Breaking News
02 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις ο Παναγιώτης Γκιώνης και πείθει πια όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ότι έχει καταφέρει πολύ δυνατό come back στο διεθνές στερέωμα.

Αυξάνει το σερί των έξοχων παιχνιδιών και από το βράδυ της Πέμπτης 01/12 καταγράφεται στο ενεργητικό του μία ακόμα μεγάλη νίκη. Στην αναμέτρηση της Μπογκόρια με την Μπορούσια Ντίσελντορφ στην Πολωνία, για την 3η αγωνιστική του 4ου γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Γερμανό Κιου Ντανγκ, σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών! Η ομάδα του κάμφθηκε με 3-2 και δύσκολα θα φτάσει στην πρωτιά και την πρόκριση στην τελική φάση, όμως ο τοπ αμυντικός συνάρπασε τους εκατοντάδες φίλους της ομάδας του και προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, διότι ο 26χρονος, κινεζικής καταγωγής, άσος, είναι επίσης σήμερα δευτεραθλητής κόσμου στο ομαδικό και φιγουράρει στο νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο Γκιώνης πανηγύρισε έντονα το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο έρχεται να τονώσει κι άλλο την αυτοπεποίθησή του κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη μετά τη σημαντική ταλαιπωρία, που του είχε επιφυλάξει από το φθινόπωρο του 2021 ο τραυματισμός στον αχίλλειο (στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=R0b1CF6BTuI ένα από τα βίντεο του αγώνα).

Ο Γκιώνης χτες τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε τη διετία 2014-2016 γνωρίζοντας πολύ μεγάλες στιγμές, όπως τα νταμπλ στη Γερμανία και την παρουσία σε τελικό του Τσάμπονς Λιγκ. Συνάντησε τον Ολλανδό, πρώην προπονητή του εκεί, Ντάνι Χάιστερ, συνάντησε τον πρώην συμπαίκτη του Τίμο Μπολ, τον αθλητή-σταρ και ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων, αλλά μπροστά στο πολωνικό κοινό, που γέμισε την αίθουσα, είχε και το έξτρα κίνητρο για νέα πολύ αξιόλογη εμφάνιση.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες είχε παραδεχτεί ότι η πολυνίκης του Τσάμπιονς Λιγκ Μπορούσια πολύ δύσκολα θα νικηθεί και ότι ο ρεαλιστικός στόχος της Μπογκόρια είναι η 2η θέση και η συνέχιση του ευρωπαϊκού ταξιδιού στο EuropeCup, ωστόσο η ομάδα του τα πήγε εξαιρετικά. Με την επικράτηση του Γκιώνη επί του Κιου προηγήθηκε 2-1, έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει στην έκπληξη και κανένας δεν ξέρει πως θα μπορούσαν να κυλήσουν τα πράγματα αν είχε στη διάθεσή της και τον Κορεάτη Γιανγκ Σεονγκίλ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στη νικηφόρα πρεμιέρα στην Τσεχία με την Οστρόφ.

Δεν παρατάχθηκε όμως η καλύτερη τριάδα κι αυτό οδήγησε και το τεχνικό τιμ της Μπογκόρια να κάνει κίνηση τακτικής και να βάλει τον Γκιώνη στη θέση 3. Στήριξε τις λιγοστές ελπίδες για τη νίκη στον ίδιο και στον νεαρό Ρετζίμσκι, ο οποίος πράγματι στην αρχή του αγώνα έφερε ιστορικό αποτέλεσμα από τη μεριά του όταν έκαμψε τον διαχρονικά κορυφαίο Ευρωπαίο, τον Μπολ!

Gio me_Qiu_Dang_2Όταν ο Σουηδός Σέλμπεργκ συμπλήρωσε δύο ατομικές νίκες το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά, όμως ενδιάμεσα έγινε πρωταγωνιστής ο Γκιώνης (νούμερο 83 αυτή τη βδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη). Ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Κιου Ντανγκ και με δεδομένο κιόλας ότι προσωρινά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του …τίναξε τους θεατές από τις θέσεις τους και γνώρισε την αποθέωση. Έπαιξε πολύ σωστά και με ζηλευτή διάρκεια τον penholder άσο (με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα). Στο 1-1 έσωσε σετ μπολ στο 9-10 με εντυπωσιακή και απρόβλεπτη μπαλιά για να πάρει κατευθείαν άλλους δύο πόντους αξιοποιώντας και το σερβίς του. Επιπλέον, στο 9-9 του 4ου σετ μπέρδεψε με το φάλτσο-άφαλτσο τον κάτοχο τριών ευρωπαϊκών τίτλων (στο διπλό μικτό το 2020 και στο ομαδικό το 2021 οι άλλοι δύο) και στο φινάλε έβγαλε τρομερή σπρωχτή μπάλα με το κομπίνα- λάστιχο («δοντάκι»). Πολύ γρήγορα μετά από την 3η θέση στο FeederIIIτου Ντίσελντορφ ο Γκιώνης συμπτωματικά έφερε ένα ακόμα θαυμάσιο αποτέλεσμα, που έχει σχέση με την πόλη και τη Γερμανία…

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Μπορούσια Ντίσελντορφ 2-3:

Μίλος Ρετζίμσκι-Τίμο Μπολ 3-1 (11-7, 8-11, 14-12, 11-5)

Μίχαλ Γκάβλας-Άντον Σέλμπεργκ 0-3 (6-11, 9-11, 5-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Κιου Ντανγκ 3-1 (11-7, 3-11. 12-10, 11-9)

Ρετζίμσκι-Σέλμπεργκ 1-3 (8-11, 3-11, 11-9, 5-11)

Γκάβλας-Μπολ 0-3 (7-11, 6-11, 6-11)

Στο 4ο γκρουπ η πολωνική ομάδα είναι 2η μετά από 2 ματς με 3 βαθμούς. Η Μπορούσια συμπλήρωσε 3 αγώνες, έχει ήδη 2 νίκες απέναντι στην ουραγό Οστρόφ, συνεπώς προηγείται με 6 βαθμούς. Η Μπογκόρια θ’ αναμετρηθεί εντός έδρας με την Οστρόφ στις 16/12 και 2 μέρες αργότερα με την Μπορούσια στο Ντίσελντορφ για να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρωτιάς στο γκρουπ και πρόκρισης στην τελική 4άδα του Τσάμπιονς Λιγκ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

Η Γερμανία έμεινε εκτός από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics