Breaking News
25 Απριλίου 2023

Άλλο ένα κουραστικό, αλλά γεμάτο από αγωνιστικό πάθος και συγκινήσεις ηλικιακό Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης έφτασε στο τέλος του χτες 23/04 το απόγευμα στο Λουτράκι.

 

Οι παίδες και οι κορασίδες είχαν την τιμητική τους, μόχθησαν για αξιόλογες εμφανίσεις, μετάλλια, αλλά και βαθμούς για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα. Στο τέλος των αγώνων οι «χρυσοί» Πανελληνιονίκες μίλησαν στη WEB TV της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων Γιώργος Κοσμάς, ξανά ο ίδιος αθλητής μαζί με τον Πέτρο Λιώτση για την πρωτιά στο διπλό παίδων, οι Άλκηστις Κασίμη/Μαύρα Κοντοπούλου για τον τίτλο στο διπλό κορασίδων και οι Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά για το χρυσό στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων. Φυσικά υπάρχουν δηλώσεις και από τη νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων, τη Qi Xinyu, απλά λόγω δυσκολίας στην επικοινωνία δεν ήταν δυνατό να γίνουν στην κάμερα. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια είπε γραπτώς λίγα πράγματα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της διοργάνωσης είχαν σχολιάσει τα χρυσά μετάλλια των σωματείων τους στο ομαδικό ο προπονητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου Χρήστος Τσαρσιταλίδης για τους παίδες και ο προπονητής του Π.Κ.Δ. Ταύρου Μιχάλης Τσαχάκης για τις κορασίδες.

Ο Γιώργος Κοσμάς πανηγύρισε ξανά πανελλήνιο τίτλο στο απλό έπειτα από εκείνον στους παμπαίδες το 2020. «Και στα δύο πρωταθλήματα αντιμετώπισα έναν μεγάλο αθλητή και φίλο μου, τον Γιάννη Κούτρα. Έγινε ωραίος τελικός, ποιοτικός τελικός που τον ευχαριστηθήκαμε και οι δύο. Χρησιμοποίησα διάφορες τακτικές πάνω στο ματς. Όταν έγινε το 2-1 σε βάρος μου προσπάθησα να μη βρεθώ πίσω και με 3-1 στο σκορ, βρήκα την κατάλληλη τακτική και γύρισα την κατάσταση για να φτάσω ως εδώ». Όλες οι δηλώσεις του 15άχρονου διεθνή είναι στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/583342410558989.

Qi XinyuΗ Qi Xinyu βρίσκεται περίπου 1,5 χρόνο στη χώρα μας και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μόλις στην πρώτη σεζόν συμμετοχής της στις διοργανώσεις του αθλήματος. Στη γραπτή δήλωσή της για τη μεγάλη επιτυχία στο απλό κορασίδων αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά εξέφρασε και την επιθυμία να πάρει στο μέλλον την ελληνική υπηκοότητα και να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας. «Είναι η πρώτη χρονιά, που αγωνίζομαι στην Ελλάδα και ζω μία καλή εμπειρία. Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος, όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια, που έπαιξα. Η αντίπαλος (σ.σ. Μαύρα Κοντοπούλου), είναι εξαιρετική αθλήτρια, έχει ποιοτικά χτυπήματα και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να νικήσω», σημείωσε η αθλήτρια του Α.Ο. Ταταύλα και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα σε λίγα χρόνια να πάρω την ελληνική υπηκοότητα και ν’ αγωνιστώ με την εθνική ομάδα. Όνειρό μου κιόλας είναι να μετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα ν’ αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην οικογένειά μου και τον προπονητή μου που με βοηθάνε πάρα πολύ καθημερινά».

Ο Πέτρος Λιώτσης και ο Γιώργος Κοσμάς οι νέοι πανελληνιονίκες στο διπλό παίδων φορούν τη φανέλα του ΔΑΟ Ταύρου, αλλά προέρχονται από την Περιφέρεια. «Είναι αλήθεια ότι στη Χίο είμαστε στην άκρη της Ελλάδας κι ακόμα και το να κάνουμε προπόνηση παρουσιάζει δυσκολίες κάποιες φορές. Ακόμα κι έτσι όμως, μπορούμε να παρουσιαζόμαστε ισάξιοι με τους άλλους αθλητές και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέρνουμε», δήλωσε ο Λιώτσης, που ζει στη Χίο, ενώ ο Γιαννιώτης Κοσμάς επισήμανε για τον τοπικό Α.Σ. Φ.Ε.Α. «Ο σύλλογος έκανε μία νέα αρχή στην τρέχουσα σεζόν με τον προπονητή κύριο Κωστόπουλο. Έχει ήδη βοηθήσει πολύ, στο σωματείο έχουν έρθει καινούργια παιδιά, που αγαπούν το πινγκ πονγκ κι ελπίζω να είδαν τους αγώνες στο Λουτράκι και να πήραν μία ακόμα καλή εικόνα από το άθλημα». Όλες οι δηλώσεις των αθλητών του ΔΑΟ Ταύρου στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/236686122373390

Από τις τάξεις του δημοτικού μαζί στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου οι πρωταθλήτριες Ελλάδας 2023 στο διπλό κορασίδων Άλκηστις Κασίμη και Μαύρα Κοντοπούλου στάθηκαν και στην εξαιρετική συνεργασία τους. «Είμαστε πολλά χρόνια μαζί, νομίζω από την 6η δημοτικού. Ξέρουμε η μία την άλλη, έχουμε καλή χημεία και το πιστεύαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στο χρυσό μετάλλιο», υπογράμμισε η Κασίμη, ενώ η Κοντοπούλου ρωτήθηκε και για τον τελικό με τις Άννα Μήτκα/Χριστίνα Τζενίδη. «Ο τελικός δεν μας δυσκόλεψε όσο περιμέναμε. Ακολουθήσαμε συγκεκριμένη τακτική και στο 2ο σετ, όπου είχαμε τη μεγαλύτερη πίεση, μπορέσαμε να βρούμε τις λύσεις με τη βοήθεια των προπονητών. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με την Άλκηστη και σε αγώνες της εθνικής ομάδας». Όλες τις δηλώσεις των αθλητριών του ΠΚΔ Ταύρου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις δουν στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/185878487644620.

Την επιτυχία τους με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων του Πανελληνίου πρωταθλήματος σχολίασαν η Βασιλική Μπουλά του Ωρίωνα Χίου και ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου. «Έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, συνεννοούμαστε σωστά για σερβίς και υποδοχή και ήδη παίζουμε έναν χρόνο μαζί και γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου», επισήμανε η Χιώτισσα πρωταθλήτρια, ενώ ο Φάκαρος ανέφερε για τον τελικό κόντρα στους Λιώτση/Κασίμη. «Πιάσαμε καλά τα σερβίς των παιδιών κι επιπλέον οι αντίπαλοι είχαν πρόβλημα στο να υποδεχτούν σωστά κάποια δικά μας. Γενικά εμφανίσαμε καλή απόδοση και ήρθε η νίκη». Όλες οι δηλώσεις της Μπουλά και του Φάκαρου είναι στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/742589020678100.

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους της διοργάνωσης είχαν μιλήσει στο μικρόφωνο της ομοσπονδίας οι προπονητές από τις πρωταθλήτριες ομάδες σε παίδες και κορασίδες. «Κατακτήσαμε τον 4ο τίτλο μας στο ομαδικό, τον δεύτερο συνεχόμενο στους παίδες και είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας. Οι κόποι τόσων χρόνων όχι μόνο του προπονητικού τιμ, αλλά και των παιδιών και των γονέων, ανταμείβονται με αυτές τις επιτυχίες και υπάρχει η ικανοποίηση ότι η δουλειά βρίσκεται πάνω σε γερές βάσεις και θα έχει συνέχεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης, προπονητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου, που κατέκτησε την πρωτιά στους παίδες. Όλα όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας είναι στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/778135220282131

«Είναι πολύ σημαντικό για μας αυτό το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κυνηγούσαμε από πέρσι. Τα κορίτσια προπονούνται μαζί από πολύ μικρά, αν δεν κάνω λάθος από τη δευτέρα δημοτικού και είναι πολύ δεμένα. Φέτος ήταν πιο συγκεντρωμένα, πιο συγκροτημένα και καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο που θέλαμε πάρα πολύ», τόνισε ο προπονητής του πρωταθλητή κορασίδων ΠΚΔ Ταύρου Μιχάλης Τσαχάκης. Όλες οι δηλώσεις του προπονητή της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/620483679954822

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Με δύο χρυσά ( Ερμιόνη Γκίκα ) κι ένα ασημένιο επέστρεψε η ελληνική αποστολή από την Ισπανίας

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics