Breaking News
30 Νοεμβρίου 2023

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Με τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης του απλού το ντέρμπι!

 

Μεθαύριο 01/12 στις 14:00 οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα ζήσουν τη μεγαλύτερη αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην ιστορία από πλευράς ονομάτων! Σταθερά τα τελευταία χρόνια είχαν ξεχωριστή οντότητα και πρεστίζ οι αναμετρήσεις της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δηλαδή των ομάδων, που πρωταγωνιστούσαν στη διεκδίκηση του τίτλου. Ήταν η έλευση σπουδαίων ξένων αθλητών σε συνδυασμό με την παρουσία τοπ Ελλήνων, που δημιουργούσε την ιδιαίτερη αίσθηση, όμως το φετινό βήμα ίσως και να μην το φαντάζονταν πολλοί. Στον αγώνα κορυφής για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών αναμένεται να βρίσκονται τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης του απλού! Οι τρεις στην πλευρά του πρωταθλητή Ολυμπιακού και ο ένας στην πλευρά του δευτεραθλητή Παναθηναϊκού σε αυτή την πρώτη φετινή «μονομαχία» τους, που θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι gre78, ύστερα από τη νέα και υποσχόμενη χορηγική συμφωνία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τον όμιλο KOUSgroup!

Ο Ολυμπιακός αναμένει αύριο στην Αθήνα τον καταπληκτικό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην ελληνική Α1. Έχοντας το δικαίωμα ν’ αγωνίζεται παράλληλα στην Ευρώπη με τη γερμανική Νόι Ουλμ ο 35άχρονος άσος επέλεξε στην προολυμπιακή χρονιά μία ακόμα εμπειρία σε διασυλλογικό πρωτάθλημα. Ο Γερμανός είναι δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών. Πήρε τον τίτλο δύο σερί φορές, το 2013 και το 2015, ανάμεσα σε άλλες πρωτιές στον θεσμό. Μιλάμε για παγκόσμιας κλάσης αθλητή, καθώς είναι νικητής Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρώην νούμερο 1 του κόσμου κι έχει στην κατοχή του 6 ολυμπιακά μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλον Ευρωπαίο.

Ο Παναθηναϊκός μετά τη Θεσσαλονίκη θα έχει παρόντα και στο δεύτερο αγωνιστικό διήμερο τον Εμμανουέλ Λεμπεσόν. Τον εξαιρετικό αριστερόχειρα Γάλλο, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2016 και πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού ανδρών-γυναικών το 2022. Έχει πλούσιες παραστάσεις απ’ όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, τώρα θέλει ν’ αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας του και θεώρησε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα τον βοηθήσει σημαντικά στην προετοιμασία του.

Ο Ολυμπιακός έχει και πάλι κανονικά στη διάθεσή του τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του σε άλλα ξένα πρωταθλήματα ο Ελευσίνιος άσος έχει φέτος το δικαίωμα να παίζει και στην ελληνική Α1 κι επίσης δίνει με την παρουσία του ξεχωριστή αίγλη σε αυτά τα ματς. Είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών. Το 2017 και το 2018 στο απλό εφήβων, το 2019 και το 2021 στο απλό Νέων ανδρών.

Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίζεται για 3η χρονιά ο Τόμισλαβ Πουκάρ. Ο σπουδαίος Κροάτης διεθνής είχε κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό Νέων ανδρών το 2017, στην εναρκτήρια χρονιά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ21.

Πανευρωπαϊκές πρωτιές στα υπόλοιπα αγωνίσματα έχουν κι άλλοι αθλητές των δύο ομάδων, απλά δεν είναι ν’ αγωνιστούν στο επικείμενο ντέρμπι. Ο Πορτογάλος Ζοάο Μοντέιρο του Ολυμπιακού, που ευτύχησε να πανηγυρίσει τρεις τίτλους σε διπλό ανδρών, διπλό μικτό και ομαδικό και βεβαίως ο κορυφαίος Έλληνας Παναγιώτης Γκιώνης του Παναθηναϊκού, που το 1996 ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι ο Γκιώνης ενισχύει και αύριο Παρασκευή την πολωνική Μπογκόρια στην Τσεχία, στην 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την Οστρόφ, ενώ ο Παναθηναϊκός θ’ αγωνιστεί την άλλη βδομάδα στη Μάλτα για την πρώτη φάση του EuropeTrophy ανδρών. Για τη Region 4 είναι στον Α όμιλο με αντιπάλους την ιταλική Μαρκότσι, τη Μιτ TCαπό την οικοδέσποινα χώρα και τη Ζελέζνιτσαρ από τη Σερβία.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

Ακόμη μια σημαντική διάκριση στην καριέρα του πέτυχε ο Λευτέρης Ηλιάκης

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics