Breaking News
05 Μαρτίου 2024

Ο Γκιώνης για νέους βαθμούς στο Singapore Smash 2024

 

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επιστρέφει στην Ασία προκειμένου να συνεχίσει το κυνήγι βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη στη διαδικασία προκρίσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε τουρνουά στην Ντόχα του Κατάρ ήταν η αμέσως προηγούμενη εξόρμησή του, χτες το απόγευμα 03/03 αναχώρησε για τη Σιγκαπούρη και φτάνει στον προορισμό του σήμερα το βράδυ σε τοπική ώρα για να πάρει μέρος στο Singapore Smash 2024 της World Table Tennis, που διεξάγεται από τις 07 έως τις 17/03.

Δεν πρόκειται για όπεν, αλλά για αγωνιστικό ραντεβού αθλητών και αθλητριών με υψηλές θέσεις στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης, συνεπώς ο κορυφαίος Έλληνας άσος θα έχει και πάλι πολύ δύσκολο έργο στην προσπάθειά του να σημειώσει νίκες και να πάρει νέους πόντους. Έχει επιστρέψει στους πρώτους 100 του κόσμου, είναι στο νούμερο 99 κι επιζητά περαιτέρω βελτίωση. Τη βοήθεια του Κώστα Βατσακλή από τον πάγκο θα την έχει και στη Σιγκαπούρη ο Γκιώνης, απλά ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών θ’ αναχωρήσει από την Αθήνα την Τρίτη 05/03.

Το Singapore Smash έχει όλα τα ατομικά αγωνίσματα, ο τοπ αμυντικός θ’ αγωνιστεί μόνο στο απλό. Θα βρεθεί στο ταμπλό των προκριματικών και ο πρώτος του στόχος είναι φυσικά η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των «64», κάτι που θα του εξασφαλίσει τουλάχιστον 20 πόντους. Ο 1ος προκριματικός γύρος στο Sports Hub της Σιγκαπούρης γίνεται την προσεχή Πέμπτη 07/04 και ο 2ος αρχίζει την Παρασκευή 08/04. Ενδεικτικό γι’ αυτό το κορυφαίου επιπέδου event το γεγονός ότι θα είναι παρόντες και οι πέντε πρώτοι αθλητές της διεθνούς κατάταξης, οι Κινέζοι Φαν Ζεντόνγκ, Βανγκ Τσουκίν, Μα Λονγκ, Λιανγκ Τζινκούν και Λιν Γκαογιουάν, οι οποίοι πολύ πρόσφατα κατέκτησαν στην Κορέα τον παγκόσμιο τίτλο στο ομαδικό! Οι κληρώσεις γίνονται παραμονή της έναρξης.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο χρονικά κριτήριο για πρόκριση στο Παρίσι 2024 θα είναι το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σεράγεβο. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να δηλώσει έως δύο αθλητές κι έως δύο αθλήτριες. Ο Γκιώνης θα είναι βεβαίως ο ένας Έλληνας εκεί, αλλά την ίδια ώρα επιδιώκει τη βαθμολογική συγκομιδή διότι αν δεν φτάσει στην πρόκριση μέσα από το Προολυμπιακό θα ελπίζει στην παγκόσμια κατάταξη. Γι’ αυτό στο πρόγραμμα του Μαρτίου έχει βάλει και το WTT Feeder ΙΙ 2024 του Λιβάνου, που θα γίνει στη Βηρυτό το τριήμερο 22-24/03.

Στο WTT Feeder Ι 2024 του Λιβάνου έχει δηλώσει ν’ αγωνιστεί ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που διεκδικεί τη δεύτερη θέση Έλληνα για το Προολυμπιακό τουρνουά. Στη Βηρυτό και αυτοί οι αγώνες στο διάστημα 19-21/03.

Ο Γκιώνης και η Τόλιου θα πάνε σίγουρα στο Προολυμπιακό και ο δεύτερος Έλληνας με τη δεύτερη Ελληνίδα θα βγουν μέσα από την παγκόσμια κατάταξη, εφόσον βέβαια δεν προκύψουν απρόοπτα με κάποιο τραυματισμό. Αυτή την περίοδο τον Γκιώνη ακολουθούν από την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (στο νούμερο 302), ο Σγουρόπουλος (Νο 347) και ο Γιώργος Σταματούρος (Νο 467). Στις γυναίκες, πίσω από την Τόλιου είναι κατά σειρά η Ελισάβετ Τέρπου (νούμερο 338 σήμερα στο παγκόσμιο ranking list), η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Νο 387) και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Νο 402).


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

O τελικός του 3ου Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στο στάδιο Αρκαλοχωρίου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics