Breaking News
01 Νοεμβρίου 2023

Πολύ γρήγορα μετά το Greek Open του Λουτρακίου συνεχίζονται τα δυνατά νέα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε επίπεδο ηλικιών ανάπτυξης.

Επτά Έλληνες επίλεκτοι από τις κατηγορίες παμπαίδων, παίδων, νεανίδων και εφήβων θα μας εκπροσωπήσουν από αύριο 02/11 στο Youth Contender της World Table Tennis στην Ουγγαρία, ενώ οι δύο από αυτούς θα επεκτείνουν τη διεθνή συμμετοχή τους αγωνιζόμενοι αμέσως μετά στο αντίστοιχο τουρνουά της Σλοβακίας. Την πρωτομηνιά επίσης, ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) η επίσημη επιβεβαίωση ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα διοργανώσει και τη νέα χρονιά ευρωπαϊκής εμβέλειας τουρνουά για τις ηλικιακές κατηγορίες Under 13 και Under 15. Στο WTT Youth Contender της Ουγγαρίας, που θα διεξαχθεί στο Σομπάτελι από τις 02 έως τις 08/11 θα πάρουν μέρος οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου), Μάριος Κατσαπρακάκης (Αθηνά Μαγκουφάνας), Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου), η νεάνιδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός), ο παις Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου), ο Γιάννης Κιοσελόγλου από την κατηγορία παμπαίδων (Ποσειδών Λουτρακίου) και ο 11χρονος Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας). Η ETTU στο μεταξύ, δημοσίευσε το καλεντάρι των Europe Youth Series για το 2024 και συμπεριέλαβε τουρνουά για τον προσεχή Απρίλιο ξανά στο Λουτράκι.

Στον θεσμό των WTT Youth Contender η προσοχή των ανθρώπων του αθλήματος επικεντρώνεται στην Ευρώπη αυτόν τον καιρό, καθώς είναι σε εξέλιξη το τουρνουά της Ιταλίας και θα έρθουν διαδοχικά τον Νοέμβριο εκείνα της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Στο Σομπάτελι η αρχή γίνεται με τις κατηγορίες των αγοριών, τα έξι παιδιά μεταβαίνουν σήμερα στην πόλη και πρώτα απ’ όλα επιζητούν τις αξιόλογες εμφανίσεις σε καθιερωμένο, και με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όπεν. Ο 18άχρονος Μανωλόπουλος (νούμερο 3 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης εφήβων) και ο 16άχρονος Κατσαπρακάκης (Νο 17, φωτό) από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους σε Youth Contender, μάλιστα στη συνέχεια θα πάνε μαζί και στο Σένεκ ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στο αντίστοιχο eventτης Σλοβακίας (06-12/11). Ο πρώτος θ’ αγωνιστεί στην κατηγορία U19, ο δεύτερος στην U17 και την U19.

Ο 16άχρονος Αναστασιάδης από τη Θεσσαλονίκη (Νο 9) θα κάνει επίσης στην Ουγγαρία την πρώτη του εμφάνιση σε YouthContenderτης παγκόσμιας ομοσπονδίας. Θα τσεκάρει την αγωνιστική του κατάσταση στο απλό U17 και U19. Ο 15άχρονος Κούτρα (Νο 1 στην ελληνική κατάταξη στους παίδες και 8 στους εφήβους), ο 13χρονος Κιοσελόγλου (Νο 1 στους παμπαίδες και 4 στους παίδες) και ο 11χρονος Αλεξανδρίδης (Νο 2 στους μίνι παμπαίδες και 13 στους παμπαίδες) προέρχονται από το Europe Youth του Λουτρακίου. Στο Σομπάτελι θα μετάσχουν σε δύο κατηγορίες, στις U15 και U17 ο πρώτος, στις U13 και U15 ο δεύτερος και στις U11 και U13 ο τρίτος. Συνοδός των Αναστασιάδη, Κούτρα, Κιοσελόγλου Αλεξανδρίδη και υπεύθυνος στην τεχνική τους καθοδήγηση είναι ο προπονητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου Χρήστος Τσαρσιταλίδης.

Η Παπαδημητρίου, κορυφαία Ελληνίδα σε νεάνιδες και Νέες γυναίκες, μόλις χτες ολοκλήρωσε στο Ότοτσεκ τη συμμετοχή της στο WTTFeederανδρών-γυναικών της Σλοβενίας και στο τέλος της εβδομάδας θα κάνει στο Σομπάτελι νέα αγωνιστικά τεστ και σε YouthContender. Γεννημένη τα 2004 αγωνίζεται τελευταία χρονιά στην κατηγορία αθλητριών έως 19 ετών.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROPE YOUTH TΟΥ 2024

Σε επίπεδο Europe Youth Series, μίας ανάλογης προσπάθειας στις μικρές ηλικίες αλλά μόνο για αθλητές της παμπαιδικής και της παιδικής κατηγορίας, η ETTU αποκάλυψε το καλεντάρι της για το 2024 (https://www.ettu.org/en/n/news/2023/october/bosnia-and-herzegovina-to-join-european-youth-series-in-2024/). Στην τελευταία συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ETTU ανέθεσε σε έξι ομοσπονδίες τα δικαιώματα φιλοξενίας των αγώνων της σειράς Europe Youth Series. Όλοι οι οικοδεσπότες από το 2023 επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους ν’ αναλάβουν ξανά αυτές τις διοργανώσεις, ενώ φέτος επιπλέον διοργανωτής στο πρόγραμμα έγινε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Το Λουτράκι Κορινθίας θα φιλοξενήσει και πάλι το Greek Open από τις 3 έως τις 7 Απριλίου. Σε αυτή τη διοργάνωση, οι νεαροί παίκτες θα συμμετάσχουν σε ομαδικά, μικτά διπλά και διπλά αγωνίσματα αντί για μικτές ομάδες», αναφέρει το ρεπορτάζ της ETTU για την Ελλάδα.

Σε άλλα σημεία τονίζει ότι η χρονιά θα ξεκινήσει και φέτος με το Croatia Open στο Όσιγιεκ (21-25 Φεβρουαρίου) «και θα περιλαμβάνει αγώνες μονών και διπλών αγοριών και κοριτσιών για τις κατηγορίες κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών. Μικτές ομάδες θα αγωνιστούν επίσης και στις δύο κατηγορίες».

Το τουρνουά της Τουρκίας θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου στο Nevsehir– Καππαδοκία (σ.σ. ακυρώθηκε αυτό που επρόκειτο να γίνει τέλη Νοεμβρίου φέτος), η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα κάνει το ντεμπούτο της στο Σεράγεβο μεταξύ 29 Απριλίου και 3 Μαΐου, το SerbianOpen θα μεταφερθεί στο Βελιγράδι, από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία διοργάνωση της σειράς Europe Youth 2024 θα φιλοξενηθεί και πάλι στην Τσεχία, στο Πλζεν, από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 01/11

 

 

 

 

Το ελληνικό Ολυμπιακό ταε κβον ντο στα καλύτερα του

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics