Breaking News
22 Ιουνίου 2023

Oι Ευρωπαϊκοί Αγώνες άρχισαν με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στην Τελετή Εναρξης
Άρθρα


Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο Στάδιο της Κρακοβίας Henryk Reyman στην Τελετή Εναρξης των 3ων Ευρωπαϊκών Αγώνων με την πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο να είναι Σημαιοφόρος, ακολουθώντας το παραδοσιακό τελετουργικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Τζένγκο ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής με 170 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν σε 19 αθλήματα.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού δήλωσε για την τιμή που της έγινε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία και την επέλεξε: «Είναι μεγάλη η χαρά που είχα την τιμή να παρελάσω με την ελληνική σημαία στα χέρια μου. Ηταν μία αξέχαστη τιμή, πολύ συγκινητική κι εύχομαι να έρθουν πολλές ακόμα τέτοιες στιγμές στο μέλλον κι εύχομαι επίσης σε όλους τους αθλητές να ζήσουν αυτό που έζησα και εγώ. Γελάω συνεχώς, δεν έχω αφήσει λεπτό τη σημαία από τα χέρια μου και το απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ», είπε η Ελίνα Τζένγκο.

Στην Τελετή Εναρξης παρέλασαν 48 χώρες καθώς και μία ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ισότητας.

Την εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.

O κ. Καπράλος απηύθυνε και χαιρετισμό καλωσορίζοντας την αθλητική νεολαία της Ευρώπης και τόνισε ότι αυτοί θα είναι οι καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην ιστορία.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουλίου, λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 6.500 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες της Ευρώπης. Θα πάρουν μέρος σε 26 αθλήματα εκ των οποίων τα 18 είναι Ολυμπιακά και στα οποία θα κριθούν πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Στην Πολωνία ταξίδεψαν οι ελληνικές αποστολές των Καταδύσεων και της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 21/06/2023 [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics