Breaking News
12 Νοεμβρίου 2023

Στη δεύτερη αγωνιστική μέρα της Α1 εθνικής κατηγορίας δεν προσέλκυσε τα βλέμματα κάποια αναμέτρηση για τις πρώτες θέσεις.

Στην 3η αγωνιστική των πρωταθλημάτων παρουσίασε γι’ άλλη μια χρονιά έντονο ενδιαφέρον η αναμέτρηση των «συγγενών» Ταταύλα και Πέρα. Έγινε στο γυμναστήριο της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και κρίθηκε στο διπλό υπέρ του Πέρα (4-3), το οποίο θα κυνηγήσει και φέτος θέση στην πρώτη 4άδα των πλέι οφ. Τα Ταταύλα, που στοχεύουν στην παραμονή, δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε θετικό αποτέλεσμα το διήμερο. Κατά τα άλλα, οι πρωτοπόροι έκαναν δίχως πίεση το 3 επί 3. Στους άνδρες ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τους 6 βαθμούς. Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός στο φαληρικό στάδιο και η ΑΕΚ στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Φλώρινας συνέχισαν επίσης με νίκες και συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Αποτελέσματα ομαδικών αγώνων και με τις επί μέρους συναντήσεις έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο https://app.ttscore.io/customer/24.

Στην Α1 ανδρών τα σωματεία με τις κοινές καταβολές, Ταταύλα και Πέρα, αναμετρήθηκαν στο προπονητήριο της ΧΑΝΘ από διαφορετική αφετηρία. Τα Ταταύλα αναζητούσαν την πρώτη φετινή νίκη τους, ενώ το Πέρα ένα πολύτιμο δίποντο στην προσπάθειά του να βρεθεί στην 4άδα. Το ματς ήταν αμφίρροπο από την αρχή ως το τέλος με το Πέρα να επικρατεί 4-3 και να έχει μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κύπριο Χρίστο Χριστόνοβ (φωτό).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ταταύλα-Πέρα 3-4:

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης-Χρίστο Χριστόνοβ 1-3 (6-11, 11-9, 4-11, 8-11)

Γιάννης Μπόσκοβιτς-Πετιό Κράστεφ 0-3 (7-11, 7-11, 6-11)

Δημήτρης Παπαδημητρίου-Στράτος Δαμιανής 3-0 (11-4, 11-6, 11-8)

Χατζηλυγερούδης-Κράστεφ 3-2 (11-7, 9-11, 12-10, 10-12, 11-8)

Παπαδημητρίου-Χριστόνοβ 0-3 (9-11, 8-11, 10-12)

Μπόσκοβιτς-Δαμιανής 3-2 (12-10, 12-10, 8-11, 8-11, 11-8)

Παπαδημητρίου/Χατζηλυγερούδης–Κράστεφ/Χριστόνοφ 1-3 (7-11, 11-6, 4-11, 7-11)

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός παρέταξε ξανά τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Τόμισλαβ Πουκάρ και έφτασε εύκολα στο 4-0 εναντίον της ΑΕΚ. Η τελευταία, που χτες είχε αρχίσει με δύο νίκες, αγωνίστηκε χωρίς τον πρώην «ερυθρόλευκο» Σουηδό Άρβιντσον.

Με 4-0 επιβλήθηκε και ο Παναθηναϊκός του νεοφώτιστου ΟΕΑ Θεσσαλονίκης κλείνοντας και το πρώτο διήμερο συνεργασίας με τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Εμμανουέλ Λεμπεσόν.

Στο ΣΕΦ άνοιξε φετινό… λογαριασμό ο ΟΕΑ Ρεθύμνου νικώντας τον επανακάμψαντα στην Α1 κατηγορία Άρη Νικαίας. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που το Σάββατο επανεμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από τρεις δεκαετίες και γνώρισε την αποθέωση, δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι ουσιαστικό απέναντι στους δυνατούς ξένους του ΟΕΑ Ρεθύμνου Καντέρο και Βέντερλικ (από Ισπανία και Πολωνία αντίστοχα), αξιοσημείωτη ήταν πάντως η νίκη του Γεράσιμου Πετρή επί του Στάθη Μανωλόπουλου.

Στην Α1 γυναικών η 3η αγωνιστική χαρακτηρίστηκε βασικά από τη γερή αντίσταση, που πρόβαλε το Πέρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Η Τατιάνα Γκάρνοβα από την Πορτογαλία πέτυχε δύο ατομικές νίκες ενάντια στην Κωνσταντίνα Παρίδη (3-0) και τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ (3-2) και κράτησε το Πέρα στη διεκδίκηση της έκπληξης. Στη συνέχεια η Παρίδη και η Κατερίνα Τόλιου έκαμψαν στα τέσσερα σετ τη Σέρβα Μόνικα Κνέζεβιτς και τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα αντίστοιχα και διαμόρφωσαν τα τελικό 4-2 για τον Παναθηναϊκό. Στην ίδια αίθουσα, στο 4-1 του πρωταθλητή Ολυμπιακού απέναντι στο αδερφό σωματείο του ΓΑΟ Πειραιά, μπορεί ν’ αναφερθεί μόνο η συνάντηση της νεάνιδας Ευαγγελίας Μεραμβελλιωτάκη με την αειθαλή Δέσποινα Δάνδουλα, δύο αθλήτριες που ακολούθησαν το καλοκαίρι την αντίθετη διαδρομή με τα πειραϊκά σωματεία τους (νίκησε η πρώτη).

Στη Φλώρινα η ΑΕΚ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μετά τις δύο νίκες του Σαββάτου, και ειδικά εκείνη κόντρα στις Σάρισες, δεν είχε δυσκολία να ξεπεράσει σήμερα και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 4-0. Στο επόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο (02-03/12) την περιμένουν ντέρμπι και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Επίσης στη Φλώρινα οι τοπικές Σάρισες επανήλθαν στις νίκες με το ευρύ 4-0 εναντίον του ΑΣΕΑ Καβάλας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στην κορυφαία κατηγορία:

Στην Α1 ανδρών στην Αθήνα:

ΟΕΑ Ρεθύμνου-Άρης Νικαίας 4-1

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0

Στην Α1 ανδρών στη Θεσσαλονίκη:

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-Παναθηναϊκός 0-4

ΑΟ Ταταύλα-Πέρα Αθηνών 3-4

Στην Α1 γυναικών στην Αθήνα:

Πέρα Αθηνών-Παναθηναϊκός 2-4

ΓΑΟ Πειραιά-Ολυμπιακός 1-4

Στην Α1 γυναικών στη Φλώρινα:

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 0-4

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΕΚ 0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 3 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 6

-. Παναθηναϊκός 6

3. ΑΕΚ 5

-. Πέρα Αθηνών 5

5. ΟΕΑ Θεσσαλονίκης 4

-. ΟΕΑ Ρεθύμνου 4

7. ΑΟ Ταταύλα 3

-. Άρης Νικαίας 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 3 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 6

-. ΑΕΚ 6

3. Παναθηναϊκός 5

-. ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 5

5. Πέρα Αθηνών 4

-. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 4

7. ΑΣΕΑ Καβάλας 3

-. ΓΑΟ Πειραιά 3
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 12/11

 

 

 

 

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 12/11/2023

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics