Breaking News
05 Απριλίου 2021

Το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Μεξικό - Οι δύο δύσβατοι δρόμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Κώστας Ασημακόπουλος  

 

Στην τελική ευθεία για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπαίνουν η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη και το επόμενο 40ημερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης.

Το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο προετοιμάζεται στο ΣΕΦ με καθημερινές διπλές προπονήσεις ενώ ολοκλήρωσαν κοινό καμπ με την ομάδα των Δήμητρα Μαναβή, Μυρτώ Καλαμαρίδου από τη Θεσσαλονίκη που πολύ πιθανό να αποτελέσουν το δεύτερο δίδυμο που θα αγωνιστεί στη β προολυμπιακή φάση στο Προολυμπιακό της Σμύρνης 7-9 Μαΐου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Δεν είναι σπαρμένος ροδοπέταλα

Οι Αρβανίτη, Καραγκούνη διεκδικούν την πρόκριση τους από δύο δρόμους όμως κανείς από τους δύο δεν σπαρμένος με ροδοπέταλα. Θα έλεγε κανείς το αντίθετο μάλιστα και τ εγχείρημα της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ισοδυναμεί με θαύμα.

Η παγκόσμια κατάταξη

Ο πρώτος δρόμος είναι μέσω της παγκόσμιας κατάταξης. Εκεί λόγω του σοβαρού τραυματισμού της Αρβανίτη πριν ενάμιση χρόνο αλλά και των διαδοχικών ματαιώσεων κορυφαίων τουρνουά στο παγκόσμιο καλεντάρι κράτησαν στάσιμο το ελληνικό δίδυμο στην παγκόσμια κατάταξη και ευνοήθηκαν οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος που διατήρησαν τις θέσεις τους.

Θέλουν υψηλά πλασαρίσματα

Η ελληνική ομάδα ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες για να αγωνιστεί στα δύο από τα τρία 4αστερα τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί που θα γίνουν στο Μεξικό. Στο δρόμο που χάραξαν οι Μάγια λοιπόν οι Αρβανίτη, Καραγκούνη θα προσπαθήσουν για υψηλά πλασαρίσματα αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να κάνουν μεγάλες προσωπικές και ομαδικές υπερβάσεις για να τα καταφέρουν. Μιλάμε δηλαδή πως θα πρέπει να πάρουν θέσεις εντός των προημιτελικών πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, όμως είναι έτοιμες να το επιχειρήσουν.

«Θα είναι οι κορυφαίες του κόσμου»

«Ξέραμε εξ αρχής πως ο δρόμος της πρόκρισης μέσα από την παγκόσμια κατάταξη θα είναι δύσκολος αλλά θα το παλέψουμε. Στο Μεξικό θα είναι όλες οι κορυφαίες ομάδες που διεκδικούν πρόκριση επομένως θα πρέπει να κάνουμε υπέρβαση στο ταμπλό. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμες. Θα φύγουμε σε περίπου 10 ημέρες για να έχουμε λίγες ημέρες προσαρμογή», είπε στο sports3.gr η Βίκυ Αρβανίτη.

Ο δεύτερος δρόμος

Ο δεύτερος δρόμος της πρόκρισης είναι το Προολυμπιακό τουρνουά της Σμύρνης 7-9 Μαΐου.

Οι Αρβανίτη, Καραγκούνη θα αγωνιστούν στα δύο από τα τρία τουρνουά που θα γίνουν στο Μεξικό καθώς θα πρέπει να γυρίσουν στη βάση τους για να κάνουν λίγες ημέρες κοινή προετοιμασία με τις Δήμητρα Μαναβή, Μυρτώ Καλαμαρίδου και μετά να αναχωρήσουν αμφότερες και οι δύο ομάδες για τη Σμύρνη όπου θα γίνει η β φάση του Προολυμπιακού τουρνουά.

Απουσιάζουν Κλέπκου, Μπάκα

Η Καλαμαρίδου έχει επιστρατευτεί για να καλύψει το κενό της Μαρίας Κλέπκου που αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ στη σάλα στη διοργάνωση του κυπέλλου, αλλά και της Ελενας Μπάκα που βρίσκεται για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αργήσει να επιστρέψει. Οι δύο τελευταίες είναι κάτω 23 ετών και δεν αποκλείεται να είναι η τρίτη εθνική ομάδα εφόσον ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν. Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου έχει σταματήσει το μπιτς βόλεϊ και έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Λάρισα.

Ο στόχος στο Προολυμπιακό

Στο προολυμπιακό της Σμύρνης τα δύο ελληνικά δίδυμα θα αγωνιστούν ομαδικά ως Ελλάδα. Στο Προολυμπιακό αυτό ο στόχος είναι να πάρει η Ελλάδα μία από τις πέντε πρώτες θέσεις ώστε να προκριθεί στην τρίτη φάση που θα γίνει στην Ολλανδία τον Ιούνιο. Βέβαια και από αυτόν τον δρόμο τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα καθώς στην Ολλανδία που θα γίνει η γ΄φάση του Προολυμπιακού τουρνουά θα προκριθεί μόλις μία ομάδα από την Ευρώπη. «Το σύστημα δεν αφήνει περιθώρια για εκπλήξεις και λάθη. Μόνο μία ομάδα θα πάει στο Τόκιο από το Προολυμπιακό αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε», είπαν οι Αρβανίτη, Καραγκούνη.

sports3.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαρκόπουλο – Ιππασία: Αγώνες μετά από έξι μήνες

Μαρία Πρεβολαράκη: Υποψήφια για εκπρόσωπος των αθλητών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics