Breaking News
10 Μαΐου 2021

Formula 1 - Ισπανία: Ο Χάμιλτον πέτυχε χτες την 5η συνεχόμενη νίκη του στο ισπανικό Γκραν Πρι. Έτσι ισοφάρισε ένα ρεκόρ του αείμνηστου Άιρτον Σένα

 

Την Κυριακή (χτες) στη Βαρκελώνη είδαμε άλλη μια άλλη επική μάχη ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον με την Mercedes και τον Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull. Με νικητή τον Βρετανό, και φυσικά την Mercedes, που είχε μία εξαιρετική στρατηγική με τα πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου του φετινού πρωταθλήματος της Fomula 1 έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όμως, δεν ήταν οι μόνοι που διακρίθηκαν.

Γεγονότα και στατιστικά που γράφουν ιστορία
Ας δούμε, λοιπόν, μερικά σημαντικά γεγονότα και στατιστικά στοιχεία του ισπανικού Γκραν Πρι. Στατιστικά και γεγονότα που… γράφουν την ιστορία της Formula 1:

Το Σάββατο ο Χάμιλτον πέτυχε την 100η πολ ποζίσιον της καριέρας του. Και την Κυριακή ήταν η 59η φορά που μετέτρεψε την πολ ποζίσιον σε πρώτη θέση στο βάθρο.
Ο Χάμιλτον πέτυχε χτες την 5η συνεχόμενη νίκη του στο ισπανικό Γκραν Πρι. Έτσι «ισοφάρισε» ένα ρεκόρ που κατείχε ο αείμνηστος Άιρτον Σένα που είχε 5 συνεχόμενες νίκες στο Γκραν Πρι του Μονακό.
Ο Χάμιλτον έχει συγκεντρώσει 94 βαθμούς στα 4 πρώτα Γκραν Πρι του 2021. Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στην καριέρα του.
Το Γκραν Πρι στην πίστα της Βαρκελώνης ήταν το 100ο του Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull.
Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν κατάφερε να φτάσει στο βάθρο. Όμως, η 4η θέση που πέτυχε πέτυχε ο Μονεγάσκος, είναι το καλύτερο πλασάρισμα που έχει φέτος η Ferrari.
O Μαξ Φερστάπεν ήταν επικεφαλής για 54 από τους 66 γύρους χτες στη Βαρκελώνη. Αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει.
Με την 3η θέση του στο ισπανικό Γκραν Πρι, ο Βάλτερι Μπότας πέτυχε το 50ο βάθρο του με την Mercedes. Αλλά έχει μόλις 1 νίκη στα τελευταία 20 Γκραν Πρι.
Πετυχαίνοντας το 1 – 3, η Mercedes πέρασε τη McLaren στη 2η θέση στον πίνακα με τη βαθμολογία όλων των εποχών.
Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που οι Χάμιλτον, Φερστάπεν και Μπότας ανεβαίνουν στο βάθρο στο ίδιο Γκραν Πρι. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Με την κατάληψη της 5ης θέσης, ο Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull) τερμάτισε στην ίδια ακριβώς θέση που είχε βρεθεί και πέρσι στο ισπανικό Γκραν Πρι. Οδηγώντας τότε για την Racing Point.
sports3.gr
Διαβάστε επίσης

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics