 2004

Για την Αιμιλία Τσουλφά (γεννημένη τον Μάιο του 1973) είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς θα επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 17 χρόνια.

Το 2004, μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου είχαν φθάσει στην κορυφαία στιγμή, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Τσουλφά δύο χρόνια μετά απέκτησε το πρώτο από τα τρία παιδιά της και τώρα να που επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

sports3.gr

Διαβάστε επίσης:

Καθημερινές συνήθειες που σου προσθέτουν βάρος χωρίς να το ξέρεις

Ο Τομ Μπρέιντι ανανέωσε με τους Τάμπα Μπέι Μπάκανιρς με στόχο το 8ο πρωτάθλημα[vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics