Breaking News
08 Μαρτίου 2024

Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας σε ένα αγωνιστικού ραντεβού τοπ αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης φάνηκε από την αρχή για τον Παναγιώτη Γκιώνη στη Σιγκαπούρη.

 

Για τον 1ο προκριματικό γύρο του απλού στο WTT Singapore Smash ο πολύπειρος αμυντικός ηττήθηκε νωρίς το πρωί (08/03) σε ώρες Ελλάδας 3-0 σετ από τον Αυστριακό Ντανιέλ Χάμπεσον και αποκλείστηκε. Στο παρελθόν συνήθιζε τις δυνατές αναμετρήσεις με τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού και του διπλού ανδρών, είχε σημειώσει τρεις νίκες εναντίον του, όμως τώρα του έλειψε η απαιτούμενη διάρκεια και δεν του βγήκε η τακτική. Αποδείχτηκε πολύ κρίσιμο και το 2ο σετ όπου έχασε το προβάδισμα και μετά επηρεάστηκε και ψυχολογικά.

Ο Γκιώνης έμεινε εκτός στόχου σε αυτό το τουρνουά και θα συνεχίσει μέσα στον Μάρτιο, με τη Βηρυτό (WTT Feeder ΙΙ του Λιβάνου), την προσπάθεια για συγκομιδή βαθμών στην προολυμπιακή διαδικασία.

Το WTT Singapore Smash έκανε πρεμιέρα χτες Πέμπτη 07/03, απλά ο Γκιώνης (νούμερο 97 στην παγκόσμια κατάταξη αυτή την εβδομάδα) είχε την Παρασκευή το πρώτο του ματς. Με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή ετοιμάστηκε για νέα αμφίρροπη κόντρα στον Χάμπεσον (Νο 67), αλλά βρήκε τον τελευταίο σε εξαιρετική μέρα. Ο Αυστριακός έδειξε ευχέρεια στις επιθέσεις με διαφορετικά σπιν, ενώ κάποιες φορές άλλαζε ρυθμό φέρνοντας τον Γκιώνη κοντά στο τραπέζι. Αν ο Έλληνας άσος έφτανε στην ισοφάριση θα ήταν αλλιώτικη η εικόνα, πάντως φάνηκε να μην τον βοήθησε η επιλογή να επιχειρήσει κυρίως με άμυνα και να μην πάρει τόσες επιθέσεις.

Στο 6-6 του 1ου σετ ο Χάμπεσον βρήκε εντυπωσιακή σταθερότητα και με συνεχή σπιν πήρε πέντε πόντους στη σειρά και το προβάδισμα. Στο 2ο σετ ο Γκιώνης προηγήθηκε και είχε το πλεονέκτημα μέχρι το 10-8. Ο Αυστριακός όμως, ισοφάρισε στα δικά του σερβίς και με την κύρια τακτική των συνεχόμενων επιθέσεων στο backhand του Έλληνα αθλητή πέτυχε στην παράταση το 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ ξέφυγε με 5-1 αξιοποιώντας και το σερβίς. Ο Γκιώνης μείωσε σε 5-3 και 6-4 βγάζοντας και ποιοτικά σπιν, όμως δεν πλησίασε παραπάνω και σε τυχερό πόντο του Αυστριακού για το 8-4 (το μπαλάκι πήγε στην άκρη του τραπεζιού) ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας (6-11, 11-13, 5-11).

Να σημειωθεί ότι ο Χάμπεσον είχε στον πάγκο τον Τσεν Βεσίνγκ επίσης πρωταθλητή Ευρώπης τη δεκαετία του 2000 σε διπλό και ομαδικό ανδρών με την Αυστρία, ο οποίος υπήρξε σπουδαίος αμυντικός κι έχει κατακτήσει 2η θέση με τον Γκιώνη σε διεθνές τουρνουά στην Πολωνία το 2004


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 08/03

 

 

 

 

Εύκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό επικράτησε της αδύναμης Βιλερμπάν με 85-67

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics