Breaking News
26 Ιουλίου 2021

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ο Λούκα Ντόντσιτς με την φανέλα της Σλοβενίας



Ανεπανάληπτος. Ασταμάτητος. Εξωγήινος. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν αυτά και ακόμα περισσότερα στην νίκη της Σλοβενίας με 118-100 επί της Αργεντινής για την πρώτη αγωνιστική του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Λούκα Ντόντσιτς σόκαρε - για ακόμα μία φορά - τον κόσμο, οδηγώντας την Σλοβενία στην νίκη με 118-100 επί της Αργεντινής για την 1η αγωνιστική του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μία βραδιά που σταμάτησε στους 48 πόντους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Σαρωτική η Σλοβενία, σκόρπισε (118-100) την Αργεντινή με 48 πόντους του Ντόντσιτς
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Σαρωτική η Σλοβενία, σκόρπισε (118-100) την Αργεντινή με 48 πόντους του Ντόντσιτς
26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 09:31
Ο σταρ των Μάβερικς έδινε την εντύπωση πως ήταν από άλλα πλανήτη, κάνοντας ό,τι ήθελε και στις δύο πλευρές του παρκέ, με την στατιστική απεικόνιση της βραδιάς του να τα λέει όλα: 48 πόντοι με 12/15 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 6/7 βολές, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κοψίματα και 6 λάθη σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντόντσιτς φρόντισε βέβαια να δείξει από νωρίς τις προθέσεις του. Από πολύ νωρίς για την ακρίβεια, αφού στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε ήδη 9 πόντους με 3/3 τρίποντα.

Αυτό αποδείχθηκε βέβαια μόνο η αρχή για τον Σλοβένο, ο οποίος στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε ήδη φτάσει τους 17 πόντους. Ενώ όμως κάποιος πιθανόν να περίμενε ότι θα χαλάρωνε, στην 2η περίοδο ήταν ακόμα καλύτερος, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο ημίχρονο έχοντας 31 πόντους με 7/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 5/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος και 35 βαθμούς στην αξιολόγηση σε 16 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα συμμετοχής, με την Σλοβενία να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 62-42. Και τον Μανού Τζινόμπιλι που παρακολουθούσε το παιχνίδι να τα έχει χαμένα, αποκαλώντας "τέρας" τον Σλοβένο.

Ο Ντόντσιτς θα μπορούσε να κατεβάσει ταχύτητα. Και για λίγο έδωσε την εντύπωση ότι αυτό θα έκανε, προτιμώντας κυρίως να πασάρει την μπάλα στην τρίτη περίοδο, για να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του, ενώ δεν ξέχασε να παίξει και άμυνα.

Και επειδή μία εμφάνιση του Ντόντσιτς δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς λίγη μαγεία, φρόντισε στην τρίτη περίοδο με μία υπέροχη πάσα πίσω από την πλάτη στον Μάικ Τόμπι να τρελάνει πάλι τον κόσμο.

Στην τέταρτη περίοδο, με το παιχνίδι να έχει κριθεί προ πολλού, ο σταρ των Μαβς φρόντισε πάντως ξανά να δείξει ποιος είναι το αφεντικό όταν οι Αργεντίνοι πήγαν να αντιδράσουν και άρχισαν να παίζουν λίγο πιο σκληρά. Με μερικά συνεχόμενα καλάθια έφτασε τους 48 πόντους.

Με 4.5 λεπτά να μένουν για το φινάλε του αγώνα, πήγε στον πάγκο. Δεν χρειαζόταν να ζοριστεί περισσότερο. Κι ας είχε την ευκαιρία να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο ανήκει στον Βραζιλιάνο Όσκαρ Σμιντ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όταν είχε σημειώσει 55 πόντους σε έναν αγώνα με την Βραζιλία.

Δείτε το VIDEO με τα κατορθώματα του Ντόντσιτς:

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!


sport24.gr
Διαβάστε επίσης:

Ο καιρός σήμερα 26/07/2021[vid]

 

 

Δεύτερη στη γενική κατάταξη η Καραχάλιου!

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics