Breaking News
09 Μαΐου 2021

Σοφία Τορνάρου: Η εκτόξευση της καριέρας μιας εφήβου που, μέσα σε δύο χρόνια, από τις γειτονιές του Χαλανδρίου με τον Νηρέα,

βρέθηκε στον ευρωπαϊκό θρόνο με τον Ολυμπιακό - «Άριστο το κλίμα, αισθάνθηκα από την αρχή σαν την οικογένειά μου»
Γιάννης Κορακής  

Μοιάζει με παραμύθι η εκπληκτική πορεία της 16χρονης διεθνούς πολίστριας (τόσο είναι ακόμα, αφού τα 17 θα τα κλείσει στις 23 Ιουλίου) του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, της Σοφίας Τορνάρου, που μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, δηλαδή στα πιο τρυφερά της εφηβείας της, κατάφερε να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο αθλητισμού και να γευτεί διακρίσεις και κορυφές, που δεν θα μπορέσει να γνωρίσει ποτέ σε όλη της την καριέρα, ακόμα και μια φτασμένη αθλήτρια με περγαμηνές. Ζηλευτή η τύχη της, αλλά και πανάξια τα όσα κατάφερε με τη δική της σκληρή δουλειά και με την ώθηση και συμβολή όσων την πίστεψαν. Κι από «Σταχτοπούτα» της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του αθλητισμού στις γειτονιές του Χαλανδρίου, «μεταμορφώθηκε» (όπως λένε στα παραμύθια) σε ερυθρόλευκη βασίλισσα της Ευρώπης στην κατηγορία των Γυναικών, σε διασυλλογικό επίπεδο, αλλά και σε Εθνικό επίπεδο Κορασίδων, με χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο.

Ήταν το 2015, όταν δεν είχε συμπληρώσει καν τα 11 χρόνια της, έπαιζε βόλεϊ στο σχολείο και πήγαινε για κολύμπι και πόλο στο «Aqua Life». Ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κολυμβητικού κέντρου στην Άνοιξη, ο Κώστας Βάγιας, ήταν αυτός που ανακάλυψε το ταλέντο της και της σύστησε να πάει στο πόλο του Νηρέα Χαλανδρίου. Εκεί την ανέλαβε η προπονήτρια και ασημένια Ολυμπιονίκης Ευτυχία Καραγιάννη. Αυτό ήταν. Δεν χρειάστηκε άλλο μαγικό, πλέον, παρά μόνο τη δική της θέληση, το άσβεστο πάθος της για τον αθλητισμό και τη σκληρή δουλειά. Και φυσικά τους δυο γονείς της από κοντά να τη στηρίζουν. Η καριέρα της θα εκτοξευόταν, καθώς συνέπεσε και με την πιο χρυσή φουρνιά κοριτσιών που ανέδειξε ποτέ ο Νηρέας και έπαιρναν τον ένα τίτλο μετά τον άλλον στα ηλικιακά πρωταθλήματα κατηγοριών. Πολυσχιδής και με μεγάλο ταλέντο, παίζει και περιφερειακός, αλλά και καλή άμυνα πάνω στο φουνταριστό (κρατήστε το αυτό)…

Προκάλεσε… «σεισμό» η μετακίνησή της στο μεγάλο λιμάνι

Φυσικά και κλήθηκε στις Εθνικές ομάδες, αρχικά Κορασίδων και Νεανίδων και στη συνέχεια στη Νέων Γυναικών, ενώ από πέρυσι είναι και μέλος της Εθνικής Γυναικών, ως βασική επιλογή του Τεό Λοράντου. Η πρώτη μεγάλη της στιγμή ήταν η ανάδειξή της σε χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης το καλοκαίρι του 2019 με την Εθνική Κορασίδων, στο Κίρισι της Ρωσίας. Ήρθε, όμως, στις αρχές του 2020 ο κορονοϊός, που για κάποιους μήνες τα σταμάτησε όλα και πέρυσι τέτοια εποχή, στη διάρκεια της καραντίνας, συζητούσε με τις συναθλήτριές της και τις προπονήτριές τς στην τηλεδιάσκεψη (και δήθεν προπόνηση), στο Zoom, πολύ προβληματισμένη, αν θα ξανανοίξει και πότε ο αθλητισμός. Που να φανταζόταν τότε τι θα της συνέβαινε ακριβώς έναν χρόνο μετά!.. Ο αθλητισμός άνοιξε, πήρε το πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και Κορασίδων με τον Νηρέα. Έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ μπήκε και στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος Γυναικών.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης, που είχε βεβαιωθεί για το μεγάλο ταλέντο και την αξία της, ζητούσε από τους διοικούντες την απόκτησή της στη μεταγραφική περίοδο το καλοκαιριού, μαζί με την επίσης διακριθείσα και πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος της περσινής Α’ Γυναικών Φωτεινή Τριχά. Ο Νηρέας Χαλανδρίου συμφώνησε τελικά να τις παραχωρήσει, αφού και οι ίδιες το επιθυμούσαν, η μεταγραφή έγινε, αλλά αυτό ξεσήκωσε «σεισμό» στο Χαλάνδρι, καθώς έγινε αφορμή η Ευτυχία Καραγιάννη και η συνεργάτιδά της Κατερίνα Οικονομοπούλου να παραιτηθούν από την τεχνική ηγεσία του Νηρέα… Η ίδια η Σοφία, όμως, είχε κάνει το μεγάλο άλμα. Έγινε δεκτή με θέρμη από την οικογένεια του Ολυμπιακού, καθιερώθηκε στη 15άδα για το πρωτάθλημα, ενώ συμπεριλαμβανόταν και στη 13άδα για τη Euroleague. Όμως, η αθλητική της μοίρα της τα έφερε έτσι ώστε όχι μόνο να είναι στο τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, αλλά να χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή της σε κρίσιμη φάση του παιχνιδιού και να συμβάλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου.

«Βγήκε η Μαργαρίτα με τρεις ποινές, έπρεπε να παίξω κι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Είναι απίστευτη η ψυχραιμία, αλλά και η ταπεινότητα με την οποία η ίδια περιγράφει η ίδια τις στιγμές, καθώς τονίζει ότι «ακόμα είναι μικρή» και δεν πρέπει να μιλάει πολύ, αλλά να αναδειχθεί με τις πράξεις της: «Από την πρώτη στιγμή με υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ζεστασιά στον Ολυμπιακό, σαν να ήταν οικογένειά μου. Κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα, δεν το περίμενα να σας πω την αλήθεια. Προπονητής, συμπάικτριες, διοικούντες, στάθηκαν δίπλα μου. Άριστο το κλίμα. Αυτό με έκανε ακόμα καλύτερη και εντάχθηκα γρήγορα στην ομάδα. Ήξερα πως με υπολόγιζαν και εγώ ήθελα να το ανταποδώσω. Δεν περίμενα ότι θα παίζω στη βασική 13άδα και στα ευρωπαϊκά. Τελικά, ήρθε η στιγμή που χρειάστηκε να συμβάλω και σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό, αυτόν κόντρα στην Ντουναϊσβάρος. Όνειρο ζωής.

Βγήκε η Μαργαρίτα Πλευρίτου κάποια στιγμή με τρεις ποινές και ο προπονητής μου είπε να μπω για να μαρκάρω το φουνταριστό τους. Το έκανα. Αφού κερδίσαμε τελικά και πήραμε το κύπελλο, κάποιο λιθαράκι θα έβαλα κι εγώ. Δέχθηκα συγχαρητήρια, όπως όλα τα κορίτσια. Ήμασταν στην κορυφή της Ευρώπης με άθλο. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ήταν και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων πολύ σημαντικό, αλλά αυτό ήταν τεράστια διάκριση. Και χωρίς ξένες παίκτριες στη σύνθεση, ακόμα μεγαλύτερος άθλος. Τώρα κοιτάμε μπροστά, τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στη Βουλιαγμένη για να αναδειχθούμε και πρωταθλήτριες Ελλάδας»

Τρία πράγματα ήθελε να πει ακόμα η φειδωλή σε δηλώσεις Σοφία Τορνάρου, πριν κλείσει το άρθρο μας: «1. Οφείλω πολλά και στην Ευτυχία Καραγιάννη και στον Νηρέα. Και 2. Η αδελφή μου, η Δάφνη Τορνάρου, θα γίνει καλύτερη από εμένα. 3. Ήταν πολύ όμορφη στιγμή η ανθοδέσμη για τα συγχαρητήρια που δεχθήκαμε ως Ολυμπιακός από τα κορίτσια του Νηρέα Χαλανδρίου και της ΑΕΚ στα μεταξύ μας παιχνίδια».
sports3.gr

Διαβάστε επίσης

 Γιάννης Ταουσιάνης: «Μας έμεινε ένας ημιτελικός και ένας τελικός»

 

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1 [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics