Breaking News
11 Ιουνίου 2021

Formula 1: Δύο ομάδες, τέσσερις πιλότοι χωρίς βαθμό. Και που να τον βρουν…

 


Μετά από 6 Γκραν Πρι, δύο ομάδες και τέσσερις οδηγοί της Formula 1, είναι… κολλημένοι στους μηδέν βαθμούς. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν διαφαίνεται τρόπος για να ξεφύγουν από εκεί. Εκτός κι αν σε κάποιον αγώνα έρθουν τα πάνω κάτω. Με πολλές εγκαταλείψεις, τυχόν ατυχήματα, διακοπές, επανεκκινήσεις, αυτοκίνητο ασφαλείας.

Βεβαίως, ακόμη και αν έχουμε έναν αγώνα όπου θα επικρατήσει το απόλυτο χάος, για να βρεθεί μονοθέσιο της Haas ή της Williams στην βαθμολογούμενη 10άδα αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει 10 άλλα μονοθέσιο. Και όχι όποια και όποια. Αλλά μονοθέσια ομάδων όπως η Mercedes, η Red Bull, η Ferrari, η McLaren, η Aston Martin, η Alpha Tauri, η Alpine. Αλλά και η Alfa Romeo, η οποία με δύο βαθμούς (ένα έχει ο Ράικονεν κι έναν ο Τζιοβινάτζι), δείχνει πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις Haas και Williams.

Που πας με τον Μαζέπιν…
Ειδικά για την Haas, καμία έκπληξη δεν θα προκαλέσει αν στο τέλος της χρονιάς βρεθεί στον πάτο της βαθμολογίας με το απόλυτο μηδέν. Τα μονοθέσια της ομάδας είναι έναν… αιώνα πίσω από αυτά των ομάδων που συνήθως βρίσκονται στην βαθμολογούμενη 10άδα. Ενώ δεν φαίνεται πως κάποιος από τους πρωτοεμφανιζόμενους πιλότους που έχει μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ειδικά σε ότι αφορά τον Νικίτα Μαζέπιν, τα έχουμε ξαναπεί. Χωρίς τα ρούβλια του δισεκατομμυριούχου πατέρα του, θα έβλεπε τη F1, από την τηλεόραση. Άντε από το πάντοκ κάποιας ομάδας, αν ήθελε να βρίσκεται πιο κοντά. Είναι μακράν ο χειρότερος οδηγός του grid και ένας εκ των χειρότερων που έχουμε δει την τελευταία 20ετία.

Από εκεί και πέρα, ο Μικ Σουμάχερ έχει ταλέντο. Βρίσκεται μονίμως πάνω από τον Μαζέπιν, και μάλιστα με τεράστια διαφορά. Αλλά το μονοθέσιο της Haas δεν του προσφέρει δυνατότητες διάκρισης.

Ο Ράσελ μπορεί, όχι όμως και η Williams
Η δεύτερη ομάδα του grid που μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει αν τερματίσει κι αυτή με μηδέν βαθμούς, είναι η Williams. Ο Νικόλα Λατίφι βρίσκεται μονίμως στις τελευταίες θέσεις.

Ο Τζορτζ Ράσελ είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Το έδειξε πέρσι στο Ντουμπάι, όταν αντικατέστησε στην Mercedes τον Λιούις Χάμιλτον ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Ο Βρετανός κάνει συγκινητικές προσπάθειες, ξεπερνάει τις δυνατότητες του μονοθεσίου της Williams μπαίνοντας πολλές φορές στο Q2 των κατατακτήριων, αλλά μέχρι εκεί.

sports3.gr
Διαβάστε ακόμη:

Cabourg: Μεγάλη εμφάνιση από την Μυτιληναίου

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics